bugün
- anın görüntüsü23
- abd de yaşanan yangına sevinen dinciler53
- oğlun gay olursa tepkin ne olur13
- 10 ocak 2024 dolandirilmam12
- faiz yer misiniz ya da yiyor musunuz22
- pkk'nın zafer kazanması26
- chpe kazanırsaaa apoyu çıkartacaklaarrrr16
- yerli motorlu kirpi 2 ve vuran ttza teslimatı21
- mehdi'nin fiziksel özellikleri11
- başıboş sokak köpekleri27
- sözde çözüm süreci8
- en son ne yediniz17
- son 10 yılda yaratılan dindar insan profili15
- beklenen büyük istanbul depremi16
- gassal dizisi17
- nervio'ya misafir olmak8
- bana fakirliği anlat10
- işsiz misiniz çalışıyor musunuz17
- saçları sarıya boyatmak14
- osurarak para kazanan kadın8
- neden matematiği anlayamıyoruz22
- ikinci üniversite de yaş şartı8
- özgür özel'in iktidara kırmızı kart göstermesi17
- ülkede akp ve chp den başka parti yok mu12
- gecenin şarkısı12
- mete han28
- 0 0 78
- gaz odasında sevişmek13
- truenin düğünü için 800 km yol gitmek12
- seni hamile bırakmak istiyorum diyen erkek20
- true'nun sanat için soyunması14
- marlboro touch gray15
- ilkcahilbukucu8
- bir kadın hesabını ödediği erkeğe saygı duymaz23
- los angeles12
- neden boktan enerji elde etmiyoruz10
- sürekli devlet konuşan gariban insan10
- son kez erdoğan diyoruz11
- basınç enerjisi elektriğe çevrilebilir mi8
- milas 16'nın sözlüğe geri dönmesi9
- cenaze evinde kavga etmek8
- istiklal mahkemeleri yeniden kurulsun15
- içilebilir kuran'ı kerim ayetleri11
- en son ne zaman ağladınız8
- küçükken nasıl çıkıyordun merdivenleri10
- cenaze evinde pide ayran dağıtmak28
- taziye evinde hunharca çay içen akraba8
- mide ağrısı9
- hasta ziyaretine götürülen şeyler10
- hala ak parti ye oy verecek olan insan19
entry'ler (236)
30000 kisinin katili apoyu affeden turkiyenin ilk başkanı.
ilkler özeldir bombamiz güzeldir.
ilk defa olacak askim yha 1.
bombala beni Behçet 2.
ilk defa olacak askim yha 1.
bombala beni Behçet 2.
degeri cok iyi bilinmeyen şifa kaynağı bir bitkidir. Peygamber Efendimiz in tavsiye ettigi ölümden baska her derde deva dedigi bir bitkidir. çörek otu yağı bal ve pekmezle her sabah alindiginda şifa kaynağidir. Alemlere Rahmet Peygamberimiz bunu soylediyse kullanmak gerekir. degerini bilmek gerekir.
dalan sabunu çok iyi taniyan nesildir. uc bas sabun demenin anlamini da iyi bilirler. ayrica yasadiklari yillar banyo gününün pazar günü oldugu masum yillardi.
soyledigi her sarkiyi duygulu soyleyen guclu sesi ve guclu fizigiyle (eski hallerine bakmayin) fantezi muzikte ilk siralarda (bana göre) yer alan israilli asilli Türk sarkici.
soyledigi her sarkiyi duygulu soyleyen guclu sesi ve guclu fizigiyle (eski hallerine bakmayin) fantezi muzikte ilk siralarda (bana göre) yer alan israilli asilli Türk sarkici.
akp cemaatin para kaynaklarini kesmeye calisiyor. cemaat buna goz yumamaz. para bu sakaya gelmez. buyuk ihtimal anlasirlar anlasamazlarsa kisa vadede akp, uzun vadede cemaat alir.
yiyene göre degisim gosterecek şey.
Sevmiyordur nokta.
Avantajavea'dan icerigi acilmadi malesef.
Cansın.
Özele saygisi olmayan nefretlik tiptir. Bir de bunun gizli olmayani vardir, hacı ver bi nete bakayim diyerek tum telefonu kurcalar.
Rahat rahat pes oynayabilirsiniz.
En yakin arkadasini kiskanma.
Barzani, apo sana bakir mi ?
Mekana ve duruma bagli olarak igrenclik degisiklik gosterir.
*Oje surdukten sonra uzayan tirnaklarinizda gorunen bosluklari ya kapatin yada ojelerinizi yenileyin.
*denizde mayo bikini izi kalan vucudunuzu gostermeyin.amele yanigindan farki yok.
*rejim yapiyorum ayagina 5 tabak yemek yiyip ekmek yemeyerek rejim yaptiginizi sanmayin.
Not:bidaha olmasin.
*denizde mayo bikini izi kalan vucudunuzu gostermeyin.amele yanigindan farki yok.
*rejim yapiyorum ayagina 5 tabak yemek yiyip ekmek yemeyerek rejim yaptiginizi sanmayin.
Not:bidaha olmasin.
yokluktadır.
zamanında inançsız araplar da aynı şeyi söylemiş ama iki sözü biraraya getiremeyip kuran-ı kerimin büyüklüğünü kabul etmişlerdir.
ilkokuldaki kardeşini bırakıp sen yazmayı dene. dene bakalım bir a4 ü doldurabiliyormusun. ayetleri iniş zamanı, kime, neye indiğini, ne üzerine indiğini, ne anlatmak istediğini anlamadan dediğiniz gibi cımbızla çeker gibi çekip yargılamaya çalışmak ıq su 70 leri bile göremeyen zihniyetin eseri olabilir.
ibretlik bir alıntı hikaye:
Bir gün Hz. Ali Efendimiz, namaz kılmış giderken müşriklerden biriyle karşılaşır. Müşrik Hz. Ali Efendimize şöyle der:
- Ya Ali! Şu sizin halinize bakıyorum da düşünüyorum. Ahiret var, insan bu dünyada yaptıklarından bir bir hesab verecek diye, namaz kılıyorsunuz, oruç tutuyorsunuz; Cennet var, Cehennem var diyorsunuz... Ben bunların hiç birine inanmıyorum. Hem aramızda ne fark var, sen de yaşıyorsun, ben de yaşıyorum. Sizin bu kadar çabanız nedir? Her gün vaktinde namaz kılacağım, oruç tutacağım diye bu kadar çaba niye?
Hz. Ali Efendimiz bütün bunları vakar ve sükunetle dinledikten sonra şu cevabı verir:
- Ey koca kafir!
Farzet ki, öldükten sonra dirilmek yok.( Var ya ) Bizim imanımız var.
Farzet ki senin dediğin gibi dirilmek yok. Senin dediğin çıkarsa, o zaman ben bu yaptıklarımdan ne kaybederim. Namaz kılıyorum, dinimin emrini yerine getiriyorum, oruç tutuyorum. Bunlar benim kulluk vazifemdir. Bundan dünyada hiçbir zarar görmüyorum. Ahirette bir zararım olur mu, ne dersin?... Adam biraz düşündükten sonra, olmaz, dedi.
Oruç tutuyorum. Burada senin gözünde bir zarar görüyor musun? Hayır der. Zekat veriyorum, hem dinimin emrini yerine getiriyorum, hem de fakir, muhtaç insanlara yardım etmiş oluyorum. Bundan benim kaybım olur mu? Ne dersin? Kafir hayır, olmaz, der.
Ya ahiret varsa!
Burada yaptıklarından hesab varsa, imandan, namazdan, oruçtan, zekattan haktan, hukuktan, insan yaptığı işlediği her davranıştan hesaba çekilirse, ya bütün bunlar varsa! Ki var.
O zaman ey koca kafir, o zaman senin halin nice olur?
ilkokuldaki kardeşini bırakıp sen yazmayı dene. dene bakalım bir a4 ü doldurabiliyormusun. ayetleri iniş zamanı, kime, neye indiğini, ne üzerine indiğini, ne anlatmak istediğini anlamadan dediğiniz gibi cımbızla çeker gibi çekip yargılamaya çalışmak ıq su 70 leri bile göremeyen zihniyetin eseri olabilir.
ibretlik bir alıntı hikaye:
Bir gün Hz. Ali Efendimiz, namaz kılmış giderken müşriklerden biriyle karşılaşır. Müşrik Hz. Ali Efendimize şöyle der:
- Ya Ali! Şu sizin halinize bakıyorum da düşünüyorum. Ahiret var, insan bu dünyada yaptıklarından bir bir hesab verecek diye, namaz kılıyorsunuz, oruç tutuyorsunuz; Cennet var, Cehennem var diyorsunuz... Ben bunların hiç birine inanmıyorum. Hem aramızda ne fark var, sen de yaşıyorsun, ben de yaşıyorum. Sizin bu kadar çabanız nedir? Her gün vaktinde namaz kılacağım, oruç tutacağım diye bu kadar çaba niye?
Hz. Ali Efendimiz bütün bunları vakar ve sükunetle dinledikten sonra şu cevabı verir:
- Ey koca kafir!
Farzet ki, öldükten sonra dirilmek yok.( Var ya ) Bizim imanımız var.
Farzet ki senin dediğin gibi dirilmek yok. Senin dediğin çıkarsa, o zaman ben bu yaptıklarımdan ne kaybederim. Namaz kılıyorum, dinimin emrini yerine getiriyorum, oruç tutuyorum. Bunlar benim kulluk vazifemdir. Bundan dünyada hiçbir zarar görmüyorum. Ahirette bir zararım olur mu, ne dersin?... Adam biraz düşündükten sonra, olmaz, dedi.
Oruç tutuyorum. Burada senin gözünde bir zarar görüyor musun? Hayır der. Zekat veriyorum, hem dinimin emrini yerine getiriyorum, hem de fakir, muhtaç insanlara yardım etmiş oluyorum. Bundan benim kaybım olur mu? Ne dersin? Kafir hayır, olmaz, der.
Ya ahiret varsa!
Burada yaptıklarından hesab varsa, imandan, namazdan, oruçtan, zekattan haktan, hukuktan, insan yaptığı işlediği her davranıştan hesaba çekilirse, ya bütün bunlar varsa! Ki var.
O zaman ey koca kafir, o zaman senin halin nice olur?