bugün

türkiye laiktir laik kalacak

Bu önerme mi desem, cümle mi desem, baştan yanlış. Türkiye laik değil ki. Anayasaya laik yazınca laik mi oluyorsun? YA da yazmazsan olmayacak mısın? Laik (veya seküler) kelimesi ABD anayasasında geçmez. ingiltere'nin anayasası zaten yok. Bu ülkeler laik ama. Devlet, her dine eşit mesafede duruyor. isteyen ateist, isteyen aşırı derecede dindar oluyor, karışan eden yok. Türkiye öyle değil ama.

Yine de bu cümleyi söyleyenin, türkiye'nin laiklik seviyesinden memnun olduğunu düşünüyorum. Ve öyle kalması gerektiğini de kendi söylüyor zaten. Onlara geçmiş olsun, zira böyle kalmayacak. Gerçekten laik olacak ve bu laiklik içinde başörtülüler gibi dinini özgürce yaşayanların görünürlükleri artacak. HEm de çok artacak. Ülkede kadınların yüzde 702i kapalıysa, sokakta gezen, üniversitede okuyan, devlet dairesinde çalışan kadınların da yüzde 70'i kapalı olur üç aşağı beş yukarı. ama türbanlı, ama tülbentli.

Sene 2010 arkadaşlar. Tek parti iktidarlarının örnek aldığı rejimlerin en sonuncusu bile yıkılalı 20 yıl oldu. Uyanın. Ya da uyanmayın bana ne lan, komik duruma düşün durun. Kılıçdaroğlu da yüzde 27 oy alınca oyumuz yüzde 2 arttı diye sevinin.