bugün
- amerika'nın icat ettiği bir şey söyleyin14
- en etkili içki hangisi9
- akp belediyesinin 85 milyon liraya konser vermesi16
- hayatında aksiyon arayan yazarlara öneriler8
- rakının berbat bir içki olması38
- anın görüntüsü13
- karınız için sözlüğü bırakır mısınız16
- çocukluk travmaları18
- her türk kadınına 100 türk erkeğinin yürümesi8
- true'nun ölmesi14
- wolverine gibi tırnakları olan kız10
- utopyalarkralicesi9
- galerinizde bulunan en saçma fotoğraf15
- kürdüm 5000 yıllık tarihim var var mı diyeceğin21
- uludağ'ın kaderi13
- gecenin şarkısı17
- rusya nükleer güç kullanılır mı sorusu18
- etek giyersen tecavüzü hakedersin13
- mutluluğun formulü8
- doritoslu çiğ köfte11
- güzel erkek isimleri19
- hayal dünyasında yaşamak10
- gozlerinmeyhanesi'nın vefat etmesi24
- homofobik yazarlar birliği10
- sözlük yazarlarının yapmayı en çok istediği meslek21
- hayatı seviyorum eylemleri21
- sözlük yazarlarının favori haber kanalı8
- true ile utopyalarkralicesi11
- larisalisa öldü mü12
- profilinizden karakter analiz ediyorum toplanın16
- sözlükte birbirine yakıştırdığınız yazarlar11
- sözlükteki ruh hastaları24
- true neden evlenemiyor9
- yazarların çektiği çiçek fotoğrafları11
- mantı8
- yazarların en sevdiği cem karaca şarkıları17
- nervio abla36
- en son ne yediniz13
- 1 milyon dolar'a ismet'in tırnaklarını yer misiniz8
- seküler yaşamın faşist bakış açısı13
- larisalisa17
- sabah ereksiyonu olamıyorum11
- yaşı geldiği halde evlenmeyen insan11
- kız kardeşini date'e hazırlayan abi22
- gece dışarıdan gelen hav hav hav sesleri11
- an itibarıyla yazarların nerede olup ne yaptığı30
- chatgpt ile yazarların görselleri13
- erkeklerin erkeklere taktığı kırıcı lakaplar13
- ellerim bos gonlum hos11
- insan olmaya ceyrek kala23
entry'ler (679)
parmak arasi terlik.
tum dunya benimken neden bir milleti seceyim diye cevap verecegim sorudur. herhangi bir ulkede dogdugu icin o ulkeyi benimsemis olmanin getirdigi olumlu tek bir sey yok iken bunun pesinden kosmak da yoklugun pesinden kosmaktir. ufkunuzu genisletin, bir yere baglanmayin. nerede mutluysaniz oradasiniz.
"iyiyim" cevabı verilen anlamını yitirmiş sorudur
Cehenneme gidecegini bilen insan atesit degildir, ateist olan insan icin cehennem zaten yoktur diyerek curutulecek sozcuk obegi.
ramazan müslümanlar için neyse, kasım aşıklar için odur.
hastalıklı beyinlerin düşüneceği kızdır. sanat için veririm diyecek bir kız yoktur, hadi diyelim ki var, bakire değildir. bakire olup vermek kelimesini bu kadar rahat kullanan birini görmek zordur kaldı ki kullandı, o kız kalın sıçar.
kızın isteğine saygı göstermemektir. ama dönüp dolaşıp "ben tekrar birlikte olmak istiyorum" derse bir nah çekebilirsiniz. o yüzden gitmek isteyen zaten gider, gelmek isteyenin gelip gelmeyeceğini siz belirlersiniz. etsin, eylesin.
doğru kelimelerin kullanılmamasından dolayı yanlış önermedir. veganlığı "et yemiyor kardeşim bunlar" diyecek kadar biliyorsa bir insan, bu konu hakkında yorum yapmamalı ki bunu dusunen ya da soyleyen her ne kadar dar fikirlerin ve sığ düşüncelerin çoğunlukta olduğu despot yapıyı benimsemiş bir topluluk içinden çıkmış bir birey dahi olsa "sana ne lan yarrak?" diye sorarlar adama.
bu toplumda sanat icin yapilan seylerin aslinda tiraj amacli oldugunu bilen ve bunun getirisi olarak toplumun "entel" olarak adlandırdığı "tiyatroya giden" kitledir. öyle ki tiyatro, müzik, film, bale, opera vb. sanatlari icra edenlerin ve bunlarla birlikte kendini geliştirenlerin ve ufkunu genişletenlerin entellik çabası olmadığı, entelliğin bunları yaparak oluştuğunu varsayarsak, sokrates'in de dediği gibi insanlar sevdiği için sevilen insan sevilendir, sevilen insan olduğu için insanlar sevilenleri sevmez. sen ona entel dediğin için o adam entel değil o adam entel olduğu için sen ona entel diyorsun, hem de toplum olarak.
Aşkın ilki sonu olmaz diyerek konuyu kapatıyorum.
çok yalnızım be sözlük. çevremdeki herkese rağmen, yatağımdaki kokuların sürekli değişmesine rağmen, sofraya koyduğum fazladan bir kaç tabağa rağmen. insan tek başınalığı öğrenmeyedursun. tek başına halletmenin heyecanını, zevkini yaşayınca kimseye izin vermiyorsun ya; işte öyle bir şey.
Lynch filmelerini tek seferde anladigini ve elestirebildigini iddia eden insandir. Uzak durulmasi gerekendir. Entelektuel hayatinizi baslamadan bitirmeye yemin etmistir adeta.
Teselli amaÇlı soylenen, ukala bir söyleyişle gülücüklere yol aÇan deyim, deyiş. O yüzden Çok şaapmayın ya hallederiz.
sahip olduğun tek şey zaman ve sahip olduğunu düşündüğün şeyler, sana sahip olana ait.
şırnak ve hakkari; milyonlarca yıldızın, gezegenin, sistemin bulunduğu evrenin sikinde olmayan bi noktadır. nokta bile değil. sınırlarınızı kaldırın. bütüne bakmayı öğrenin. insan türkiye de doğduğu için türk olur, bu sadece bi sıfattır. kürt de. senin yapman gereken insanı düşünmek (senin insan olduğunu varsayarak). dünyan küçük kaldıkça, beynin sınırlarını aşamayacak. o yüzden yok şu, yok bu diye ömrünüzü sikmeyin. anasını siktiğimin yerinde ölüm doğal karşılanır oldu. nefes almanın tadını çıkarın. yakında sizin yerinize onlar nefes alacak. bilin istedim.
1,2,3,4,5.
üç harfli demenize gerek kalmayanlara inanmaktır. şayet onu da öğrendiler. üzgünüm.
farklı boyuttaki varlıkların olduğuna inanmaktır. hepsini görmüş gibi net rakam vermek var bi de.
"geçen in cin top oynuyoruz, onsekiz bin kişi falanız. nasıl içkiliyim. baktım yiyişiyoruz."
"geçen in cin top oynuyoruz, onsekiz bin kişi falanız. nasıl içkiliyim. baktım yiyişiyoruz."
haktır. hukuktur. bir aile adam akıllı ısınmak istediğinde bu paranın yarısını doğalgaza veriyorsa, bırak beğenmemeyi at suratına tükürüp. bu insan ne yiyecek, ne giyecek? senin asgari ücretin açlık sınırının altında olmayacak kardeşim. herkes duayla karnını doyuramıyor.
sevgiliyle sevişmemekten iyidir. lakin sevgiliyle sevişmek, adı sevgili olduğu için özeldir. fiziksel anlamda diğer sevişmelerden farksızdır. duygusal anlamda da... neyse siktir et.