bugün

entry'ler (28)

kadınlardan kadınlara tavsiyeler

ve bir anne atasözü de der ki: iyi diye kimse yok.

chp nin dini kullanmaya başlaması

zafere giden yolda her şey mübahtır anlayışından kaynaklanır.

otobüste durma düğmesine basılsa bile gene basmak

kendini garantiye alma durumudur.
ya tam basılmamışsa da inemezsem de iki adım fazla yürümek zorunda kalırsam?

90lar çocuklarının hatırlayacağı tv replikleri

(bkz: ruşen amca nın oğlu sedat)

1 60 boyunda olup 190 lık erkek isteyen kız

istediğini istemekte özgür olan kızdır.

türk kızlarının beğendiği erkek tipi

dış görünüş: uzun boylu, esmer, sakallı, geniş omuzlu, çok kıllı veya çok kılsız olmayan, güzel dişli, hin bakışsız, saat takan, klas giyinen;
iç görünüş: sadık, sahiplenici, sevgilisine karşı kaba olmayan, dürüst, ailesinden bağımsız, kendi ayakları üzerinde durabilen, kültürlü, kitap okuyan, hayvan seven, efendi bir insan olsun yeter. bu kadarcık.

3 yılı dolduran liseli aşıklar

şu an dönüp baktığımda ne kadar saçma abuk bir şey olduğunu düşünsem de insan o an o duygunun dünyadaki en iyi şey olduğunu düşünüyor. nasıl bir mantık bilmem ama gerçekten hiç bitmeyecek gibi. bitiyor.

aşk

= acı

artık inanmıyorum gerçek aşkın varlığına. kimse kimseyi bir annenin çocuğunu sevdiği gibi karşılıksız ve içten sevemiyor.

ya da hiçbir zaman sevgiler eşit olmuyor.

kıskandırmak

aslında bunu yapan herkes az çok farkındadır durumun saçmalığının. gel gör ki bazısı sırf sinir etmek için karşısındakini bazısı sadece ilgi beklediğinden yapar bunu. bir grup da vardır ki amaç sadece p*ştluktur.

bakire olmayan kadınla evlenmeyi savunan insan

bekaretin iki kulak arasında olduğunun farkındadır. ya da kendi bakir olmadığından mütevellit bunu seçmeye hakkı olmadığını biliyordur.

ben lafa değil icraata bakarım diyen türbanlı

türbanlı ne ya! türbanlı ibaresinin kullanılmasındaki mana nedir arkadaş. bunu söyleyen herhangi bir kişi olabilir. illa yobazlık yapıp türbanlı-açık, sağcı-solcu, alevi-sünni ayrımcılığına gireceksiniz.

çocukken uydurularak söylenen ingilizce şarkılar

"Every way that I can
I’ll try to make you love me again"

"ebru veydatayken
altay mekru melike"

sevilen kıza şu adamla konuşmayacaksın demek

kıskanmaktan ziyade bağnazlıktır. ha bu muameleyi hak eden kız yok mu?*

ev arkadaşına tahammül edememek

yapmacık, histerik bir o kadar da ısrarla yanından ayrılmayan ev arkadaşına artık tahammül edememe durumudur.

tesbih çekerken hatun kesen şakirt

ona şakirt değil kıro denir. her tespih sallayana şakirt denmez.

yağmur yağarken bilerek ıslanmak

bu eylemi en son bir kaç gün önce yapma gafletinde bulundum.*

siyaset adamlarından unutulmayan sözler

"mübarek kurban şeker bayramınız kutlu olsun" tansu çiller.

sözlük yazarlarının itirafları

sınavlara çalışmam gereken şu vahim günlerde, aşure eşliğinde hülya avşar lı bir tv programı izliyorum. vicdanım rahat.

bir milyonunu bulup getirene 100 tl veren adam

bir milyonu bulup getiren adam, bunu çıkarı için yapmışsa o yüz lirayı dahi hak etmemiş demektir. yok eğer sadece ödev ahlakı bilinciyle* yapmışsa o yüz lirayı dahi kabul etmeyecektir.

çocukken inanılan saçmalıklar

cami minaresinin allah olduğunu, babamın peygamber olduğunu ama gizlemesi gerektiği için bize söylemediğini sanıyordum. bir de zeki alasya ile metin akpınar kardeş sanıyordum.*