bugün

ulu'lardan ulu bir dağ konsepti.
eski ismi keşiş dağı olmakla beraber kayak pistlerinden gözüken ve zirve gibi gözüken yerde yıkık dökük bir ev vardır. ismi keşişin evi olan bu evin bulunduğu tepe aslında küçük zirvedir ya da keşiş tepe'dir. Büyük zirveye nam-ı diğer uludağ tepe'ye ulaşmak içinse küçük zirveden daha 2 saatlik bir yol vardır.
Uludağ kayak pisti

Dikey düşüş : 555m / 1,821
Yükseklik : 2,322m / 7,618
Lifts * : 14
Cross Country * : 20 km

Uludağ'da kayak için en uygun sezon genellikle 20 Aralık - 20 Mart arası... Kar kalınlığı 2 metreye yaklaşıyor. Kayak alanları 1900-2500 m 'de bulunuyor.Kayak malzemesi olmayanlar kiralayabilir ve öğrenmek isteyenler öğretmen tutabilirler.
kaymak bilinmiyorsa hiç gidilmese de olur demiş arkadaşlardan biri. Fakat kayak yapmayı bilen arkadaşların oturdukları yerde evlerinde bu işi öğrendiklerini sanmıyorum. Şahsen ben 2. gidişimde öğrendim , evet baya bi düştüm kalktım canım çıktı ama sonunda ben galip geldim. doğrudur ilk başlar da kayamayan arkadaşlar baya bi zorlanacaktır ama işi bi kaparsanız zevkine doyamazsınız. Ne hoca ne özel ders en iyisi deneme yanılma yöntemi. maddi bakımdan fazla koymasa her hafta çıkılası bir yer ama öğrenci bütcesi bir yere kadar...
"manzarayı bırakkk soyun ulenn!!!!" dedirten lobileri mevcuttur...
en son, altimizda 86 model renault 12 ile 1990 yazinda ciktigim dag. ondan sonra broadway'e terfi ettik boru degil.
ailecek turkiye gezisine cikmistik. izmir'den sonraki duragimiz uludag idi. hakkinda hafizamda kalan iki seyden birisi golgesinin bile buz gibi olmasi, digeri ise otel beceren midir nedir o. bir adanali olarak kar gorecez diye buyuk umutlarla gitmistim ama kar mar yoktu. 6 yasindaki cocuk ne bilsin yazin uludag'da kar olmayacagini. o zannediyor ki uludag yaz kis bembeyaz. salak iste.

(bkz: o da guzel bir animdi)
bursalılar arasında uludag yolu daha meşhurdur dağın kendisinden. kafayı çekmek için daha güzel bir yer bulamazsınız bursa'da. hafta sonu geceleri boş yer bulamazsınız bu yolda. şöyle bursa manzarasına karşı..
bursa'nın ünlü dağı. bursa'ya özgü herşeyin başına getirilen kelime. sözlüğümüzün güzel ismi.
eteklerinde kekik yetiştirilen, yazın koca yaylasında, ki burası ceddin ilk otağıyı kurduğu mekandır, piknik, kışın oteller bölgesinde kayak, yaz-kış ayrımı yapılmadan her mevsim dağ yolunda içme aktivitesi yapılabilinecek türkiye'nin en gözde dağıdır.
Mitolojide olympos olarak gecen, sonralari kesis dagi ismi verilen dagdir. 1961 yilinda milli park ilan edilmistir. Alani 11338 hektardir. Dagin orijini volkanik, cekirdegi granittir. Ana florasi koknar, kayin, karacam, mese, kavak ve bodur ardictir. Fauna olarak ayi, yaban domuzu, kurt, tilki, cakal, sansar, alabalik, apollon kelebegi gorulebilir. Park icinde piknik yeri, kamp yeri, geceleme tesisi, lokanta ve kayak sahalari vardir.

(kaynak: milli parka giristeki tabela)
tam eteğinde oturmama rahmen bakmaktan başka bir şey yapamadığım,kışın karlarla kaplı,yazında kar örtüsünün üstünden tam olarak gittiği söylenemeyen güzel bir dağ.tabiki aşşağıdan bakıldığında.
tanrıların dağı.
bazı istanbulluların yazın adını bile anmadıkları, kışın ise doluştukları mekan.
yazın için ise (bkz: bodrum)
ferzan ersinan top'un yazdığı, bir dağın markalaştırılması öyküsü. okumaya değer bir kitap gibi görünüyor. **
bembeyaz yarım metreyi bulan karlarıyla hala saflığı ve temizliği çağrıştıran muhteşem dağ. ilk ve son aşkımla mazide unutamadığım anların olduğu güzel diyar.
Hem kayıp hem insanlarla farklı yollarla tanışma imkanı bulduğunuz doğa harikası yer.
Farklı yol deyişinden kasıt ; hızlı gidip durmayı beceremeyerek insanlarla çarpışmanın ardından oluşan komik ve sıcak ortam.
dünyanın en güzel, en kafa dinlendirici yerlerinden biridir. herkese tavsiye ederim.
taksinin yagmur, camur, kar, kis, kiyamet, sis, pus demeden virajda ortalama 70, duz yolda 80 km hiz yaptigi yollara sahip mukkemmel bir olusum.
sıcacık insanları bulduğum soğuk bir yer uludağ dedikleri.
Kara kışta çıkması bir dert inmesi bir dert olan dağdır.
Ama gidip görülesi kayılası yerdir.
Biz tipi olduğu gün çıkmaya çalışmıştık.Çıktık da ama çıktığımız gibi oteller bölgesinden geri döndük.Bir de kara saplanmadık mı al sana macera işte...Gerisi klasik yardım bekledik bir süre sonra da herkes evine...

Bu arada aman dikkat edin ilk defa kayacaksanız artistik yapmayın sonunuz kötü olabilir.**
bzans döneminde adı olympos olan, marmara bölgesinde kayak yapılacak tek bölge olduğu için oldukça değerli kılınan bursada bir dağdır. hakkında; "türkiyenin en iyi kayak bölgesidir" söylemi çok yaygın bir yanlıştır. zira erzurum parandöken dağları dünyanın en kusursuz 3 kayak pistinden birine sahiptir.
türkiye'nin en iyi kayak bölgesi olduğu bir yönüyle doğrudur.
alkol su gibi akar. keyifli bir yerdir.
bakacak, çobankaya gibi güzel kamp yerleri barındıran kış turizminin başrolünü oynayan dağımızdır.
osmanlı zamanında sarayın buz ihtiyacının karşılandığı dağdır.
gündüz gözüyle uçak yolculuğu yaparken zirvesini tepeden görmek, büyüklüğünü, haşmetini anlamak için harika bir fırsattır.
kar kalınlıgının bugun itibariyle 15 cm'ye ulastıgı kayak merkezidir.
en yeşil kentlerden birinin güzel üniversitesinin adıdır.