bugün

ezel

öncelikle belirtelim, artık hep 22.15'de yayınlanacak dizi..ve ben bu durumdan çok hoşnutsuzum. açıkçası atv'nın yenı bir dizi için ezel'in saatiyle oynaması gerçekten çok yanlış..
neyse diziye geçelim.

--spoiler--
yahu şu dizi başladığından beri burdayız. ilk sezon her bölüm sonrası 300-400'e vururdu entryler. artık bir sayfa anca yazılıyor her bölümle ilgili.
çünkü dizi git gide çehre değiştirdi. ilk sezonki intikam kalibresinden tamamen çıktı. aşk dizisine döndü. ya ezel'im, güzel kardeşim.. bu herif senin kardeşini öldürdü yahu. bu rahatlığın neyin nesi? noldu intikama? gidiyorsun ayar veriyorsun tamam da, bu değil arkadaş senin mevzun.
dizi eski güzelliğinden uzaklaşıyor arkadaşlar..
bunun sebebi ise dizi senaristleridir.
işi bence savsaklamaya başladılar artık.
mesela dikkatimi çeken bir iki şeyle destekleyeyim bunu.

1-) flashbacklerde hep tarih gösterilirken dünkü bölümde gösterilmedi. sebebi açıktır bunun, ulan geçmiş bölümlerden unuttuğumuz bir şey varsa rezil olmayalım mantığıdır. daha önce 72 senesinde ölen adamı 74 senesinde görmüştük. tekrar aynı hataya düşmek istemediler bence.
2-) eskiden kitaplar, alıntılarla doluydu dizi. artık bunlar da kalmadı. onu bırak dün dayıyı bile adam akıllı göremedik.
3-) iyice aşk üçgeni moduna sokuyorlar diziyi. öylesi daha kolay çünkü.
4-) ali ve azad'ın bebeklerinin cinsiyeti belli oldu da ben mi kaçırdım diye düşündüm dün. azad ikide bir ''oğlum'' diyip durdu. önceden uras adını koymuşlardı. geçen bölümde de ali oğlum da oğlum diye geziniyordu. eğer ben belli olduysa ve gözden kaçırdıysam affola yok diğer türlüyse noluyor lan, nerden belli diyorum.

sonuç olarak..
eski bölümlerini özledik ezel'in.
çünkü inanırım'lı, mesele o değil kardeş'li, bir ihtimal daha var'lı,herkes öldürür sevdiğini'li bölümlerini özledik.
o bölümleri görünce şimdiki bölümler hikaye geliyor insana.
--spoiler--