bugün

ilker yasin

inanılmaz derecede kötü maç anlatan, futbol bilgisi ilkokul düzeyindeki bir çocukla eş değer olan, ama buna rağmen doğan medya grubunun spor servisinin üst kademelerinde yer alan enteresan kişilik. yaptığı hatalar bazen maçı komik bir duruma getirebilir, özellikle takımınız galipken zevkle komik skeç izler gibi bile izleyebilirsiniz. bi kere ertem şener'le şampiyonlar ligi özel programı yapıyorlardı:

ertem şener: vee chelsea çıktı fenerbahçe'nin rakibi chelsea, sayın ilker yasin sizce yeni transfer maldonado bu zorlu maçlar öncesi bir katkı yapabilir mi??
ilker yasin: eee... ben maldonado'yu hiç izlemedim bence yapamaz. (adam maldonado'yu hiç izlemediği için kötü topçu çıkacağını söylüyor -sonra gerçektende maldonado sik gibi çıktı o ayrı- burda önemli olan ilker yasin'in, ilkokul öğrencisinin kuracağı tarzda mantık kurup yorum yapması ve üstüne birde para alması)
bu cevap karşısında ertem şener uzaklara dalıp gider.

bi maçta ise -yanılmıyorsam frankfurt maçıydı- fenerli oyuncu golü attıktan sonra yere düşer. hakem tabi ki gol olduğu için penaltı menaltı vermeyip doğal olarak golü verir. futbol filozofu ilker yasin ise büyük bi heyecanla :
'aman allah'ım gözlerime inanamıyorum. hem penaltı hem gol, hem penaltı hem gol' diye naralar atar. ev ahalisi ise tabi ki yarılmıştır.

ve tabi ki: ilker yasin demek kumandanın ''mute'' tuşuyla akraba olmak demek...