bugün

Notepad ile bile kodlamaya izin veren programlama dili.
Programlamaya giriştir. Görsel destekli olduğunu için öğrenmesi kolay ve zevklidir. Genellikle daha sonra C++ veya C# öğretilmeye başlanır.

görsel
6.0 sürümünü bilgisayarıma bir türlü kuramadığım programlama dilidir. sistem gerekli bilmem ne dosyasını bulamıyo diye hata veriyo. anlayanlar lütfen yardım etsin please.
Microsoft tarafından, Basic programlama dili üzerinde geliştirilmiş, olay yönlendirmeli, üst seviye, nesne tabanlı ve görsel bir programlama dilidir. Öğrenilmesi de kullanılması da oldukça kolaydır. Çok kısa sürede değerleri 100'lerce doları aşabilen programlar oluşturabilirsiniz. En güzel özelliklerinden birisi ise Windows ile tam uyumlu olmasıdır. Windows bileşenlerine (API, COM gibi )erişmek çok kolaydır ayrıca ActiveX Component gibi bir özelliği kullanma yeteneğine sahiptir. Yani bir işi yapabilecek bir programcık için saatlerce uğraşıp yaptığınızda bunu ActiveX olarak yaparsanız daha sonraları aynı özelliği kullanmanız çok kolaylaşır.

Görsel programlama için basit bir tanım yapmak gerekirse "göz göre göre program yapmak" diyebiliriz. Bu programlama anlayışı; önceki yıllarda kullanılan temel programlama dillerindeki bir düzenleyici (editör) ekran üzerine satır satır yazılan programlamanın yerine, Grafiksel Kullanıcı Arabirimi (GUI)’nin ve bu arabirim içerisinde program geliştirme amacıyla bulunan Entegre Geliştirme Ortamı (IDE) adlı bir araçlar koleksiyonunun almasıyla ortaya çıkmıştır.

Visual Basic'e gelince, öncelikle Basic programlama dili temel alınarak ortaya çıkarılmış olduğunu söylemek gerekir. Basic (Beginners-All Purpose Symbolic Instruction Code) kelime anlamı olarak "Yeni Başlayanlar için Çok Amaçlı Sembolik Talimat Kodu" anlamına gelmektedir. Basic metin tabanlı düzenleyiciler (editörler) arasında en çok rağbet göreni olmuştur. Başlangıçta çok basit programların geliştirilmesi amacıyla kullanılırken, bu ilgi dolayısıyla gitgide gelişerek son halini almıştır.

https://tr.wikipedia.org/wiki/Visual_Basic
Bir programlama programı. internetten eğitim videoları arıyorum ama güzel bir tane bulamadım. Ya sesi kısık videolar ya da anlatamayan insanlar. Yokluktan 99'lu bi çocuğun yaptığı eğitim videolarını izliyorum. Öğreniyorum da. Hiç yoktan iyidir. Daha güzellerini bilenler varsa yeşillendirsin lütfen.
Makine mühendisliği ilk senesinde dersi var. Ne ola ki bu?
verilen linkten indirilebilecek eski dillerden.

http://ulu.so/ulvfyl
6.0 sürümünü nereden sorunsuz bir şekilde indirebileceğimi merak ettiğimi programlama dilidir. bilenler yardımcı olursa sevinirim.
Bakanınız konuşuyor:

Visual Basic tam olarak 1950'ler, 1960'lara kadar gider ilk oluşturulma hikayesi. O zamanlar bilgisayarların bu kadar yaygın olmayışından kaynaklı olarak adı sanı duyulmamış bir dil olarak gelse de, 80'lerin sonlarında, özellikle 90'larda artık herkesin yazılım yapabileceği bir yazılım dili olarak biliniyor olmaya başlanmış.

Basic isim olarak zaten BASIC (Beginners All Purpose Symbolic Instruction Code) olarak açılmaktadır. Bu da, yeni başlayanlar için sembolik kodlar" gibi bir anlam ifade etmektedir.

Temel olarak 3'e ayrılmıştır.
VBA (Visual Basic Application), VB ile masaüstü program geliştirilen tarafıdır.
VB SCRIPT, Classic ASP olarak bilinen eski ASP'nin VB SCRIPT dili ile kodlanmasıdır.
VB. NET ise, VB'nin .NET Framework çatısı altında çalışan güncel sürümü olarak bilinmektedir.

Günümüzde hala ve hala hem VB hem VB. NET hem de Classic ASP ile kodlar yazılmakta ve gayet güzel bir şekilde de görevlerini ifa etmektedir.

Velhasıl,
Emektar bir dildir. 65 yaşlarındadır. Ama hala yıkılmamış ve ayaktadır.
Yıl olmuş 2015 python, javascript, vala, go, node.js gibi teklonojiler almış başını gitmiş. Microsoft ve Apple bile open source olayıba yönelmiş biz hala visual basic yazık.
ilk duyulduğunda word,excell gibi basit bir program zannedilir ancak daha sonra nasıl zor olduğu anlaşılır bide 2015 yılında hala üniversitelerde bu program öğretilir tabi benim gibi 5. alışında hala veremeyenler vardır.
canım sıkılınca program yaptığım programlama dilidir. mantığını kavramak kolaydır.
öğrenilmesi pek de zor olmayan programlama dilidir. bol pratikle hallolacağını düşünüyorum.
kafayı yedirten program. bir userform oluşturmayı 3 haftadır beceremedim.
c programını bilen herkese basit dil. üniversitelerde de c öğretilmesi taraftarıyım. c yi yapan diğer programlama dillerinin %80 ini yapar.
amına kodumunun programı bilmeyene zor.
2012 sürümüyle zaten kolaylaştırılmış olan kod yazma işi iyice kolaylaştırılmıştır. dikkat edin kod yazma dedim, programlama değil.
iyi bir program hazırlamak ve stabil çalıştırmak bu dilde biraz daha zahmetlidir. yani aslında zor olan bir iş daha zordur.
görsel
sadece 1 saate öğrenilebilecek bir program ama ekran klavyesi gibi öğrenciye f klavye öğretme programı yazılacağı zaman 62 buton ekleyip isim vermek bile sadece 1 saat almakta.
http://www.turanemrekoksa...s1--Visual-Basic-Kurulumu adresinden devam derslerini de alarak kısa sürede, interaktif öğrenim yöntemiyle öğrenebilirsiniz. Arkadaslarımız sordugunuz tüm sorulara en kısa sürede cevap verecektir.
sıfırdan başlayanlar oturup 1 - 1,5 ay boyunca üzerinde çalışırsa çat pat teknik servis takip programı bile yazabilir öyle bir dil.
Diğer programla dillerine göre gayet basittir. form ekranı vardır. butonları kullanabilirsiniz. bazı fabrikalarda ve hastanelerde kullanılmaktadır.

ödev almış olanlar var ise buyrun; mod-medyan bulan program. ygs mevzusu çıkınca el atayım demiştim. istediğiniz yerde yardımcı olabilirim. tabi unutmamışsam. fakat form ekranı yoktur.
---------------------------------------------------------------------------

imports system.math
public class form1

private sub form1_load(byval sender as system.object, byval e as system.eventargs) handles mybase.load

dim sayac1, kacsayi, sayac2, gecici, degisken as double

kacsayi = inputbox("kaç tane sayı girilecek ?")

dim sayi(kacsayi) as double

for sayac1 = 1 to kacsayi
sayi(sayac1) = inputbox(sayac1 & ". sayıyı giriniz.")
next

for sayac1 = 1 to kacsayi
for sayac2 = sayac1 + 1 to kacsayi
if sayi(sayac2) < sayi(sayac1) then
gecici = sayi(sayac1)
sayi(sayac1) = sayi(sayac2)
sayi(sayac2) = gecici
end if
next
next

if kacsayi mod 2 = 1 then
degisken = sayi((kacsayi + 1) / 2)
msgbox(degisken & " dizinin medyanıdır.")
elseif kacsayi mod 2 = 0 then
degisken = ((sayi(kacsayi / 2) + sayi((kacsayi / 2) + 1)) / 2)
msgbox(degisken & " dizinin medyanıdır.")
end if

dim tutucu(sayi(kacsayi)) as double

for sayac1 = 1 to kacsayi
tutucu(sayi(sayac1)) = tutucu(sayi(sayac1)) + 1
next

if tutucu.max = 1 then
msgbox("basit seridir. basit serilerde mod yoktur.")
else

dim tut_buyuk, mod1 as integer

for sayac1 = 1 to sayi(kacsayi)
if tutucu(sayac1) > tut_buyuk then
tut_buyuk = tutucu(sayac1)
mod1 = sayac1
end if
next

msgbox(mod1 & " basit serinin modudur.")
end if

end sub
end class
c++ a c# a göre kolaydır belki ama döngülere girmekten bir haber her istediğini yalnızca anlatıldığı gibi grafiklerle butonlarla halledemeyeceğiniz de bir programlama dilidir. bol pratik yapılmadan çözülmesi zordur.
''bilen varsa öğretsin adam gibi'' dilidir.
programlama dilidir.

ben böyle saçma dil görmedim arkadaş. göbeğim çatladı 8 senedir bi program yazamadım. yeter ulan biri bana şunu öğretsin!