bugün

moderatörler troll leri bilerek kolluyor iddiası

* eski uludağ sözlük moderatörlerinden rs ne la'nın ekşisözlük'te uludağ sözlük başlığı altında yazdığı iddaadır.
kendisi moderatörken zall'ın polemik artsın, dolayısı ile reyting artsın diye troll'lere göz yumduğunu, hatta sildiği troll'lerin yeniden sözlüğe yazar yapıldığını, zall'ın sözlük kalitesi ile değil, popülaritesi ile ilgilendiğini, bu yüzden bazı moderatörlerin bile troll'lük yaptığını, ve yine bu yüzden yazar seçimi yapılırken bilerek seçici davranılmadığını iddia etmiş. kendisinin ekşi'deki entry'sini aşağıda kopyalıyorum:

--okuyacaklarınız uludağ sözlük moderasyonu ile ilgili ağır spoiler içerir--

bir dönem moderatörken bluevelve gibi karması eksilerde sürünen saçma sapan bir yazarı silmiştim. karması eksilerde olduğu için değil tabi tamamen provokatif bir yazar olduğu için. moderatörlüğü bırakınca bluevelve'nin tekrar sözlüğe alındığına şahit oldum.

evet troll'lerin bilerek silinmediği bir sözlüktür. bunun nedeni zall'dır. hatta moderatörlerinden biri sözlükte hala troll'lük yapmaktadır. bunun nedeni de bazı trolleri sildirmeyen zall'a moderatörün tepkisi yüzünden çıkmıştır. sözlüğün iyi olmasını google'dan gelen hitlerle anlar zall.

önceleri pek bir severdim, hala da sevmeye çalışıyorum ancak içindeki kaliteli yazarların hepsi uçup gitmiş. geriye formattan tamamen habersiz yazarlar kalmış.

evet karar verdim bazı entrylerimi alıp sildireceğim kendimi yakın zamanda.

edit:

salca adlı moderatör bu entry'i refere ederek bir programda troller hakkında şunları söylemiş;

http://www.yildiz.tv/...n...seektime=24-02-2011+22:20

hiç işimiz yok da trollük mü yapacağız demeye getirmiş. zaten yüzlerce mail ile binlerce entry ile uğraşıyoruz demiş. hmm ilginç.

modlar trollük yapmıyor demiş. yuh be salca! olm hem sanane? zall'a kayıyorum, zall yol veriyor trollere diyorum, zall'a tepki olsun diye troll hesabı açtı bir mod diyorum, şuan aktif yazıyor diyorum. bu olay mod'un zall'a yaptığı bir ironidir diyorum. sen ne anlatmaya çalışıyorsun? kimi savunuyorsun? zamanında kalite kalite diye çırpınırken, mod paneline yeni şeyler isterken, 2 sene önce "yetkili" önerisinde bulunurken zall google istatistiklerinde kasmıyor muydu? sözlüğün daha çok yazar çekmesi için kaliteden ödün vermiyor muydu? zall'ı mı savunuyorsun bana?

bu entry'i yazdıktan sonra bir mod tarafından oynatılan o troll'ün nicki ile gelip "abi dediğin xxxx değil mi?" diyen ekşi yazarlarını gördükçe bu olayı ben söylmesem de ortada olduğu açıkça görülmekte. programda bana yalancı demişsin ama ben o kadar bel altı vurmayacağım. çünkü sorun modlar değil sorun zall. modları siklemeyen zall.

--okuyacaklarınız uludağ sözlük moderasyonu ile ilgili ağır spoiler içerir--

bu iddialar doğrumudur bilemem. ama doğruysa 2007'den beri yazdığım sözlük adına çok üzülürüm.
iddiadır değildir ama sözlüğün her geçen yıl kalitesizleştiği de yadsınamaz bir gerçek. ilk yazmaya başladığım yıllarda uludağ, ekşi'nin en büyük rakibi olduğu hem uludağ, hem de ekşi yazarları tarafından kabul edilirken, şu an diğer sözlüklerde uludağ "şakirt yuvası", "ergen yuvası", "inci ye benzeyen sözlük", "ekşi ye kabul edilmeyen yazarların sözlüğü" gibi cümlelerle tanımlanıyor. ve artık yazar olmayan okuyucular bu sözlüğe girmiyor. kendimiz yazıp, kendimiz okuyoruz. saygınlık çok aşağılarda.
yazık.