bugün

Istanbul'un en güzel yüzü eski yüzü.
görsel
Beşiktaş sahilinden istanbul boğazı.
sultanhamam sağırhan'ın terası. tarihi yarımada manzarası.
(bkz: kız kulesi)
görsel

En başta haydarpaşa garı ki yandığında çok üzülmüştüm.
ikinci olarak boğaz köprüsünün gece manzarası.
Yaz mevsiminin sonunda sonbaharın gelişi ile günler kısalır. Günlerin kısalmasıyla ağaçlar kış mevsimine hazırlanmaları gerektiğini bilirler.

Kış boyunca fotosentez için yeterli su olmaz. Ağaçlar bu nedenle kendilerini dinlenmeye çeker ve yaz boyunca depoladıkları besini kullanarak yaşamlarını sürdürürler. Besin yapan fabrikalarını artık kapatırlar. Böylece önce yapraklara yeşil rengi veren klorofil kaybolur. Yaprakların yeşil rengi kaybolarak yaz boyunca bizim görmediğimiz ama yaprakların içinde bulunan sarı ve turuncu renkler ortaya çıkar.

Böylece hepimizin sonbaharda seyretmekten keyif aldığı canlı sarı ve turuncu renkler belirir. Hatta bazı ağaçların yaprakları (akçaağaç gibi) sonbaharda canlı koyu kırmızıya ya da mor renklere dönüşür. Bu fotosentez durduktan sonra glikozun yapraklarda sıkışıp kalması ile ilgilidir. Böylece soğuk sonbahar akşamları yapraklar glikozu kırmızı ya da kahve rengine (meşe ağacı gibi) çevirirler.

Hikayemizin geçtiği yer, sirkeci-sarayburnu sahil yolu üzerinde gülhane girişine kadar olan bölgedir.gülhane giriş köprüsünün üzerinde durun, altınızdan geçen tren yoluna bir göz atın derim yolunuz düşerse.
vallahi her yerden ayrı güzel diyebilirim ama çengelköy sahilden, süleymaniyeden ve çamlıca tepesinden bir başkadır istanbul..