bugün

jose mourinho

dünyanın en iyi taktisyenlerindendir, futbol dehasıdır.

bunu herkes kabul etmeli, tamam. ama saygısız, egosu patlama noktasına gelmiş bir adamdır, öyle de bir durum var. kendine has bir karakter yapısı var aslına bakılırsa. inter'i çalıştırdığı dönemde bir basın mensubunun, alınan bir mağlubiyetten sonra sorduğu "oyuncular mı yorgundu?" sorusuna, "yorgun mu? bir ay inşaatta çalışıp 300 euro kazanan insan yorgun olur" gibisinden bir cevap vererek ne kadar delikanlı olduğunu da göstermişti. yani acayip bir adam.

laf atmaları, tavırları... sadece rakibi bozmak için. saha içinde ve dışında, her yerde, hayatı futbol bu adamın. ama tabi ki işin bokunu çıkardığı için pek çokları onu marjinal, artist, pezevenk, götlek, karaktersiz, ibne olarak değerlendiriyor. ben de bu insanlardan biriyim. ama futbolu ne kadar sevdiğimi bilirsiniz... "mourinho'nun asistanı olacaksın, böyle getir götür işlerine bakacaksın" deseler üzerine para verip giderdim, depresyondan falan çıkardım hatta. çünkü bu adam futbol dehasıdır arkadaş. öyle de bir olay var.

hah her neyse.

bir barça taraftarı olarak, dün o halini görünce üzülmedim diyemem. ama iyi oldu, çok iyi oldu hem de. benim sözüm mourinho'ya değil de, barcelona'yı destekleyen ve mou'ya sallayanlara küfreden dangalaklara...

1) anneniz mi madridli yoksa babanız mı? ne skime joseee <3 diye geziyorsunuz ortalıkta? biz bu adama "futbolu bilmiyor" falan mı dedik de bıdı bıdı yapıp duruyorsunuz?

2) barça taraftarına sallamak ne? messi yüzünden barça'yı tutan ps'cilermiş, cartmış curtmuş ebesinin amıymış... madridli olduğun kadar katalanım gerizekalı, bundan emin olabilirsin.

3) guardiola'nın takımı, jose mourinho'nun takımını 5-0 yenmiştir. bu kadar, tamam?