bugün

kadınlar icin, evlenip çocuk doğurmak. cevreme baktığımda bir sürü bu kadınlardan görüyorum. Hedefine o kadar odaklanmış ki bunun icin okuyor (okul), bunun icin, kendine bakıyor kısaca bunun icin yasıyor. Eminim dünyaya gelis amacıyla ilgili ve ya dünya ile ilgili bir kez olsun geniş ölçekte düşünmemistir.

Erkekler icin ise is,ev,araba ve bir es sahibi olmaktır. Bunlara sahip olunca hayat amacını tamamlamış olduklarını düsünüyorlar.

bu iki tip insandan da nefret ediyorum. iğreçsiniz. Sizler ufkunuzu genişletmediğiniz için bizler ve bizden sonraki nesiller dayatılmış bir hayatı yaşayacağız. Yani aslında canım ne isterse onu yapacağım ama eminim ötekileştirileceğim. Tiksiniyorum hepinizden. Basitsiniz, basit.
aklıma gelen ilk isim hamza hamzaoğlu oldu.
Adım başı kahve veya homemade burger mekanı açmak.
Hayal ile vizyon arasındaki farkı belki şu şekilde açıklamak daha uygun olur. Bu günden geleceğe doğru baktığınızda kişisel, aile ve iş yaşamınızda 5, 10 veya 20 yıl sonra kendimizi ne yaparken görmek istiyorsak o bizim vizyonumuzdur. Bu vizyonu düşünürken bugünden oraya nasıl gidileceği konusunda kafamızda az çok bir fikir vardır.

Hayal ise bugünden geleceğe doğru baktığımızda kendimizi şu andaki koşullarla ilgisi olmadan, damdan düşer gibi bulmak istediğimiz yerdir. Zengin olmak, ünlü olmak bu anlamda birer hayaldir. Peki, gelecekle ilgili düşünceleriniz bir hayal mi, yoksa bir vizyonun ifadesi mi? Bu soruların cevapları ne kadar belirli ise, gelecek ile ilgili çizdiğiniz tablo ne kadar netse bunları yaşama ihtimaliniz o kadar yüksek olacaktır.

Tablodaki belirsizlikler ne kadar fazla ise ifade ettiğiniz şey bir vizyon değil, bir hayal olacak. Böylece ne beş yıl sonra ne de on yıl sonra istediklerinizin gerçekleşmesi size bağlı olmayacak. Sizin geleceğiniz sizin dışınızda farklı değişkenlere bağlı olacağı için büyük bir ihtimalle ‘Kader Kurbanı’ sınıfında başkalarının çizdiği bir yaşantıyı sürüyor olacaksınız.

Vizyon konusunu anlattığım birçok eğitimimde karşılaştığım ilk sorular şunlar oluyor.Bu kadar belirsizliğin olduğu bir ülkede ben geleceğimi nasıl belirleyebilirim? Krizler, ekonomik şartlar benim gelecekte olmak istediğim yere gelmemde bana engel olmayacak mı? Bu sorular aslında “benim geleceğim bana değil benim dışımdaki başka şeylere bağlı anlayışının”, “kaderci yaklaşımın” yansıması olan sorular.

Vizyon sahibi olmak ise gelecek ile ilgili net bir tabloya sahip olmak demektir. Biz nasıl bir gelecek istediğimizi düşündüğümüz andan itibaren, algıda seçicilik başlar. Düşündüğümüz geleceğe ulaşmak için gereken kaynaklar algıda seçicilik ile harekete geçer ve bizi düşündüğümüz, istediğimiz geleceğe doğru yöneltir. Hamileler hamileleri görür. Algıda seçicilik, gelecek ile ilgili net tablolara sahip olduğumuzda bize istediğimiz geleceğe ulaşma, kaynakları görme ve değerlendirme konusunda fırsatlar sunacaktır. Bir vizyonumuz yoksa, fırsatlar ve kaynaklar biz onları fark etmeden geçip gidecektir.

Sözlükte "vizyon" ne demek?
1. Görme.
2. Gösterim.

http://www.nedir.com/vizyon
düşük amaçlı, hiçbir şeye dokunmayan, birilerinin bişeyleri yaptığını görünce kıskançlık tribine girip televizyondaki anlamsız dizileri izlemeye devam eden, okumak yerine karı kız stalklamayı tercih eden, mastürbasyondan eli nasır tutmuş, sosyal medyada kendinden üstün insanlara laf atmaktan kaçınmayan insandır.
daha iyisi için çabalayabilecek güçte olup hep aynı yerde saymaktır. Ülkemizde örneği fazla olup her yerde görmek mümkündür.
köpeğinin adını paşa koymakta vizyonsuzluğa dahildir.
Her gün kafelere, mekanlara gidip sürten insanlara verilen sıfat.
ilik gibi hatunların yüzlerce filminin olduğu xhamster vb. devasa sitelerde bile arama yaparken german mature yazan adamdir. Lan yazsana oraya Russian teen, German teen lesbian vesaire.
ülkemizdeki en büyük sorundur. üretmek, çalışmak yerine faiz ve kira yiyerek yaşamak isteyen vizyonsuz insanların olduğu bir ülkenin ekonomisinin geldiği nokta da bellidir. atatürk boşuna türk, öğün, çalış, güven dememiş. tembellik yaygın olduğu için çalışın demiş.