bugün

jose maria gutierrez hernandez

Bir beşiktaşlı olarak guti şöyle oynadı böyle oynadı demek istemiyorum.
Alex'i sevmem ama takdir ederim adam tabiri caizse istatistiklerin mına koydu.
Hagi'nin futbolculuğuna da saygı duyarım adam uefa kupası ve 4 sene şampiyonlukta büyük roller üstlendi.
Ancak bu adam bambaşka bi adam arkadaş. Buraya ikisinden de yaşlı geldi ama bir sporcu olarak kendine o kadar iyi bakmış ki fizik olarak ismail köybaşı kondisyon olarak quaresma performans olarak zidane kıvamında.
Sahada herkesi yönetiyor, yeri geliyor schustere bile fikirlerini iletiyor (ki schuster başkanı bile ipine takmaz), gençlere yer gösteriyor pas gösteriyor izleyenlere futbol gösteriyor..
Dünkü maçtan önce toraman'ın kendisine uzattığı kaptanlık bandını almış ve toraman'ın koluna takmıştır. Kesinlikle kötülemek için söylemiyorum ama kendisi alex gibi kibirli hagi gibi serseri değildir.
Hem hagi hem alex türkiyede kaleye daha yakın oynamıştır. Guti ortasaha hatta yer yer kendi yarısahasına daha hakim olmasına rağmen skora direkt olarak etki ediyor. Nasıl etmesin? Bir pasla nobreyi bile golle buluşturabiliyor, bir hareketiyle rakip oyuncu kim olursa olsun boşa savurabiliyor, yürüyerek adam geçebiliyor (bunu yapan diğer bi oyuncu için (bkz: mesut özil) )

Son olarak beşiktaşlı olmayan arkadaşlara bi şey söylemek istiyorum. Önümüzdeki ilk maç sanırım buca maçı oluyor. Lütfen hangi takımlı olursanız olun bu maçı ister inönüde ister tv'den seyredin ama bi şekilde seyredin. Ve izlemek için kaç para vermiş olursanız olun bir maçlık sadece Guti'yi izleyin. Top ondayken de top onda değilken de sadece gözleriniz guti'de olsun. Söylemek istediklerimi kendisi size çok daha iyi anlatacak.