bugün

entry'ler (3)

kırgınlığını susarak yaşayan insan

çünkü güzel paylaşımlarınız, yaşanmışlıklarınız vardır. kıyamazsınız, bozulmasını istemezsiniz samimiyetinizin. susarak içinizde yaşarsınız kırgınlığınızı.

hayatın anlamı

Hayatın varolduğu tek zaman şu andır. Hayat geçmişte ölüdür, gelecekte ise yoktur. Bu nedenle hayatın anlamı da şu anın içinde gerçekleşenlerden hissedilen duygudur. Anın içinde gerçekleştiği için de hayatın anlamı değişkendir. Çünkü hayat sadece şu anda yani Şimdi de yaşıyor…

sürat kargo

Kalitesizlikte sınır tanımayan kargo...

Çalıştığım şirkete, 01.08.2015-cumartesi günü süratkargo ile, istanbul’dan şirketimizin sürekli çalıştığı bir firmadan kargo geldi.30,75 tl kargo ücretini ödedim. kurye gittikten sonra, ürünün üzerindeki sevk irsaliyesine baktığımda, gelen kargonun bize ait olmadığını farkettim. sevk irsaliyesinde, sevk adresi, başka bir firma / Kastamonu adresi yazıyordu. hemen süratkargo kale şubesini aradım. kargonun bizim olmadığını, kurye arkadaşın hemen geri dönmesini ve yapılan yanlışlığın düzeltilmesini istedim. Durumu ayrıntıları ile anlattım.” Gelin kargoyu alın doğru adrese yönlendirin ve ödediğim parayı bana iade edin” dedim. “Tamam” dediler. Kuryeyi hemen yönlendireceklerini belirttiler. Fakat kurye bir daha geri gelmedi.03.08.2015-pazartesi sabahtan itibaren akşam mesai bitimine kadar aradım kale şubesini. sürekli “ tamam” dediler,”kurye gelecek” dediler beni oyaladılar. bütün gün kurye bekledim. mesai bitimimden 1 saat sonrasına kadar da bekledim. Gelen olmadı. 04.08.2015-salı günü, sabah tekrar aradım, öğleden sonraya kadar da 5 defa aradım. öğleden sonra 2 kurye geldi. ama konu hakkında kendilerine birşey söylenmediğini, “sadece kargoyu alın” denildiğini, para iadesi talimatı verilmediğini söylediler. kuryeler yanımda iken şubeyi aradım. şubede telefona bakan kadın arkadaş, müdürlerinin dışarıda olduğunu, para iadesi talimatı vermediğini ve müdürleri dışarıda olduğu için de yardımcı olamayacaklarını söylediler. “şube müdürü ile konuşalım, kargoyu yarın alır ,para iadesini ona göre yaparız “dediler. Ve başkasına ait olan kargo yine şirkette kaldı. 05.08.2015-çarşamba günü, sabah 2 defa aradım .sekreter hanım, yine “kuryeler gelecekler” dedi. Ayrıca şube müdürleri ile konuşulduğunu, şube müdürlerinin; “hallederiz” dediğini ifade etti. ilerleyen saatlerde süratkargo kuryelerini şirketimizin bulunduğu cadde üzerinde gördüm. onlar da “bize birşey söylenmedi” dediler. Hatta şube müdürü ile konu hakkında yaptıkları görüşmede, şube müdürünün “kargo sahibine mail attım. Dönüş yapmadı. Kargonun sahibi de kargosu ile ilgilenmiyor. Bırakın kalsın orada” dediğini ifade ettiler. Bunun üzerine kale şubesini tekrar aradım. saat 14:45 idi. şubedeki sekretere kuryeler ile yaptığım görüşmeyi aynen aktardım. Sekreter hanım yine kıvırmaya çalıştı “alımlara henüz başlanmadı .kuryeleri ben henüz yönlendirmedim. Gelecekler. Şube müdürümüz kesinlikle öyle bir şey söylemez” dedi. “para iadesi yapılacağını kuryelere hatırlatırmısınız” dedim. sekreter, yine kıvırdı. Para iadesinin müdürümüz ile konuşulması lazım müdürle kuryeler müdürle konuşurlar” dedi. Bunun üzerine müşteri hizmetlerine şikayet edeceğimi söyledim. sekreter de bana müşteri hizmetlerinin numarasını hemen verdi.”Buyrun arayın”. dedi küstahça. müşteri hizmetlerini aradım. Hiç abartısız 15 dakika bekledikten sonra müşteri temsilcisi ile görüşebildim. Müşteri hizmetleri beni beklemeye alarak kale şubesi ile görüştü. Sonra bana, kale şubesinin benim ödediğim parayı kasalarına giriş yaptığını, hatalı çışık yapanın istanbul şubeleri olduğunu ve istanbul şubeleri ile çözmeye çalıştıklarını söyledi.(yani benim ödediğim paranın üzerine yattılar anlayacağınız. tercümesi; eğer istanbul şube kabul ederse bu parayı şubeye ödemeyi çözülecekmiş yani). Müşteri temsilcisi ,bu sorunun bugün çözüleceğini söyledi. Fakat ne gelen oldu, ne de giden. hem ben madur oldum, hem de kargonun asıl sahibi madur oldu. Sonuçta sürat kargonun hatası. yanlışlarını düzeltmek yerine. Madur etmeye devam ettiler. Oysa yapılacak işlem çok basitti. Gelip kargoyu ve faturayı geri alacaklar, ödediğim parayı iade edecekler ve kargoyu asıl sahibine göndereceklerdi. Bu kadar basit. sorun çözmek yerine maduriyet yaşattıkları için öncelikle kale şubesini tebrik ettiğimi belirten mesajımı, şikayetim ve maduriyetimi anlatarak ekledim mesajıma. Sürat kargo iletişim formundan gönderdim mesajımı. Özellikle mi buluyorsunuz böyle çalışanlarınızı? Diye de ekledim. Ayrıca sürat kargoyu, her bulunduğum alanda, sosyal yaşantımda, iş yaşamımda, hatta internetten paylaşarak, süratkargoyu kimseye önermeyeceğim gibi, kimse madur olmasın diye bu olayı da örnek olarak, herkesin dikkat etmesi için, her yerde anlatacağımı ,bildirmek için iletişim formuna yazdığımı da ifade ettim. Ve kargoyu asıl sahibine başka bir kargo ile göndereceğimi de ilave ettim. Ödediğim parayı da helal etmediğimi bildirdim kendilerine. o para benim cebimden çıktı. Mesajıma cevap göndermişler.
05.08.2015 - 18:48:57-
Değerli Müşterimiz;
iletmiş olduğunu şikayetiniz / talebiniz, ilgili birimimize ulaşmış olup, araştırması yapılarak tarafınıza dönüş sağlanacaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi günler dileriz. Saygılarımızla
Sürat Kargo Lojistik ve Dağıtım Hizmetleri A. Ş. Müşteri ilişkileri Müdürlüğü

Sonuç;
sorun çözülmedi.
Kargoyu sahibine başka bir kargo ile gönderiyorum.

Sürat kargonun benden aldığı haksız kazançtır resmen. 30,75 tl ye kadar düşmüşler yazık. Sanırım daha büyük meblağ ödemediğim için şükretmeliyim. ödediğim para da haram zıkkım olsun helal etmiyorum . yazıklar olsun diyorum. yıllardır kargolar ile çalışırız ilk defa böyle rezalet yaşıyorum.

tavsiye:
Kargo ile gönderim yapacaksanız veya kargo alımınız varsa , Süratkargo’ ya dikkat etmelisiniz. Kesinlikle başka bir kargo şirketinden kargo hizmeti almanızı öneririm. Çünkü Süratkargo kalitesizlikte sınır tanımadığını yaşattığı maduriyet ile bir kez daha kanıtladı.