bugün

iki hafta önceki ankara seyahatimde kurulduğunu ve müdürünün de tez hocamın olduğunu öğrendiğim, şahsımı çok çok sevindiren bir enstitüdür. muhtemelen ankara üniversitesine bağlıdır. müdürü olan tez hocam sayın ömer yavaş bey, türkiye'de yüksek enerji fiziğinin önde gelen profesörlerindendir. dünyanın en uzun parçacık hızlandırma tüneli olan (33 KM) hamburg tünelinin yapımında çalışmıştır ve bu konularda çok tecrübelidir. şu anda içimde oluşan akademik coşkunluk yüzünden bir miktar tıkanmış durumdayım. hocama, bu enstitüye ve dolayısıyla ülkeme bu konuda yardım edebilmek ya da bir şeylerin ucundan tutabilmek aşkıyla cayır cayır yanmaktayım.
fen fakülteleri kapandıkça işlevini bir süre sonra yerine getirmekte zorlanacak yer.
gönül ister ki bir değil 100 tane kurulsun. ama fakülteler kapandıktan sonra bu tarz enstitülerde kim çalışacak , kim bunları idare edecek. kardelen gibi şimdi. umarım yolu açık olur.
türkiyede birşeyi hızlandırmak her zaman başarılmıştır ama bu hızlandırılan şeyin nasıl durdurulacağı hızlanan şey zarar vermeye başlayınca düşünülür.
http://teknoloji.bugun.co...acildi-153868-haberi.aspx

bir başlangıç için güzel bir çalışmadır. ''geç kaldık işte, avrupa'de şöyle amerika'da böyle'' demek yerine bir yerden başlanması çok güzel bir hareket. bunları gerçekleştirecek bilim adamlarına da fazlasıyla sahibiz. umarım devamı da gelir.
içinde müslüman bisiklet'i hızlandırırız anca enstitüsüdür, kısaca anca gideriz.


http://www.haberiniz.com....sluman_Hangisi_Degil.html
gerçekten çok sevindiğim bir haber.
bir memur olarak maaaşımdan her ay 200 TL kesinti
yapılması seve seve kabul edebilirim.
ülkede yardımlaşma kuruluşlarının finanse etmesi gerektiği bir grup.
türkiye proton hızlandırıcılarla enerji üretimini çok ama çok ileri seviyeye çıkarabilir.

sadece bir gün bir saat kadar meclis bu konuyu tartışsın. lütfen..

(bkz: toryum enerji türkiye)