bugün

Tabiki okula göre değişir ama tıp veya mühendislik ve hukuk olmadığı açıktır.
hukuk olabilir.bu ara hukuğa merak sardım hadi hayırlısı kazanırsam dünyalar benim olacak.
(bkz: sözlük yazarlığı ve anketörlük) bölümüne iyi diyorlar.
sosyallik anlayışınıza göre değişir. ha bide okumak için mi arkadaşlarla gezip tozmak için mi? bu kriterler çok önemli de.
Kuruyemişçiliktir.
kişinin sevdiği bölümdür,ilgi duyduğu onu heyecanlandıran bölümdür. hülasa kişiye göre değişen bölümlerdir bunlar..bok vardı mühendislik seçtik edebiyat dururken mesela siz siz olun puanınızı heba etmiyim diye heyecanlarınızı heba etmeyin.
alman dili ve edebiyatı.

saniyeler sonra gelen edit: biraz almanca çalışayım hazır aklıma gelmişken.
Hakkari Üniversitesi molotof atma mühendisliği.
beden eğitimi ve Spor Yüksekokulu*. herkesin içinde uktedir besyolu kız tavlamak bir de okuduğunu düşün uuu beybii.
bir meslekte aradığınız şeye göre değişir. para istiyorsanız tıp, sosyal bir hayat istiyorsanız iibf'den herhangi bir bölüm, benim parada da sosyallikte de gözüm yok, ben meteliksiz ve yalnız olarak ölmek istiyorum diyorsanız herhangi bir mühendislik bölümü olabilir.
(bkz: diş hekimliği fakültesi) kendi mesleğim diye demiyorum harbi güzel bölüm lan. Zor fln ama zevkli bence.

Edit: neyin kafasını yaşıyor eksileyen arkadaş anlamadım ki. Kazanamadın herhalde içnde kaldı.
Sinema, radyo ve televizyon. Uluslararası ilişkiler. Siyaset Bilimi. iletişim ve Tasarım.

Not: mühendislik öğrencisiyim.
mümkünse okumayın .
sözel olan her şey.
Fizyoterapi ve Rehabilitasyon okumayın. sen gel ilk 20.000 e gir teyze sana gelip desin ki 'evladım 4 yıllık mı senin bölümün'. yok teyze 1+1 opsiyonlu . Bölümün adını anlatmak kabir azabı gibi. ilk tepki pdr'dir. ptt diyen var , 3 günlüğüne muş'a gitmiştim orada pdf diyen bile oldu. abartıyorum sanmayın bunları bire bir yaşadım . Bunlar kötü bölüm sananlar. bide fizik tedavi uzmanı sananlar var. onlara da uzman olmak için 6 sene tıp 4 senen uzmanlık okumak lazım demek zorundasın. teselli için olsun seninki de doktorluk sayılır diyenler var. Arkadaş doktor olmak istesek bir sene daha hazırlanır tıp okurduk. Özetle tercih etmeyin ya gidin efendi gibi tıp okuyun yada adı düzgün söylenen bir meslek
Seviyorsan ve yüksek lisansı göze alıyorsan psikolojidir.
şüphesiz makine mühendisliğidir.
Kazanabildiğiniz bölümdür.
Kendi bölümüm diye diyorum; elektrik-elektronik mühendisliği.
(bkz: uygulamalı matematik)
Hukuk diyorum.Biraz sıkıntı çekilebilir ama geleceği güzel.
size bu konuda biraz yardımcı olayım;

iktisadi ve idari bilimler fakültesi / iktisat fakültesi / işletme fakültesi

örgünün aöf'ten fazla farkı yok devlet memuru olmadığınız sürece özelde hep aynı işler için okursunuz. iibf mezunlarının sayısı çok fazla olduğundan ülkemizde işsizliğin en büyük potansiyelini oluşturan fakültelerin başında gelmektedir. daha çok mezunlar satış ve pazarlama departmanlarından başlayarak kendini geliştirerek yükseklisans falanda yaparak yönetici pozisyonlarına kadar yükselme şansları vardır ancak istanbul, ankara gibi üniversitelerin iibf bölümleri biraz daha rağbet görür örneğin odtü iibf ile aöf iktisat yada işletme mezununu bir tutmak yanlış olur. ancak diğer fakülteler için çok fazla örgün okumuşsun yada aöf okumuşsun diye ayrım yapılmaz. iibf mezunları genelde bes şirketleri, satın alma uzmanı, satın alma elemanı, satış uzmanı, satış yöneticisi, pazarlama sorumlusu ve muhasebeci gibi departmanlardan başlamaktadırlar. devlet memuru olmaları zordur, kpss'den en az 80, kurum sınavından da en az 80 mülakattan da en yüksek puanı almaları gerekir ancak o zaman devlet memuru olabilme imkanları vardır. mezunların büyük çoğunluğu özel sektörde çalışmaktadır.

siyasal bilgiler fakültesi

pratikte iibf ile aynı olsa da iibf'den biraz daha fazla itibar gören fakültedir. bölümleri normal iibf bölümleri gibidir ancak bu fakültelerden mezun olanlar yada bu fakültelerde yükseklisans (master) yapanlar gerek kamuda gerekse özel sektörde daha fazla itibar görür. mevki olarak daha önemli görevler için tercih edilirler.

fen edebiyat fakültesi

maalesef öğretmen olmaları çok zordur, tarih-coğrafya gibi bölümlerden mezun olanlar özel şirketler tarafından da çok fazla itibar görmez ama herhangi 4 yıllık bir fakülteden mezun olmak kriteriyle iş bulabilirler. öğretmen olmaları imkansız değil ama zordur.

eğitim fakültesi

öğretmen olabilmek için okunması gereken fakültedir. kpss'den yeterli puan alındığında öğretmen olunur. ancak özel sektör için fazla alternatifi olan bir fakülte değildir.

tıp fakültesi

mezun olunduktan sonra pratisyen hekim olursunuz tus adıyla yapılan tıpta uzmanlık sınavı'nı kazanamadığınız takdirde pratisyen olarak hayatınızı devam ettirirsiniz ancak muayene açma hakkınız var.

hukuk fakültesi

mezunları avukat, hakim ve savcı olabilirler. hakim ve savcı olmak oldukça zor ve meşakkatlidir. hukuk mezunu kimseler biraz staj gördükten sonra avukatlık ruhsatına sahip olurlar ve avukatlık bürosu açabilirler. ancak bu meslek dışarıdan bakıldığı kadar güzel değildir. avukatlık büroları genelde adliyelerin olduğu bölgelerde açılır burada kiralar yüksektir, ortalama ofislerin aylık kiraları şehrine göre 1000 ila 5000 tl arasında değişmektedir. yani avukatın iyi bir isim yapması ve sürekli dava kazanması gerekir ki iyi bir geliri olmalıdır.

eczacılık fakültesi

mezunları eczane açabilirler. ancak eczane açmanın ve o eczaneyi ilaçla doldurabilmenin de bazı kriterleri vardır öncelikle maddi anlamda durumunuzun rahat olması gerekir.

mimarlık fakültesi

yapıları hayata geçiren insanlardır, kamuda iş bulabilmeleri imkanları vardır ancak daha çok özel sektörde inşaat şirketlerinde oldukça iyi bir gelirle çalışmaktadırlar. mimarlık bürosu açabilirler.

mühendislik fakültesi

mühendis olarak işe başlayan kişiler branşlarına göre dağılmaktadır. inşaat mühendisi, maden mühendisi, bilgisayar mühendisi, elektrik ve elektronik mühendisi, ziraat mühendisi, makine mühendisi gibi unvanlar alırlar. yükseklisans yapanlar yüksek mühendis olarak tanımlanmaktadır. gerek kamuda gerekse özel sektörde mühendisler iyi para kazanırlar ama unutmayın bu dalına göre olur. inşaat mühendisliği bitirip şirketlerde yapı denetim veya gayrimenkul danışmanı olarak çalışan mühendisler de vardır bunların kazancı çok fazla değildir. genelde kendi bürolarını açmayı başaran ve önemli projeleri hayata geçiren inşaat mühendisleri çok para kazanırlar bunun dışında mühendis olduğu halde başka sektörlerde çalışanlarda çoktur.

günümüzün popüler meslekleri nelerdir?.

bir siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler uzmanı olarak bu konuda sevgili yazar arkadaşlara bilgi verelim birazda.
günümüzün en popüler meslekleri yazılım mühendisliği, bilgisayar mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği (günümüzde mekatronik (makine, elektrik, elektronik) mühendisliği olarak da adlandırılabilir) işte bu ve bunun gibi bölümlerdir. benim tekrar lise sona inme imkanım olsa ve bu yıl üniversite sınavından yüksek bir puan almış olsam tıp fakültesi yerine bilgisayar mühendisliğini tercih ederim. bugün özel şirketlerde yüksek mühendis olarak çalışan çoğu kişi ayda 5-6 bin lira kazanmaktadır. mühendisliği bitirmek zordur efor sarfetmek gerekir ama sonuçta değer.
içinde girişimcilik olan bölümdür.
odyometri, optisyenlik vs fakülteler uzun iş artık. 2 yıllık bölüm bitirmekte fayda var.
harran üniversitesi kaçak elektrik mühendisliği.