bugün

1950 yılında kurulan, bir başkan ve altı üyeden oluşan kurul.

--spoiler--
Anayasa'da "Yasama Bölümü" içinde yeralan Yüksek Seçim Kurulu, yalniz seçimlerin genel yönetim ve denetimini yürüten bir kurul değildir. Yargıtay ve Danıştay'ın kendi içlerinden çıkardıkları üyelerden oluşan seçimlerin yargısal denetimini de sağlayan karma egemen üst yargı merciidir.
--spoiler--


http://www.ysk.gov.tr
secmen karti gelmeyen ve nerede oy kullanacagini bilmeyen kimi insanlarin internet adresine girdigine aptal bir sayfaya yönlendirildigi görünce insani hüsraana ugratan secim kuruludur.
seçim işlerini düzenleyen, sonuçları alıp ilan eden, seçimle ilgili yolsuzlukları önleyen kurul.
yeni bir 367 krizinin mimarı. toplumu germek için çok güzel hamleler bunlar.
haberim ve isteğim olmadan beni sandık görevlisi yaparak oy kullanmamı engellemiş kuruldur. bu ülkede ne işler dönüyor anlamış değilim. oy kullanmak istediğim okulda benden başka 5-6 kişiye daha aynı şey olmuş. sandık görevlilerine verilen özel bir kağıtla oy kullanmak gerekiyormuş. lakin bu kağıt elime geçmediği için oyumu kullanamadım. kimi kime şikayet edeceğim anlamış değilim.

hadi ben istemeden beni görevli yaptınız, eyvallah. bari kağıdımı gönderin, oy kullanmamı sağlayın. sadece benim yaşadığım yerde ben dahil 7 kişi varsa, ülke genelinde kaç kişi vardır gerisini sizin matematik bilginize bırakıyorum.

akp nin nasıl oy kazandığına yeni bir madde daha ekleyebiliriz. hayali seçmenler ve zorla sandık görevlisi yapılan vatandaşlar... daha neler göreceğiz dur bakalım.
hayatımda hiç gitmediğim, hatta haritada nerede olduğunu bile wikipedia'dan öğrendiğim bir il ve ilçede oy kullanmamı isteyen acaip kurum.
seçimi eline yüzüne bulaştıran kurumdur. sistemleri çökmüştür.
http://www.ysk.gov.tr/ysk/index.html
kpss giren bireylerin anayasa ve vatandaşlık çalışırken içli dışı olmak zorunda kaldığı kurum.
367 saçmalığından sonra, saçmalıklarına devam ediyorlar. mamalarını aldıktan sonra yönleri değişmiş, ayrı.

(bkz: ysk nin bdp li 12 adayı veto etmesi)
dünkü skandal karardan sonra geri adım atmıştır. eksik belgelerin getirilmesi halinde veto yiyenlerin aday olabileceğini açıklamıştır. sabahat tuncel hariç.
bazı bağımsız milletvekili adaylarının adaylığını iptal ettikten sonra kararlılık ve cesaret örneği sergileyerek geri adım atmaması ümit edilen kurumdur. aksi takdirde yapılan, tükürdüğünü yalamaktan veya bdp'ye yeni bir propaganda malzemesi vermekten öteye geçmeyecektir.
2002'den beri her seçim döneminde iktidar partisinin sandıkta kazanamadıklarını ona kazandırmaya çabalayan ve bunda başarılı olan bir kuruluştur. henüz gerekçeli karar açıklanmadı ama bdp'nin bağımsızlarını veto etmesi hiç de hukuki görünmüyor; aksine son derece siyasi bir yaklaşımla alınmış bir karar gibi duruyor.

akp'nin ilk kez katıldığı ve birinci parti olduğu 2002 seçimlerinde de yüksek seçim kurulu'nun göze batacak kadar ortada olan yanlı uygulamaları olmuştu. dehap, genel seçime katılma şartlarından biri ve belki de başlıcası olan, ülke genelinde belli sayıda ilde teşkilatlanmasını tamamlamadığı halde seçimlere sokuldu. dehap'ın gerekli şartı haiz olmadığı seçimden sonra tespit edildi. bu seçimde dehap yüzde 6,34 oranında (1.933.680 seçmene tekabül ediyor) oy almış, yüzde on baraj saçmalığı yüzünden mecliste temsil hakkı kazanamamıştı. ancak, bir seçim bölgesinde milletvekili çıkartacak kadar oy aldığı halde barajı geçemeyen partilerin haklarını diğer partilere dağıtmakta beis görmeyen seçim sisteminin yüksek kurulu, seçime girmemesi gereken bir partinin (bunun seçimden önce belirlenememesi de zaten ayrı bir suç) aldığı oyları toplam geçerli oydan düşerek barajı yeniden hesaplama veya seçimi yenileme kararı al(a)madı. çünkü o seçimde dyp yüzde 9,54; mhp 8,35 oranında oy almıştı. dehap oyları çıkartılarak yeniden hesap yapılırsa dyp barajı geçecek; seçim yenilenirse çok büyük ihtimalle hem dyp, hem mhp yüzde onun üstünde oy alacaktı. bu da akp'nin en az kırk, en çok 80 sandalye kaybetmesi anlamına gelecekti. bu kurum düzgün olsa, o dönem genel başkanı siyasi yasaklı olan akp'yi, genel başkanı değişmedikçe seçime almaz, 12 eylül döneminde ülkü ocakları derneği davası'ndan hüküm giymiş muhsin yazıcıoğlu'nun milletvekillik başvurularını reddederdi.

aynı kurum, siirt'te üç köye sandık ulaşmadı diye siirt'te yapılan seçimi iptal etti. bu sırada yapılan anayasa değişikliği sonucu seçilme yeterliğine kavuşan rte siirt'teki seçime katıldı ve milletvekili seçildi. ayrıca aynı seçimde siirt secimini seçimden önce uygun gordugu adayı * seçimden sonra uygun gormeyip, milletvekilliğini iptal edip, rte daha sonra 2004-2009 arasında siirt belediye başkanlığı yapan mervan gül'ün yerine aday yapılıp ama secim baraji gecerlidir dendiğindeki korkunç hukuksuzluk yapilmisti. tamamen tayyip erdogan'i meclise sokmak icin verilmis siyasi bir karardi. bugun de tamamen siyasi bir operasyon dtp'ye yapilmistir. memnu hakların iadesi kararlarını hice saymistir. bu yapılan açık bir diktatorluk duzenidir. bu kurum tarafından seçme ve seçilme hakkı hiçe sayılan bir ülkede demokrasiden soz edilemez.

12 eylül'ün milli güvenlik konseyi gibi canının istediği şekilde seçim yapıp oy sayan bir kurumun seçim güvenliğini sağlayacağına ancak kökü pensilvanya'da olanlar inanır arkadaş.
aldıkları kararı bozup, hatip dicle, leyla zana, ertuğrul kürkçü, gülten kışanak, salih yıldız ve sebahat tuncel gibi isimlerin seçime girebileceğine karar verdi. o kadar arbade, sıkıntı bi anda geçiverdi. şimdi koltuklarına yaslanıp 'ufak bi hata yaptık, ama geçti şükür' diyerek vicdanlarını mı rahatlatıyorlar acaba? ysk canını senin...
son yaptıkları icraatlarla mhp'yi barajın üstünde tutup, doğuda bdp oylarını patlatmışlardır.

sonuç olarak kararı geri almışlardır.

seçime yüksek müdahale eden kurum.
web sayfası dün geceden beri yanıt vermemektedir bu kurumun, gel gelelim SECSISle 3-4 saat içinde türkiye genelinin oy sonucları açıklandı.
Genel seçimlerin başlamasından bitimine kadar, seçimlerle ilgili tüm işlemleri yapmaya ve yaptırmaya yetkilidir.
2011 genel seçimlerinin öncesi ve sonrasında aldıkları kararlarla kürt halkını baştan çıkarmış kurumdur. meydana gelen olayların bir anlamda sorumlusudur. hukuk bilgisinden yoksun insanlardan oluşan kurumdur.
yahu hapisteki adamın aday olarak gösterilmesine neden başta red cevabı vermessinde, herif oyları alıp seçildikten sonra düşürürsün.

baştan adaylık kriterlerini belirlesene, türbanlı adaya onay verir, hapisteki adama onay verir, sonra onlar seçilir, hadi uyurun cenaze namazına.

allah akıl fikir versindir.
hakkında yorumlara baktıkça kafamı iyice karıştıran kurum. bazıları derin devletin, ergenekoncuların elinde der bazıları akp'nin arka bahçesi der. ama bir gerçek var bu ysk'dakiler hukuktan anlamıyor.
görsel
21 tane tanımda üyelerinin danıştay ve yargıtay genel kurulları tarafından seçildiği yok ilginçtir hep taraflı olmasından dem vurulmuş. o halde danıştay ve yargıtay genel kurulları da taraflı meseleye bir bütün halinde bakmak en detayını zaten küt diye görmemizi sağlar. Hukuk bunu zorunlu kılar.
umarım seçimler temiz geçer ve adını sık duymayız.

seçimlerin reisi.
yarın işi zor olan kurul.
herkesin konuştuğu oran rakam verdiği bir tek kendisinin sustuğu ilginç devlet organı. ne işe yararsın sen? bir yerde ankara'da yarış başa baş bir yerde fark var bir yerde utanmasalar mhp önde olacak. herkes ayrı telden çalıyor.