bugün

bir ayrılık hikayesi

böyle mi esecekti son günümde bu rüzgar. evet ayrılırken bu şarkıyı geçiyordu içimden. hani bazen saçma sapan şarkılar dolanıyor ya insanın diline. halbuki rüzgar bile yoktu, hava açık nefis bir bahar akşamı. tükürdüm resmen gitsin dilimden diye .içimde kopan fırtına sebepmiş aslında ilk anlarda anlamazya insan olayın şokundan. acı dağlaya dağlaya daha sonra gelirmiş. bu onun habercisiymiş demekki. ilginç tek damla gözyaşı dökemedim, hatta saçma sapan bir gülümseme yayılıyor suratımdan. ama o gülümseme sadece dudakta, gözlere gelememiş. ellerime bakıyorum aptal aptal, niye bu kadar titriyor?niye boğazıma kadar gelen hıçkırıklar orda bir yumru haline gelip, yüreğimi sıkıştırıyor?inanılmaz ama suratına hala dimdik bakabiliyorum .hatta burnum her zamankinden daha dik. o da anlayamaz bakıyor suratıma dediği anlaşılmamış insarın o tuhaf bakışıyla. geri zekalı birine bakar gibi. bir sigara yakıyorum ellerimin titrediğini görmemesi için dua ederek. ah be hocammm getir bi ufak ,yapalım bir çilingir sofrası dicem nerdeyse .
hani bir şeyin olacağını bile bile ertelemeye çalışırsınız ya. düşüncesi bile sizi uykusuz bırakır. olmaması için elinizden geleni yaparsınız, o kadar çok şey verirsiniz ki kendinizden verecek bir şey kalmayınca da kaçınılmaz olmaz olan yaşanır. o anı yaşıyorum.
bekliyor beni. belli ki oda şaşırdı bu sakinliğime. alışkın değil. sen beni bekleme çık dıyorum, ben biraz daha takılıcam. bilmesin istiyorum, bacaklarım yokki .kesildi onlar koptu az önce. tıpkı sol tarafımın beni bırakıp gittiği gibi onlar da yoklar.
ona bir gün kötü bir kavgada ettiğim laf geliyor aklıma öyle bir çıkıp giderim ki hayatından girdiğimi bile anlamazsın sanki ben hiç yokmuşum gibi hadi bakalım dıyorum yap bakalım yapabilecekmısın, öyle beylik laflar etmek kolay. sıkıyorsa yap geri zekalı.
...............................
hep aynı güne uyanırmış gibi yaşadığım onca yıldan sonra bile bu cenahta değişen bir şey yok. biraz daha büyüdüm, daha derin çizgiler oluştu yüzümde. gene sabah 9 akşam 5 işe devam ,gene ilk kadeh onun şerefine, gene sigaramın son nefesi onun için ,gene dilimde aynı şarkı ve sol tarafımda hep müthiş bir boşluk.
geçenlerde yolda dalgın dalgın yürüken karşımda görünce anladımki bende ki etkisi de hala aynı.
böylemi esecekti son günümde bu rüzgar....