bugün

elma ağacı ile armut ağacını ayırt etmekten aciz, çanakkale 18 mart üniversitesi'nden mezun ziraat mühendisi biliyorum. kendisi kuzenim olup özel bir bankada memurdur ve göt kılıdır.

sanıyorum yukarıda anlattığıma yeterli bir örnek olmuştur.
Bana öğrencilik hayatım boyunca 2.880 saat, yazıyla iki bin sekiz yüz seksen saat matematik göstermiş ama 2+2= 4'den başka hiçbir şey öğretmemiştir.

12 yıl koyun gibi okula göndermiş ama alfabeden başka hiçbir şey vermemiştir.
türkiye'de gösterilen eğitim ezberci sistemdir bunu herkes kabul eder ancak ya gerekeni yapmaz ya da gerekeni yapamaz.
örneğin ingilizceden başlayalım okullarda verilen eğitimle bir öğrencinin yurtdışına gitmesi neredeyse imkansızdır asla konuşma dili öğretilmez ülkemizde öğretilen metod çok yanlıştır ezberciliğin de ezberciliğidir.
müzikte ise öğretmen birkaç şarkı söylettirir birkaç nota öğretirse öğretir sonra gider
resimde ise öğrenci çabasına göre değil yeteneğine göre sınıflandırılır öğretmen sadece çizilen resimlere not verir örneğin size hiç bir öğretmen araba,ev çizimi gösterdi mi bana göstermedi.çocuk eğer yetenekli değil ise sanata küstürülür
beden eğitimi derslerinde ise erkeklere bir futbol oynamaları için bir top kızlara da ister top alın ister başka şey yapın denilir nerede bu çocukların fiziksel açıdan gelişmeleri gereken aktiviteler nerede basketbol nerede voleybol nerede koşu bu da çok yanlıştır spor sadece futboldan ibaret değildir.
gelelim fen bilgisine iki kitap ve bir defter başka başka bir şey yok okuldaki laboratuvar ne süs amaçlı müfettiş falan geldiğinde gösterebilmek için fen bilgisinde durum daha vahim o malzemelerin hepsi boşuna

21.yy türkiye'sinde daha yolu olmayan okullar var bundan bahsetmiyorum bile.

hatırladığım analiz yapabildiğim dersler sadece bunlar inşallah kendimi ifade edebilmişimdir.
yabancı çoğu ülkeye nazaran çok iyidir ama yeterli değildir.

çünkü türk eğitim sisteminde bireyler her konuda az eğitim alır. hiçbir konuya vakıf olamazlar ama genel fikirleri olur. bir nevi kalfa yetiştirmek gibidir.
Ara eleman ülkesi olduğumuz için önem verilmeyen eğitim düzenidir. Devlet büyüklerimiz sağ olsun.
eğitim dedi, sistem dedi.*
bilgiyi öğrenciye kalıp halinde sunan, onu yargılanamıza, eleştirel bakmanıza imkan tanımayan ve beyni üretkenliğe kısırlaştıran sistem.
hayata at gözlüğü ile bakmanızı sağlar.
Türk Eğitim sistemin sizin zekanızı degil hafızanızı ölçmektedir.
(bkz: )Robot yetiştirme sistemidir.
Böyle berbat bir sistem için çok uğraşılmış olmalı.
dakikada bir değiştiği için hiçbir zaman hakim olamadım konuya.
değişmesi gereken sistem.

öyle saçma sapan sistemler değil.

okul sadece matematik, Türkçe, tarih, coğrafya, fen bilimleri gibi dersler veren bir kurum olmalı. diğer derslerin hepsi seçmeli olmalı. ama isteyen seçmeyebilir de. ben misal. çocuğum beden eğitimi dersi alsın istemiyorum. keza müzik ve resim de. hatta şu sıralar belki çoğunuzun duymadığı oyun ve fiziksel etkinlikler ya da ne olduğu bile belli olmayan serbest etkinlikler. bu derslerin hiç birini almasını istemiyorum. günde 4 saat bu dersleri alacak. isteyen çekip evine gelecek. arzu eden üzerine 4 veya 5 saat daha bu benim istemediğim derslerden alabilir. isteyen bedeni alır müziği almaz, isteyen resmi alır, bedeni almaz.

arada zaman mı boş kalıyor. koy etüt çocuğa okulda çalışsın ödevini yapsın öğretmeni ile, arkadaşları ile. evde anasını babasının alakasına bırakılmasın.

yani bu kaba taslak.

üzerinde ince ayarlamalar yapılarak sisteme sokulabilir.
çöp olan, insanların zamanını boşa çalan sistemdir.
tamamen vakit kaybı olan sistem.
bilerek bu kadar kötüleştirilmiş sistemdir.
öğretmenlere değer yok, çoğunun eğitimi doğru dürüst değil. paramı alıp giderim mantığında. özellikle liselerde sırf egosundan dolayı derste öğrencileri aşağılayan öğretmenler, sırf egosundan düşük puan veren öğretmenlerle dolu. söylesenize kaçınız ''anladınız mı? '' sorusuna dürüst cevap verebildiniz ?
tüm dersler ezber. mesela öğrenciler çoğu zaman ''ulan hukuk okuycam bana ne lan fizikten, coğrafyadan :('' havasındadır. o ''alaksız'' dersleri niye gösterirler sana biliyor musun ? beyin cimlastiği yap diye. yani matematik dersinde beynin farklı açıdan düşünmeyi öğrensin, tarih dersinden sebep-sonuç çıkarmayı öğren diye, edebiyat ezberin gelişsin, kültürün gelişsin diye. iyi tamam güzel düşünmüşsünüz ama teoride güzel, pratikte sıfır. çoğu zaman dersler dinlenmiyor (o sıkıcılıkta, o ağır müfredatla doğaldır), öğrenciler sınava bir gün kala her şeyi ezberlemeye başlıyor, sınavdan sonra unutuyor. e sen çocuk farklı düşünsün diye fizik gösteriyosun güya ama çocuğun önüne kol gibi formül listesini veriyorsun, he ya çok gelişti beyni.
ezberle ezberle sonra unut. sorgulama. niye böyle deme. öğretmenlerin egosu altında ezil. çok güzel sistem valla bulanı tebrik ediyorum.

ulan sen daha çocuklara iş garantisi veremiyorsun. adam diyor ki, okusam da iş yok, okumasam da yok. çocuklar evlerde hayvan gibi çalışıyor, üniversite kazanıyor, bitiriyor, iş yok. onun yerine saçma sapan adamlar çok yüksek mevkiye geliyor.

mesela yabancı memleketlerde gap year diye bir mevzu var, duydunuz mu bilmem. adamlar liseyi bitirince, üniversiteye geçmeden önce 1 yıl tatil yapıyor, hobiyle uğraşıyor falan. böyle bir riski alabilecek öğrenciler bu memlekette var olduğu gün ben bu sistem düzelmiş derim.
her sene değişen, insanların artık neyin nasıl olduğunu takip edemediği iğrenç bi sistem. hiçbir temel üzerine kurulmamıştır, bu eğitim sistemi yüzünden çocuklarımız sınavsız, yarışsız hiçbir şeye motive olamaz oldular.

birbirinden farklı yetenekleri olan, kendisini milyonlardan ayıran yeteneklere sahip olan çocuk bu sisteme maruz kaldıktan sonra o yeteneklerini fark edemez, tekleşir, muhasebeci olmak için uğraşır.
sınavdan ibarettir.
Tek tip insan yetiştirmeyi,okullardaki tek tip ogretmenlerle gerceklestirmeyi amaclayan sistem. Dayatmaci ve de ozgurluk karsiti sistem. Ogrenci hangi dersleri almak istedigini kendisi secmeli. Simdi sen bu ogrenciye matematik,geometri ogreneceksin yoksa seni yasatmam,sinifini gecemezsin dersen, hem okuldan,hem yasamdan, hem de ogretmenden ve de dersten sogutursun. Basarisizlik,dislanmislik ve de sevimsizlik de bu dayatmacilik ve de zorlamadan kaynaklaniyor. Fransa'daki ilkokullarda "hayvan sevgisi" diye bir ders var. Sunu anlamamiz lazim. Ogrenme isi, zorla yaptirilabilecek bir sey degil. Isteyen istedigi dersi alabilmeli.
eğitmemek ve öğretmemek üzerine kurulu bir sistemdir. her sene değişen sınav sistemleri, bir şey öğretilmeyen dersler, kendi halindeki öğretmenleri olan bir sistemdir.
TEOG la son darbeyi almış, yerle bir olmuş ve toparlanması için 'ancak dua edilir' denen acınası sistem. Ayrıca bir hahamın oğlunu altmış km uzaktaki imam hatip lisesine yerleştirecek kadar da özgürlükçü zihniyete sahip, takdir edilesi.
şurası bir gerçek ki, türk kelimesini kaldırmaya çalışıyorlar ya, türkiye'deki eğitim sistemi olacak galiba. ama hergün biraz daha karmaşık hale gelmekte. biraz daha çamura batmakta. hele bu teok var ya, başlı başına bir alem. gayrimüslimler bile imam hatip liselerine yerleştirilmeye çalışılmakta. oley, herkes müslüman olacak.
Öğrencinin her sene küfür etme oranını arttıran ve bakan vali milletvekili çocuklarını torpille dağıtmaya yarayan sistem.
yaşanan gelişmelerden sonra artık çökmüş olan sistemdir. ilkokula kadar siyasetin girdiği bir ülkede eğitim sistemi kalmamıştır.

Etüt merkezlerinin de böyle bir tabloda ortaya çıkmaları da kaçılmazdır.

hatta bunun üzerine artık siteler bile kurulmaya başlamış durumda.

o yüzden etüt merkezlerinin amacını doğru anlaşılması gerekiyor.

http://www.etutmerkezi.co...erkezlerinin-amaci-nedir/
HEPiMiZ HEBA ETMiŞTiR, ETMEYE DEVAM ETMEKTEDiR.
öyle mala böyle saban sistemidir efenim.
sorun eğitim sisteminde değil, bu sisteme dahil olan mallardadır.
bu sebeple yurt dışında tahsil gördüm.
çünkü türk eğitim sistemi için fazla beybi feystim.
cahil bir toplum oluşturmaya yönelik bir eğitim sistemidir. eğitimli ve kültürlü insanlarin sokağa çıktığında nasıl bir etki yarattıklarini ve bu etkiye nasil bir tepki aldiklarini hep beraber geçtiğimiz yil haziran ayında gördük ve bir çoğumuz yaşadık.