bugün
- chpe kazanırsaaa apoyu çıkartacaklaarrrr11
- hasta ziyaretine götürülen şeyler8
- neden matematiği anlayamıyoruz14
- bir türkiye klasiği soygun ihaleleri10
- hala ak parti ye oy verecek olan insan18
- faiz yer misiniz'ya da yiyor musunuz17
- ip tv kullanmak vs domuz eti yemek8
- 8 ocak 2025 galatasaray başakşehir maçı10
- sözlüğün en kültürlü kadın yazarı26
- iş hayatında yavşak tipleri sikme stratejileri16
- kıvılcım harika ertunç11
- evrim gerçekse neden ara form yok22
- gecenin şarkısı21
- güzel iççamaşırla ilk buluşmaya gitmek11
- marlboro touch gray14
- evrim teorisi saçmalıktır20
- ferdi vs müslüm vs orhan25
- sözlüğün en zekalı erkeği8
- en son ne yediniz14
- aleyna tilki nin memeleri10
- anın görüntüsü16
- acıh da bağa vir'in ingilizcesi11
- truenun takip etmediği sözlük kızı16
- 14400 gayet yeterlidir16
- 62 kilonun altındaki sözlük kızları25
- işsizim kafayı yemek üzereyim19
- başka kime oy verecem alternatif yok ki38
- trump'ın grönland bize lazım demesi16
- cumhurbaşkanından akp belediyelerine 45er milyon14
- apo'ya küfür etsek ceza alır mıyız11
- iyi bir insan olmanın modern toplumdaki anlamı13
- libyada köle pazarında satılan insanlar21
- stepne denince akla hemen onu adı gelir8
- kıdem tazminatı tavanı10
- öğretmen maaşının 80000 tl olması13
- sözlük erkeklerinin kombinleri8
- yuzırların küloları11
- aponun sikiyle gerdeğe girilmez15
- chp kazanırsa abdullah öcalan serbest kalacak13
- beklenen büyük istanbul depremi8
- bana bakın ulan develer8
- vampirov ile kahvehanede çay içmek10
- osman gökçek'in konunun muhatabı ben değlim demesi18
- arkadaşlar sizce bu ayakkabı nasıl39
- gece atıştırmalık önerileri11
- nervio'ya ayakkabı öneriyoruz kampanyası28
- htş adalet bakanı şadi el veysi23
- yine emekliye müjde geldi10
- 2025 aile yılı8
- tff'nin yabancı var hakemi kararı40
entry'ler (1906)
liseli troll. trolleri seviyorum genelde, bazıları müthiş bir ironi yeteneği ile bezedikleri eserlerinde, yer yer esprili yer yer düşündürücü anlatımlara sahipler. gel gelelim bu arkadaşın trollük zihniyeti, tam bir liseli ayarında devam etmekte olduğu için okumadan artılıyorum. evet artılıyorum çünkü amacı zaten eksi almak. neden amaçlarına bu şekilde hizmet edeyim ki?
geçen yine artıladım. yarasın. hayırlı olsun. bluevelve ve hicbiseyebosunaiclenmeyenadam varken bu adama o güzide - li karmaları yedirmeyelim lütfen.
geçen yine artıladım. yarasın. hayırlı olsun. bluevelve ve hicbiseyebosunaiclenmeyenadam varken bu adama o güzide - li karmaları yedirmeyelim lütfen.
twitter'da official justin bieber tarafından takip edilen yazar. armağan çağlayan da kendisini takip ediyor buna ek olarak. bir nevi twitter celebritysi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. kendisinin twitter hesabını da buradan ileterek bi çeşit reklam yapayım;
http://twitter.com/#!/ShaqMarionizm
http://twitter.com/#!/ShaqMarionizm
yalancı. şifresini en az 3 kere denedim sonuç alamadım.
az önce msnde gerçekleşmiş bir konuşmadan aynen alıntıdır. arkadaş belgesel izlemektedir ve olaylar gelişir;
Nedim:
Aha yine ceylan.
koyucak şimdi çocugu.
buffalo aslana saldırdı lan
olum asjdlkajsda
Efe / Tevazu gösterimim sona erdi.:
buffalolar
yavru aslan bulurlarsa
sikiyolar
Nedim:
saldırmasını görmen lazım ama hani dükkanların önünde dilenen çocukları kovalar ya dükkan sahipleri
"lan siktir git" diye
aynen öyle.
aslan "ama abi" dedi.
cevap değişmedi.
entryde adı geçen nedim = afro the cat
Nedim:
Aha yine ceylan.
koyucak şimdi çocugu.
buffalo aslana saldırdı lan
olum asjdlkajsda
Efe / Tevazu gösterimim sona erdi.:
buffalolar
yavru aslan bulurlarsa
sikiyolar
Nedim:
saldırmasını görmen lazım ama hani dükkanların önünde dilenen çocukları kovalar ya dükkan sahipleri
"lan siktir git" diye
aynen öyle.
aslan "ama abi" dedi.
cevap değişmedi.
entryde adı geçen nedim = afro the cat
pms döneminde eric cartman'a dönüşen sevgilinin yerini aratmayacak dişi kişi.
genellenemeyecek bir husustur.
einstein ve freud örneklerine ise bir yahudi olarak tamamen karşı çıkıyorum. zira freud'un hemen hemen tüm tezleri 20. yüzyılda çürütülmüştür. einstein muhakkak çok zeki bir adamdır ama bugüne etkisi tesla'nın 1/10'u kadardır.
yine de tarihte yer edinmiş nietszche, nostradamus vb adamlar yahudilerin oran açısından diğer milletlerden fazla önemli kişilik çıkardığını göstermektedir. sebebi basittir. aslında tamamen kendi bulundukları yarı köle durumundan kurtulma aşamasında gösterilen yoğun çaba ve birliktelik, bizim bugün uygar kabul ettiğimiz düzeni sağlamak adına doktrinize olmuş ve bilimle hayatın aydınlatılmasını sağlamıştır.
tüm bunlar birliktelik, yoğun bir kültürel tarih ve baskının sonuçlarıdır. dikkat edilirse yahudi imparatorluğu denilen o dönemde bu tarz gelişmelerden hemen hiç biri yaşanmamıştır. ne zamanki yahudiler avrupa'da yarı köle edilmiştir, bu tip şeyler sıkça yaşanmıştır. bunun antropolojik bir dayanağı yoktur, tüm dayanak sosyokültürel etkenlerdir. müslümanlar ayın durumda olsaydı, bu adamlar müslümanlardan çıkardı.
einstein ve freud örneklerine ise bir yahudi olarak tamamen karşı çıkıyorum. zira freud'un hemen hemen tüm tezleri 20. yüzyılda çürütülmüştür. einstein muhakkak çok zeki bir adamdır ama bugüne etkisi tesla'nın 1/10'u kadardır.
yine de tarihte yer edinmiş nietszche, nostradamus vb adamlar yahudilerin oran açısından diğer milletlerden fazla önemli kişilik çıkardığını göstermektedir. sebebi basittir. aslında tamamen kendi bulundukları yarı köle durumundan kurtulma aşamasında gösterilen yoğun çaba ve birliktelik, bizim bugün uygar kabul ettiğimiz düzeni sağlamak adına doktrinize olmuş ve bilimle hayatın aydınlatılmasını sağlamıştır.
tüm bunlar birliktelik, yoğun bir kültürel tarih ve baskının sonuçlarıdır. dikkat edilirse yahudi imparatorluğu denilen o dönemde bu tarz gelişmelerden hemen hiç biri yaşanmamıştır. ne zamanki yahudiler avrupa'da yarı köle edilmiştir, bu tip şeyler sıkça yaşanmıştır. bunun antropolojik bir dayanağı yoktur, tüm dayanak sosyokültürel etkenlerdir. müslümanlar ayın durumda olsaydı, bu adamlar müslümanlardan çıkardı.
dobrowski tarafından özel olarak çağırılmadığım için gitmeyeceğim zirve.
gta 2'de bir cadde ya da sokak ismi. az önce oynarken gördüm. *
ayrıca 2011'de nick altına ilk entry gireni olduğum yazar.
ayrıca 2011'de nick altına ilk entry gireni olduğum yazar.
mustafa kemal tarafından oluşturulmuş, türkiye'nin kuruluş niteliklerini taşıyan ideoloji.
iddia ediyorum türkiye'de insanların %98'inin tam olarak ne olduğundan haberi yoktur. geri kalıp bilen %2 de fiili olarak kesinlikle kemalist değildir.
sağda solda kemalist olduğunu iddia eden insanların yaptığı yanlışlarla yargılanamayacak kadar geniş bir ideolojidir. hayranı olduğum, geçerliliğini koruduğuna inandığım bir ideoloji olmasına rağmen benim bile sistem şartları gereği uygulamadığım ideolojidir. konu hakkında detaylı bilgi almak isteyen, neymiş bakalım kemalizm diyen ama bunun için boş saatleri bol olanlar özel mesaj ile iletişime geçebilirler.
iddia ediyorum türkiye'de insanların %98'inin tam olarak ne olduğundan haberi yoktur. geri kalıp bilen %2 de fiili olarak kesinlikle kemalist değildir.
sağda solda kemalist olduğunu iddia eden insanların yaptığı yanlışlarla yargılanamayacak kadar geniş bir ideolojidir. hayranı olduğum, geçerliliğini koruduğuna inandığım bir ideoloji olmasına rağmen benim bile sistem şartları gereği uygulamadığım ideolojidir. konu hakkında detaylı bilgi almak isteyen, neymiş bakalım kemalizm diyen ama bunun için boş saatleri bol olanlar özel mesaj ile iletişime geçebilirler.
kemalizmin en önemli ilkelerinden olmakla birlikte, atatürk'ün diğer ilkeleri bağladığı ilkedir.
şöyle ki;
atatürk, serbest fırka'nın önderliğini üstlenecek olacak fethi okyar'a yazdığı mektubunda şöyle demektedir;
--spoiler--
memnuniyetle tekrar görüyorum ki, laiklik esasında beraberiz. zaten benim siyasi hayatta bir taraflı olarak daima aradığım ve arayacağım temel budur.
--spoiler--
kemalizm'de laiklik, demokrasi anlamındaki cuumhuriyetçiliğin de, milliyetçiliğin de, devrimciliğin de, ve hatta halkçılığın da ön koşulu sayılacağından bu derece önemlidir.
şöyle ki;
atatürk, serbest fırka'nın önderliğini üstlenecek olacak fethi okyar'a yazdığı mektubunda şöyle demektedir;
--spoiler--
memnuniyetle tekrar görüyorum ki, laiklik esasında beraberiz. zaten benim siyasi hayatta bir taraflı olarak daima aradığım ve arayacağım temel budur.
--spoiler--
kemalizm'de laiklik, demokrasi anlamındaki cuumhuriyetçiliğin de, milliyetçiliğin de, devrimciliğin de, ve hatta halkçılığın da ön koşulu sayılacağından bu derece önemlidir.
fransız yazar, araştırmacı, türkolog ve siyaset bilimci.
kemalizm ile ilgili olarak yaptığı araştırmaları sonucunda, kemalizm'in 3. dünya ülkeleri (gelişmekte olan ülkeler) için geçerli bir demokratikleşme hareketi olduğunu düşünmektedir. ahmet taner kışlalı'nın kitaplarında sık sık refere etmekte olduğu kişiydi.
kemalizm ile ilgili olarak yaptığı araştırmaları sonucunda, kemalizm'in 3. dünya ülkeleri (gelişmekte olan ülkeler) için geçerli bir demokratikleşme hareketi olduğunu düşünmektedir. ahmet taner kışlalı'nın kitaplarında sık sık refere etmekte olduğu kişiydi.
dünyaca ünlü, fransız siyaset bilimci, siyaset sosyoloğu.
--spoiler--
Duverger, bu yönetim biçiminin mutlak baskı rejiminden ulus egemenliğine geçişi sağlamak, demokratik rejimin gerektirdiği ortam ve koşulları hazırlamak ve sonunda tam bir demokrasiyi gerçekleştirmek amacına yöneldiği görüşündedir. kemalizmin, demokrasi geleneği bulunmayan gelişmekte olan ülkeler için, demokrasiye hazırlanma ve geçiş yolunda "en uygun ideoloji" olduğunu savunmaktadır.
--spoiler--
ahmet taner kışlalı - siyasal çatışma ve uzlaşma 2. baskı s. 137 -kemalizm-
--spoiler--
Duverger, bu yönetim biçiminin mutlak baskı rejiminden ulus egemenliğine geçişi sağlamak, demokratik rejimin gerektirdiği ortam ve koşulları hazırlamak ve sonunda tam bir demokrasiyi gerçekleştirmek amacına yöneldiği görüşündedir. kemalizmin, demokrasi geleneği bulunmayan gelişmekte olan ülkeler için, demokrasiye hazırlanma ve geçiş yolunda "en uygun ideoloji" olduğunu savunmaktadır.
--spoiler--
ahmet taner kışlalı - siyasal çatışma ve uzlaşma 2. baskı s. 137 -kemalizm-
8. nesil hoş gelmiş yazar.
imla kuralları ve sözlük formatına biraz dikkat etmesini önerecektim ama siktir ettim. nasılsa öğrenecek zamanla.
imla kuralları ve sözlük formatına biraz dikkat etmesini önerecektim ama siktir ettim. nasılsa öğrenecek zamanla.
bir işe yarayacağını sanmadığım tavsiyeler.
ulan benim anlamadığım, 7. nesil ne zaman geldi ki 8ler gelmeye başladı? yaşlanmışız resmen.
ulan benim anlamadığım, 7. nesil ne zaman geldi ki 8ler gelmeye başladı? yaşlanmışız resmen.
otelde olmaz kendimi kötü hissediyorum.
siklenmeyen moderatör. varmış yani siklemeyenler, abi swf çok komik ya ben de koyucam.
http://www.swfme.com/swfs/109229siklemiyoruz.swf
zorunlu tanım: dedirten başlık.
http://www.swfme.com/swfs/109229siklemiyoruz.swf
zorunlu tanım: dedirten başlık.
yine 15-20 kişinin öleceği bölümdür. yürekleri dağlayacak falan diyorlar, siz de yürek olsa her bölüm dağlanır. anasını satiim, dizide her bölüm en az 15-20 kişi ki çoğu evinde çoluğuna çocuğuna ekmek götürmek için bu işlere girmiş güvenlik görevlisi tarzı korumalar vurularak öldürülüyorlar, bir tanesinin bile cenaze törenini göremedik şu ana kadar gel gelelim, bizim kurşun geçirmez yiğit kahramanlardan birinin yakınına bir şey oldu mu tüm türkiye yasa boğuluyor.
aslı ya herrü ya merrü (ya herrû ya merrû) olan ve arapça kökenli söz öbeği.