bugün

1 milyar küsürat adam çinde var 1 milyar civarı adaam da hindistan'da var oldukça kalabalık bir savaş olacaktır.
çıkması halinde ölülerini gömmek için dünyanın geri kalan kısmını kullanacak iki ülkenin savaşıdır.
1962 yılında cereyan etmiş ve yaklaşık 1 ay sürmüş olan savaştır. kayıplar şöyle bildirilmektedir: hindistan : 1.383 ölü, 1.047 yaralı, 1.696 kayıp, 3.968 esir. çin : 722 ölü, 1.697 yaralı. savaş genelde 4.000 metreler düzeyinde yüksek arazilerde cereyan ettiğinden, kayıpların kayda değer bölümü soğuktan donma gibi sebeplerden olmuştur. savaşta deniz ve hava kuvvetleri kullanılmamıştır. çin askeri anlamda üstünlük sağlamakla birlikte, ileri harekatını fazla devam ettirmemiş ve çatışmaların başlamasından 1 ay kadar sonra ateşkes ilan etmiştir. savaş her iki ülkenin uluslararası konumları ve politikalarını etkilemiştir.
(bkz: ortalık karışır)
20 ekim 1962 - 21 kasım tarihleri arasında yaşanmış sınır savaşı.
görsel
Olm ne hikmetse hep Çinli askerler vuruyor hiç Hintli tarafından Çinli asker öldürdüğünü görmedik.
Kalabalık olunca ortaya alıp tavalamışlardır şerefsizler.
Çin Hindistan'ın içinden geçer.
Lakin ingiltere buna müsade etmez bence.
Dünyada aşırı bir rahatlama olur sanki. Dünya bunların yüzünden kasıyor.
Oh my god Mr. Titrettin.
Biseycik olmaz. Bunlarda oyle buyuk savas baslatacak göz yok. Ama olursa da epey sansasyonel olur.
Olmayacak savaş. Dünya Aptal virüsten kırılıyor ne savaşı ? Durun durduğunuz yerde !
gecmiste olmuş ancak suan olmasina gerek olmayan savastir.
Valla hindu kardeşlerimiz bu çekiklerin üstüne ineklerini salsa savaşı kazanır.
görsel
Hindistan Genelkurmay Başkanı:

"Çin bir terör örgütü gibi bu sabah birliklerimize saldırdı. Ordumuz 40’ın üzerinde Çin askerini öldürdü. Bu gibi terörist saldırıları Hint ordusunun sınırlarını koruma azmini yok edemez. Ordumuz sınırlarını korumak konusunda kararlıdır, gerekirse savaşmaya hazırdır"

ifadeleri ile savaş konusundaki düşüncelerini ilan etmiştir.

Gerginlik "sikkim" bölgesinden, "ladakh" bölgesine kaymıştır.

Bu gerginlikte abd tahminen hindistan'ı destekleyecektir.

Fakat hindistan'ın handikapı pakistan olacaktır.

Virüs salgını bir bitsin, olaylar daha da netleşir.
her ikisi de milyarın üstünde nüfusa sahip ülkeler olarak çok kanlı bir savaş yaşansa ve her iki taraftan da yüz binlerce insan ölse dahi pek kimsenin umurunda olmayacaktır. çünkü 100 bin kişi ölür 1 milyon kişi doğar. adamlar üreme konusunda rakipsizler.
çok açık söylüyorum, çin organizasyon ve ordu gelenekleri konusunda hindistana bildiğin tur bindirir. çin gerçekten devlet geleneği olan tek tük ülkeden biri. zaten bana göre iran, türkiye, ingiltere, fransa, almanya, italya, rusya, bir yere kadar türki cumhuriyetler ve japonya, ispanya harici dünyada bu özelliğe sahip bir devlet yok. özellikle kültür devrimi ile eski çin geleneklerinin çin teknolojisi ile birleşiminden doğan müthiş ötesi bir güç kanımca.

diğer yandan hindistan, ordu ve sosyal yapı olarak çinden kat be kat daha disiplinsiz, ciddiyetin fazla olmadığı, devlet geleneği dediğimiz olgunun yüzyıllardır tarih sahnesinde olmalarına rağmen neredeyse hiç oluşmadığı, plan ve program yapma konusunda çok geri bir devlet aklına sahip bir ülke.

yapabildikleri tek şey çine karşı tibetlilere oynamak. başka da bir kartları yok. çin keşmir için ulaşım altyapısı falan kurarken, olaylara çok geniş açıdan bakıp uzun yılları alacak hesaplar yaparken hindistanın tek yaptığı yazılımcı basmak. paladin basar gibi. üstelik kalite olarak türkiye falan gibi de değiller. kötüler yani.

zaten yüzyılları aşkın süredir aralarında toprak kavgaları bulunan iki devlet bu ikisi. ingiliz etkisi çok yüksek olmasına rağmen çin bunu üstünden atmış ve kendi yapılarını kendisi kurmuş durumda. hindistan böyle değil. hala daha ingilizce resmi dil statüsünde misal.

sonuç olarak ben eminim ki çin bu durumlar için hindistandan kat be kat hazırlıklı, planlı ve dayanıklı. çinin istihbarat servisinin adı dahi bilinmiyor. çine bir avukat abim ile gittiğim vakit çin devletinin sosyal ajanları tarafından izlendiğimizi rahatlıkla hissetmiştim mesela (uluslararası bir hukuk işiydi belki de ondan).

bunun yanında çin bir distopya gibi. devletin toplum üstündeki hakimiyeti teknoloji ile desteklendiği için kesintisiz ve mutlak bir durumda. bu da çinin sosyal yapısında bozukluk çıkması durumunda sessiz sedasız, gerekirse ve çoğunlukla kaba kuvvet ile, çözebileceği manasına geliyor. hindistan nüfusunu dahi tam saymışsa namerdim.

sonuç olarak çine basın beyler. banko kupon veriyorum size.
Hindistanın kazanacağı ve destekleyeceğim olası bir savaştır.
görsel
iki ülkenin de toplam nüfusunun yarısından fazlasının yok olması dilenen savaştır. Sikin birbirinizi.
ww2 ye saygım sonsuzdur ama ww3 çok eğlenceli olarak devam ediyor.
bişey olmaz a haber e devam .
Çin açlıktan ağzı, pislikten her tarafı kokan Hindistan'ın içinden geçer.
ortadoğuda kartların tekrar ve tekrar dağıtılmasından bir sonuç çıkmayınca amerika nın bu sefer kıtalararası savaş için starta bastığı bir başka savaştır.

abd, uzun zamandır hindistan ve pakistan a yaptığı yatırımlar ile dikkat çekiyordu.

suriye den istediğini alamayan abd, rusya nın ben burdayım mesajı ile oklarını ister-istemez başka noktaya çevirdi.

çinin finansal gücünün karşısına pakistan ve hindistan a yatırım yapan abd, çin den ithal ettiği birçok ürünü hindistan da üretip ithal etmeyi amaçlıyor.

bunun yanısıra bir diğer komşu pakistan ı da es geçmeyen abd, geçen aylarda haşmetlimizi de pakistan a gönderip, meclisinde şov yaptırdı.

gazı alan pakistan ve ülkeye dolar girdisi ile silkinen hindistan kısaca çin karşısında amerika nın maşalığını yapmayı üstlenmiştir.

aynı zamanda tibet e de bağımsızlık için tır tır silah gönderen abd yönetimi aynı zamanda savaştan faydalanarak tibeti de bağımsızlık için örgütlemektedir.

bu savaş bugünlük değil belki de çocuklarınıza kadar uzayacak bir savaşın başlangıcıdır.