bugün

Eğer eylemin nihai amacı mutlu olmaksa, zeka ve mutluluğun ters orantılı olması teorisine dayanarak ortaya atabileceğimiz iddia. Dahilik özellikle kanserden, veremden vs daha tehlikeli bir hastalık olarak kabul edebilir. Topluma faydası var mıdır, var doğru. ama kişi ne halde ?

ek: Burada dikkat çekilmek istenen ince nokta şu;
Zeka kavramını meydana getiren olguların genetik kısmı bir yana, çevresel faktörler tarafından büyük değişikliklere uğraması ve bu değişikliklerle zekanın arttırılıp, azaltılabilmesidir. Yani normal zeka sahibi bir insan olarak doğabilirsiniz ama aldığınız eğitime dayalı olarak ıq artabilir ya da azalabilir. Gerekli deneyler mevcuttur. Bunun yanı sıra hafıza da zekanın bir parçasıdır. Hafızayı güçlendirebilir ya da zayıflatabilirsiniz. Haliyle temel yaşam amacı mutluluk üzerine kurulu ise zekanızı geliştirecek eylemlerin hayat amacınıza ters sonuçlar vadetmesine değinildi burada. Anlamayan mutlu mesut yazarlarımıza sevgilerimle.
zeki olmak istemezsen bile yapacak bir şey yoksa oluşan durumdur.
(bkz: zeki insan zekasını gizleyen insandır)
zeki olmak zeki olduğunu belli etmek değildir.

yeni bir çevreye girdiğinde biraz saf görünürsen çevrendekiler sana gerçek yüzünü gösterir, yani onları gafil avlarsın. herkesi çözdükten sonra zeki olduğunu meydana çıkarırsın ve hepsini avcunun içine almış olursun.

sonradan senin zeki olduğunu anlayanlar sana ayrıca bir saygı duyarlar.

zeki olmak, zeki olmayı kullanabilmekle doğru orantılıdır. sonradan iltifatları toplarsın ki marifet iltifata tabidir zaten.