bugün

utku yerebakan

Kendı Ağzından:
"1998-2004 yılları arasında kıbrıs’ın çeşitli yerlerinde bar programları yaptım. 2004 yılında istanbul’a yerleşip, müzik çalışmalarına bar programları yaparak ve kendi bestelerini üreterek devam ettim.
istanbulda edindiğim tecrübeler ve birikimlerle 2006’da kıbrısa geri döndüm. 2006 nisan ayında okan ersan & vintage band`ın solisti olmam için teklif geldi. bu güzel fırsatı değerlendirerek kariyerimdeki ilk profesyonel adımı attım.
okan ersan & vintage band benim müzik serüvenimdeki en büyük dönüm noktasıdır. okan ersan & vintage band’la müziğe bakış açım birçok yönden genişledi ve değişti. bu arada daha çok beste üretip, 2 senelik çalışmanın sonunda 2008 ocak ayında artık albüm yapmak için hazır olduğumu düşünerek stüdyoya girdim. albümdeki parçaların yedisinin söz ve müziği tamamıyla kendime ait sekiz parçadan oluşan ’’cennetten bir parça’’ adlı ilk albümünü beş aylık çalışmanın sonunda 2008`in haziran ayında tamamladım.
tekrar istanbul`a yerleştim ve son perde grubunun ilk temellerini 2008 eylül ayında attım. kendi bestelerimden oluşan, türkiye’de ilk sayılabilecek akustik soundlu bir rock albümü yaptım. bu proje aşamasında ilk son perde konserini 8 kasım 2008’de balans’ta erkin koray’ın öncesinde verdim. sonrasında kemanci,shaft ve jazzstop gibi istanbul'un bilinen mekanlarında konserler vermeye devam ettim. 2010 un nisan ayında son perde grubunun dağılmasıyla kendi çalışamalarıma yalnız devam etmekteyim. ilk klibimi 2010 un ağustos ayında tamamladım ve kasım ayında düzenlenen brt hafif müzik beste yarışmasında "tam zamanı" isimli bestemle en iyi söz ödülünü aldım. yakında yeni bir albüm kaydı için tekrar studyoya gireceğim."

Bestelerini burdan dinleyebilirsiniz