bugün

facebook un zararları

Amacı tanığınız kişileri bulup onlarla iletişim kurmak olan bir sitenin bu kadar hedefinden saptırılıp amacından farklı olarak kullanılmasıyla oluşan zararlardır.
Tamam faydaları var mı var ama zararları da saymakla bitmiyor ki ...

1)Banka hesaplarınız boşaltılabilir.
Facebookta yada diğer sosyal paylaşım sitelerinde ; dayı , dayıoğlu ; gibi ifadelerin geçmesi yeterli. Bu tabir geçiyorsa tamam deyip anne kızlık soyadını buluyor. Zaten herkesin doğum tarihi profillerinde var. işte bu kareleri yan yana getirince insan ne yaptığını sonradan anlıyor.

2)Günlük hayatta su içme yemek yeme gibi bir ihtiyacınız haline gelibilir facebook a girmediğiniz gün kendinizde bir eksiklik hisseder acaba duvarıma birşeyler yazılmışdır diye boş meraklara girersiniz.

3)Profil resminiz cinsel içerikli sitelere düşebiliyor.
Facebooktan profil resmi çalınıp müstehcen sitelere konuyor. Herkesle bilgilerinizi paylaşmayın. Bunun yanında özellikle bayanlar için porno yada müstehcenlik sitelerinin yorum bölümüne bayanın adını yazıyorlar. Arama motorunda kişinin ismini yazınca direkt olarak o site geliyor. “Benim o siteyle işim olmaz” deseniz de olan oluyor. Yine sizin adınıza site açıp , sizinle ilgili olumsuz bilgiler giriliyor, uygunsuz resimler konuluyor. Kişisel düşmanlık ve husumet bunları yaptırıyor.

4)Facebookta poker tarzı kumar oyunları bulunmakta. Facebookta kişiler poker oynayıp kazanınca ben bunu artık öğrendim gerçekte de oynasam kazanır düşüncesine kapılıp o ilk hatayı yapıyorlar ve kumara başlıyorlar.

5)Facebook evliliğinizi ya da ilişkinizi yok edebilir.
ilişki durumu veya kişi listenizdeki arkadaşlarınızla iletişminiz yüzünden çeşitli problem yaşanabilir.

5)Günlük hayatta su içme yemek yeme gibi bir ihtiyacınız haline gelibilir facebook a girmediğiniz gün kendinizde bir eksiklik hisseder acaba duvarıma birşeyler yazılmışdır diye boş meraklara girersiniz.

6)Okuluyla ilgili facebook sayfasında sayfa açan öğrencinin okuldan atılması gibi durumlar.
http://www.haberturk.com/...k-yuzunden-okuldan-atildi

7)Ve son olarak facebook yüzünden canından olanlar var ...

http://www.radikal.com.tr...hp?ek=sa&haberno=4006

edit:imla