bugün

entry'ler (145)

dubai çikolatası

içinde kadayıf var dışı bildiğimiz çikolata işte. Bir kucak paraya satıyorlar. Popüler kültür denen şeyin esir olmuş insanlarımız, sosyal medya kukla gibi oynuyor… yazık, çok yazık…

yazarlar ülkeyi yönetse yapacakları işler

Yapacağım ilk iş sokakta zarıl zarıl gezip, kulakları felç eden, hasta vardır çocuk vardır diye düşünmekten aciz, trafik kurallarından bihaber,kendine sövdürmeye heves, kendini motorcu zanneden ancak ne motorculıkla nede motorlarla ilgili bir halt bilmeyen tipleri ve egzozlarıyla oynanmış dandik motorlarını piyasadan toplattırmak olur.

fenerbahçe taraftarı

3 yaşımdan beri içinde bulunduğum gruptur. Nasıl düzelecek, nasıl düzlüğe çıkacak bu takım? Boşa koysan dolmaz, doluya koysan almaz, şaşkınım yani… Ama iyi günde kötü günde takımımın yanındayım, taraftarlıkda budur zaten ancak artık bir şeyleri sorgulamanın zamanı geldide geçti!

kent lokantası

Birkaç kez gittim, fiyatlar gayet makıldü ve yemekler de iyiydi ama zaten olması gereken bu değil mi? Yani bu hizmet standartı neden devlet eliyle sağlanıyor, yani dışarıda neden fiyatı düşük olan yerde yemekler kötü, yemekleri iyi olan yer de neden aşırı pahalı, düşünmek lazım…

türkiyede neden herşey pahalı

Enfilasyon falan da var kabul ama ne yazıkki insanımız insafsız ve bencil… bu sebepten herkes suçlu arıyor ama aslında herkes biraz suçlu… tabi ekonomik bir krizimiz de var, inkar edilemez.

atılan mesaja 14 saat sonra mesaj veren insan

Herkesin telefonuyla neredeyse koyun koyuna yaşadığı bu çağda, birisi bu kadar geç cevap veriyorsa, net olarak size geç cevap vermek istemiştir, bahanelere kanmayın… Görmedim, duymadım, meşguldüm; geç bunları kardeşim…

ölmeden önce yapılması gereken şeyler

Kesinlikle yurtdışına çıkmak. Farklı ülkeler ve kültürler görmek insanı olgunlaştırıp, kendisinin dünyanın merkezinde olmadığını fark ettiriyor…

30 yaş depresyonu

50 yaş depresyonunu görmüş ben için bir şey ifade etmiyor …

ısparta

Asker arkadaşımın memleketi, bir kez gittim. Aklımda sadece gülle ilgili dükkanların çokluğu kalmış. Birde gittiğim gün çok sıcaktı. Her zaman mı öyle yoksa o güne mi mahsustu bilmiyorum. Bir de trafiği baya bir sakindi sanki.

burun estetiği

Mutlaka gerektiği zamanlarda olur ama bana tıbbi bir gereklilik yokken yapılan burunlar çok yapay ve suni geliyor, itici duruyor sanki ve ameliyatlı bir burun olduğu belli oluyor. Bence çok gerekmedikçe yapılmamalı.

mide bulantısına iyi gelen şeyler

Bildiğim kadarıyla ağıza alınacak bir çay kaşığı toz kahve …

aydınların aydın olmayanlardan farkı

Çok okumaları olabilirmi? Bir de düşünmeleri, düşünmeyi sevmeleri?

teoman ın mirasını kimsesiz çocuklara bağışlaması

Cesaret gerektiren ve fedakarlık isteyen birşey, doğruysa tebrikler… Diğergamlık denir buna.

ferdi kadıoğlu

Turnuvada değerine değer katan Fener topçusu. Bu nasıl bir ciğer, nasıl bir bacak, nasıl bir kondisyon… Gelecek vaat ediyor…

acı biber

Yedikçe yedikçe yedirir anlık haz ve lezzet alırsınız ama iki gün boyunca o biberi sindirim sisteminizden atabilmek için acı çekersiniz. Ama uzmanlar kararında acı yemenin hep faydalı olduğunu söylerler…

ağlayamamak

Çok zor ve sinir sistemi açısından sıkıntılıdır. Heleki bir yakınınızın kaybından sonra ağlayamazsanız acınız içinizde katlandıkça katlanır. Sağlıklı düşünememeye başlarsınız. Herşey bir hayal gibi, gerçek değilmiş gibi gelmeye başlar… Ağlamak sinir sisteminin bir savunma metodudur.

karınızın kapanmak istemesine ne dersiniz

Sen bilirsin derim; ben kaç senedir eşimin ne giyimine nede inancına müdahale ettim. O da hep usturuplu oldu, uçlarda gezinmedi. Kendi tercihidir, hiçbirşey demem…

galatasaray lobisi

Bir Fenerbahçe li olarak inanmadığım şeydir. Arkadaşlar bırakın bu işleri, dönemsel olarak belli koruma kollama olayları dönüyordur ama başarısızlığın faturasını lobiye mobiye kesmekle bu iş çözülmez. Oturup şapkamızı önümüze alacağız ve özeleştiri yapacağız. Ancak o zaman gelişebiliriz, sorunları çözebiliriz. Suçu varlığı bile kesn olmayan şeylere atmak, bilinmeyen güçlere devretmek kolaya kaçmaktr…

renault europa

Bir süre kullandığım eski arabam, çilekeştir, kahır çeker, yakıtı fena değildir (tüplüydü), malzeme kalitesi markanın aynı dönem diğer arabalarına göre yüksektir, parçası ucuzdur, benimkinin tek kroniği direksiyondan ses gelmesi ve sert olmasıydı…

jose mourinho

Eskiden başarılı olan teknik adam; ancak son birkaç kulübünde pek kayda değer işler yapamamış, üzülerek söylüyorum bizdede pek bir şeyler yapamayacak gibi duruyor, mantalitenin değişmesi lazım…