bugün

uçağın mucitleridir. Sayısız denemeler yapmışlar ve çeşitli kazalar sonucu ölümden dönmüşlerdir. Eninde sonunda o demir yıgınını uçurabilmiş ilk kardeşlerdir. kardeşi olmayan birinin bu icadı gerçekleştiremeyeceği bir gerçektir. kendilerine helal olsundur.
(bkz: firnas)
27 Şubat 1903 tarihinde ilk uçuşlarını gerçekleştiren, havacılık biliminin kurucuları.
Ohio eyaletinin dayton sehrinde amerika'nin ilk ve en buyuk ucak muzesine adini vermis kardeslerdir. ayrica yine ayni sehirde kendi adlarinda bir universiteleri de vardir.
uçakları "annen sana terlik pabuç alacak" yalanıyla uçurdukları iddia edilen ağbi kardeş.
Warner Bros. ile akrabalardir.
Sanılanın tersine ilk uçuşun temelini atmamışlardır. Keza Wright Flyer'dan önce icat edilen nice kontrol edilebilir yüzeyli hava aracı icat edilmiştir bile.

Wright Kardeşlerinin havacılıktaki önemi şu sebepten kaynaklanıyor; Wright Flyer tarihteki ilk itki üreten hava aracıdır, ve dolayısıyla havadan ağır sabit kanatlı hava araçlarının havada tutunabilme sürelerini yakıt miktarı ile doğru orantılayan ilk mucitlerdir. Kısacası havada uzun süre tutunabilmesini sağladılar...
görsel
iki bisiklet tamircisi kardeşlerin tek problemi vardı o da ; uçağın kanat sistemini nasıl olacağıdır.

ilk olarak bisiklet direksiyonuna serbest hareket edebilen jant tekeri koydular ve üstünde denemeler yaptılar çeşitli minyatür kanatlar ile. Sonuç olarak günümüzün uçaklarının hareket sistemi ortaya çıktı.
9 ekim 1903 de new york times gazetesinde bir makale yayınlanıyor. makalenin başlığı 'Flying Machines Which Do Not Fly'. makalede matematik ve mekanikçilerin yoğun çalışmaları ile insanoğlunun ancak 10 milyon yıl sonra uçabilecek bir makine yapabilecekleri söyleniyor. ve 69 gün sonra 17 aralık 1903 de wright kardeşler uçakla ilk insanlı uçuşu gerçekleştiriyorlar.
Benim favorim wilbur olan. ismini söylemeyi hep çok sevmişimdir.
yaptıkları icat için aldıkları patente eklettikleri, uçacak herhangi bir aracın yapacağı yan yatma hareketi için kanat burma yöntemi yerine başka yöntemlerin de kullanılabileceği cümlesi nedeniyle birçok şirketle davalık olan ve havacılığın uzun yıllar boyunca yerinde saymasına neden olan kardeşler.

genellikle havacılığa yaptıkları katkıyla bilinirler. evet bu doğrudur, ama bir yandan da gelişimine engel olmuşlardır. patentteki bu genel cümle nedeniyle, birçok şirket davalık olmuş, bu nedenle şirketler hiçbir şey yapamaz hale gelmiştir. patentlerinin geçerliliği 1917’de sona erene kadar da sorun çözülememiştir.