bugün

70 lerin türk filmlerinde saten röbdoşambrlı jönün yaptığı yegane klişe hareketlerdendir. sadece kendisinden maddi açıdan zayıf birinin karşısında ağır hareketlerle, ve zengin kahkahasıyla * * yapılanı makbuldür.
eğer içki kıza verilecekse ilaç önce, buz sonra atılır. tercihen hayatında tatmadığı havyarla servis edilir. afiyet olsun.
türkiye deki çakma gurmelerin, degüstatörlerin, viski eksperlerinin, viskiye buz konmaz diye bir taraflarını yırtıyor olmarının sonucunda, kendini içkiden anlıyor zanneden bir kolpa entellerin, "yapma abi o viskiye de buz konulur mu" dedikten sonra 4 cl. viskiyi 30 yudumda, pardon dil darbesiyle içmelerine alışık olan insanlarımızın yapılmaması gerektiğini sandıkları hede.

ama iskoçya da gördüğüm kadarıyla adamlar buz da atıyor, su da koyuyor. diyorum nasıl oluyor şimdi bu, böyle diyorum. adamların cevabı basit, "bu biz icad ettik ve 15. yüzyıldan beri içiyoruz ya siz" diyorlar.
eğer güzel bir yerde içilmiyorsa viskiye su buzu atılmıştır ve sonucunda viskinin sulanıp mundar olması söz konusu olmuştur. Fakat güzel bir yerde ya da evde içiliyorsa nadide içeceğe viski buzu konulur(dondurulmuş viski) ve viski afiyetle sulanmadan yudumlanır.
* bir kadeh viskiye ne dersiniz?
-hayır demem.
* bir parça buz?
-kafi.
çok buz atılırsa ve buzlar erirse tadı pek bi kötü olur. yoksa viskiynen buz gider yani öle gurme filan da olmayız hemen, hem biraz da sert olur. yaygınca tercih edilir.
genellikle ingilizlerin viskiyi biraz daha yumuşak içimli yapmak için kullandıkları yöntemdir.
1- viski buzu diye bir şey yoktur.

2- viski oda sıcaklığında saklanması gereken bir içkidir, değil dondurucu, buzdolabına bile koymamak gerekir.

3- içinde %40 ve o civarda alkol olan bir içeceği dondurmaya kalkarsanız o içkinin ağzına sıçarsınız.

4- zaten yarısı alkol olan bir içecek kolay kolay donmaz.

5- zaten içinde alkol olan bir içeceği buzluğa döküp havayla temas ettirirseniz o alkol uçar.

6- belended viskiler bir boka benzemedikleri için buz atılır ki az olan aroması ortaya çıksın.

7- malt viskiler distile şekillerinden dolayı yoğundurlar buz ve mümkünse bir kaşık soğuk su atılır ki aromaları açığa çıksın.

8- içki karizma yapmak için içilmez fakat viski içmek zaten karizmatiktir, "bakın ben sek içiyorum ne kadar haşin erkeğim" mesajı vermeye gerek yoktur.
* mümkünse bardağa önce buz konur sonrasında viski üzerine dökülür. bu da buzun daha uzun sürede erimesini sağlar ki böylece ilk yudum ile son yudum arasında viski ile su karışımındaki değişiklikten doğacak tadım farkı minimum seviyede tutulmaya çalışılır.
Viskiye buz da atılır su da eklenir fakat bunlar tamamen damak tadıyla alakalı olduğu için degüstratörlere de pek bir gereksinim yoktur kanımca.Eğer bourbon içiyorsanız buz ve su eklemeye gerek yok pek çünkü ekleme yakında kokusunu hafifletiyor ve bu benim hoşuma gitmiyor. Eğer scotch içiliyorsa yarım shot bardağından biraz daha az su konulması kafidir. Buz daha ziyade bu lezzetle yeni tanışanlar için tavsiye edilebilecek bir eklemedir ki o sert ve yoğun kokuya ayrıca yüksek alkolün boğazda bırakacağı buruk tada alışma kısmı hızlıca geçilebilsin.
Kola tarzı eklemeleri onaylamıyorum çünkü viskiye giden türde içecekler değiller, sadece viskiyi içemeyen arkadaşların içilebilir kılmak için yaptıkları küçük oynamalardır belki soda olabilir. Tadıyla viski içebilmek için kokusunu rahat alabileceğimiz ve duble miktarı sebebiyle hafif olan bardağın ağırlığını ayarlayabilecek tabanı kalın bardaklar tercih edilmeli, yoksa problem değil su bardağı da iş görür.
afiyet olsun.
soğuk içilen viski, daha makbül olandır.

bourbon viskilerin sert olduğu; yalnıştır.
yalnış, yanlıştır.
tadını bozmaya iç gerek yok bırakın aksın gitsin boğazınızdan. seyreltmek için atılıyorsa bırakın içmeyin daha hayırlı.
şahsen her zaman viskiye iki küçük buz atarım. buzlar erimeden de bitiririm çoğunlukla. bi takıntı, bi prensip gibi bir şey oldu nedense "bi viski, iki buzlu".
varsın viskiye hakaret olsun, damak tadımdan daha mı önemli? sikerler viskiyi.