bugün

hem calisirken hem sınava girmek icin o 185$'ı öderken icimin cız ettiği sınav.zira adamlar nasil bir stratejiyle dillerini tüm dünyada geçerli hale getirebilmişler ki biz de onlarin dilini öğrenip,yaptıkları sınavlardan skor almak icin bi tarafimizi yirtiyoruz.
yurtdışına gitmeyi düşünen öğrencilerin mutlaka girmesi gereken sınav. ayrıca yurt dışında okumayı düşünen insanların s.a.t sınavınada girmeleri gerekir.
kolay mı zor mu olduğu anlaşılmayan sınav. bir kısım insan "olm çalışırsan halledersin." bir kısım insan da " hiç bulaşma." demeyi tercih ediyor. hayır yani ona göre tercih yapacaz.*
ömür törpüsü sınavdır. ingilizce zekaya bakmaz yeteneğe bakar, o yetenekte yoksa sizde boşuna kürek çekersiniz benim gibi. 5 aydır hazırlanıyorum toefl a hala ve hala essaylerde yapıları,kelimeleri ve prepositionları unutuyorum. Essaylerimi değerlendirmeye alan adam bir sürü yanlış çıkarıyor. Eh yeter kardeşim, eğer toefl alacaksam yurt dışında yaşarım direk, türkçeyi bile bu kadar mükemmel öğrenmedim ben. Alsınlar g*tlerine soksunlar sınavlarını.
Test of english as a faggot language

not: bunu yazalı bayağı olmuş. Aralık 19 da sınava girdim 87 aldım, oh be.
"academic writing" yazmanın zorunlu olduğu sınav. kısaltmalara alışınca onları bırakmak biraz zor oldu.
bazı kesimlerce sadece dil tazminatını almak adına girilen sınav. girecek arkaşlara tavsiyem aman bakırköy english time da girmesinler zira yer olmadıgı icin icinde sürekli olarak fotokopi ve fax cekilen bir odada girip, sınav esnasında deli olabilirler. ayrıca bu sınava yeni girecek arkadaşlar için a piece of advice ım var nacizane section by esction;

reading: parçayı mutlaka tamamen okuyun, ne hızlı ne de yavaş. anlamadığınız cümle ya da kelimelere takılmayın, şeytan ayrıntıda gizlidir sizin zamanınızı çalmasına izin vermeyin. dinazorların beslenme şekilleriyle olanları dahil, her türlü saçma konuyla karsılasabileceginizi bilin ve sorularda her zaman icin ilk aklınıza gelen sıkkı secin.

listening: konusmacıyı sanki karsınızdaymıs gibi dinleyin hayalinizde canlandırın. integrated part larda tamamen skill leriniz devreye giriyor orda allah ne verdiyse artık.

speaking: eğer yurt dısında bulunmadıysanız merak etmeyin, ne kadar kasarsanız kasın 20 nin üstüne cıkmıyor. ortalama bir konusma ile en az 16 17 cebinizde.

wrting: independent kısmında mutlaka onceden hazırlamıs oldugunuz kalıpları (nevertheless,though,even if, at least but not last etc.) yerleştirin. bunlara cok dikkat ediyorlar. diger kısımda da tamamen size kalıyor tıpkı listening in itegrated part ında oldugu gibi.

Son olarak, bu sınavdan 100 den aşağı alanlar kendini başarılı saymamalı diye düşünüyorum, size güveniyorum:)
çoğu anadili ingilizce olan insanın bile geçemeyeceği test. sonuçta sadece ingilizce yetisi değil, kültür birikimi de isteyecektir sizden. zaten bu testi almak isteyen, ya da alması gereken durumlara kadar gelebilen insanlar genelde kültürel olarak yeterli gelişmişliğe sahiptir. amerikan ingilizcesi tabanlı olması ise duyma kabiliyetini biz türkler için fazla zorlamaz.
(bkz: delf)
(bkz: dalf)
ırzıma geçmek için elinden geleni yapan aşağılık sınav.
koç üniversitesinde öğrenciye amerikan kültürünü empoze etmek için kullanılan araçlardan biri. öğrenci bütün sene boyunca toefl sınavına çalışarak (öss'den kurtulan bünye için çok ekstra stress arz ediyor.) bütün amerikan kültürünü ediniyor. yok şükran günü'nü kim resmi tatil yaptı? yok hangisi amerika'daki ekonomik krizi çözdü? böylece zaten amerikan özentisi olan koç öğrencisi kendini her geçen gün biraz daha kaptırıyor. biraz daha kapitalistleşiyor.

bu işin kültürel boyutu. bir diğer boyut ise koç üniversitesindeki ingilizce öğrenimindeki kaliteyi bu sınavın düşürmesi. bütün sene adam gibi derslere gelen öğrenciler son 2 ayda derslere gitmeyip toefl çalışıyorlar. özel derslere gidiyorlar falan. koç üniversitesinde haftada 20 saat ingilizce öğrenimi görülüyor. 4 seviyeden 4 ders var. toplam 16 dersin ortalamasının 2.0'ın üstündeyse öğrenci toefldan geçebiliyor. eğer altındaysa öğrencinin daha yüksek puan yapması gerekiyor. sınavlar normal ibt tarzda (bilgisayarla) olmuyor, pbt denen elle işaretleme yöntemiyle yapılıyor. 16 dersi c getir * sonra bide apayrı bir ingilizce sınavı olan toefl'a gir onu geç *.
okuldan bir hatunun geçtim diyip listening bölümünü şöyle özet geçmiştir;
- aslında hiç bir şey yok sınavda ya çok basit..
+ nasıl ya?
- mesela bana "do you like flowers?" diye sordu. "yes,of course" dedim. "why?" diye sordu. "because i am a girl!"
+ hööö? hasiktir...
kısmen amerika vizesidir öğrenciler için.

yazar isyanı: bıktım lan amerikanın okul sistemlerini dinlemekten, amerika tarihinden, uzaydan. ben sana malazgirt savaşını anlatıyor muyum?
Test of English as a Foreign Language. Dünyanın her yerinde geçerliliği vardır. Eskiden paper based sonra computer based ve şu an sadece internet based olarak verilmektedir. Türkiye'de belli tarihlerde belli şehirlerde yapılan bir sınavdır. Internet based sınavı 120 puan üzerinden olup writing, reading, speaking ve listening konularını içererek ingilizcenin daha çok pratik yönünün öğrenilmesini amaçlamıştır.
şöyle adam gibi bir çalışmayla iyi puan alınabilecek yanında bonus olarak amerikan kültürünü çözdürecek sınavdır.
bir yılın tek kelimelik özeti. lakin kurtulmuş olmanın verdiği büyük hazla artık rahat bir yaz tatili beni bekler. size yenilmedim abd ve ets.
parayla rezil olmaktır.
hiç girmedim bu sınava ama son zamanlarda beginner ingilizce bilgisi olanların da hatırı sayılır puan aldıkları sınavdır. peh kardeşim! o kadar Üds'ye kasmış biri olarak üzülüyorum kendime doğrusu neden şimdiye kadar toefl'a hazırlanmadım diye.

edit: beginner'lar advanced'tı da biz mi görmedik.
yurt dışında master yapabilmek için ve uluslararası müvekkilleri, işleri olan iyi bir hukuk bürosuna girebilmek için girmem gereken sınav. Bakırköy'de her ay yapılıyor sınav merkezinde. Gireceğim ama çıkmış sorulara bakıp bilgi edinmem lazım. Zira 187 amerikan doları giriş. Hayırlısıyla atlatabileceğimi umut ettiğim sınav.
kısa bir süre once sıramı savdıgım sınavdır. ets sagolsun, vadettiginden 3 gun once açıkladı sonuçları. Sınav formatına biraz aşina olmak, biraz da speaking ve writing egzersizleriyle iyi bir puan alınabiliyor. tabii burada iki faktör söz konusu; o ana kadarki ingilizce birikiminiz ve "iyi"den kasıt. örneğin benim aldıgım puan pek çoklarına göre çok iyi ama başvurmayı düşündügüm okulların kabul edilen öğrencilerinin toefl ortalaması 112 falan olunca "iyi"nin de tanımı epey goreceleşiyor. speaking için youtube'da güzel videolar var, sınavdan önce farketseydim faydasını görürdüm herhalde *
Hiç çalışmadan sadece film izleyerek 120 üzerinden 130 aldığım sınavdır. Sınav bitince gaza geldim fazladan 3 soru yazıp cevapladım. ETS'nin gözleri doldu yavrucum. Sınav parasını bile iade ettiler, düşün.*
sınav yerinizi iyi seçmeniz gereken sınavdır. burun estetiği gibi pahalı ve zahmetlidir.
iyi bi sınav merkezinde girmezseniz tekrar girmeniz gerekebilir.
örneğin; tobb' da girip normalde 22-24 aldığınız listeningten 17 almayın benim gibi.
tobb teknik aksaklık çıkarmaması yönüyle iyi olsa da burda değişik sorunlar baş gösteriyo.
zira sınıf çok kalabalık ve sınav formatı gereği bazılarınız listeningdeyken bazılarınız speakingde olup sınavınızın içine edebiliyolar.
barbar bağırılan bi sınıfta hiç bisikim duyamadan karambole soru işaretlemek zorunda kalıyosunuz.
bi de sınav gözetmeni bunu size ets bildiriyo zaten diye bilmiş bilmiş konuşur.
ingilizceniz iyi bi seviyedeyse biraz çalışmayla çok rahat 80 üstü alabilirsiniz.
ama ingilizcenizin iyi olduğunu zannediyosanız bunu da size anlatacak sınavdır.

ankara'dayssanız amerikan kültür derneği dil kursları tavsiye edilir.
ersin hoca özellikle tavsiye edilir.
sınavdan çıkında çogunlukla hiçbirşeyin hatırlanmadıgı,insan beynini mahveden bir sınav.Gereksiz yere bu kadar kasmaları sınava girdiginizde süre en büyük rakibiniz çok hızlı ve dogru düşünebilmelisiniz.Özellikle bilmediginiz bir alandan gelen sorular çok zorluk yaratıyor ayrıca çok iyi dinlemelisiniz dogru noktaları yakalamanız çok çok onemli aldıgınız notlardan en gereksizler ya da en beklemediginizde çıkabilir listening de işte bu büyük problem olur onun dışında reading de çok fazla ikilemde kalabilir ya da süreyi aşma konumuna gelebilirsiniz,reading çok fazla dikkat gerektiriyor.Speaking zor denilse de belli kalıplarla düzgün konusmak mumkun aldıgınız çok notu süre yüzünden yetistiremiyorsunuz zaten o yüzden çok iyi planlamak gerekli.Writing bölümünde ise ilk olarak gelen kısımda reading özeti ve lecture da ki konusan kisinin söylediklerini özet yapıyorsunuz tabi bu kısımda da süre sıkıntısı olabilecegi için dikkat edilmeli son olarakta ikinci kısımda kendi fikirlerinizi yazıyorsunuz size verilen konuyla ilgili bu konunun zorluguyla alakalı degisebilecek bi durum.Son olarak gercekten insanda kafa bırakmayan tuhaf bi sınav bu sınav bittiginde çıktıgınızda pek fazla sey hatırlamayacak ve buyuk ihtimalle bi bas agrınız olacaktır.
çaktırmadan amerikan tarihinin, edebiyatının, sanatının ve eğitim sisteminin reklamını yapan sınav sistemi.
ibt versiyonundan 80 alırsanız başarılı sayıldığınız sınavdır.

edit: 77 aldım be sözlük.
hayatım boyunca hiç bir sınav için bu kadar korkmamıştım. beni en çok korkutan sınavdır kendileri.
biraz araştırdım, sınava girenlerin çoğu lise veya üniversitede hazırlık okumuşlar. orta ve üstü seviyede ingilizceleri var. benim ise ingilizcem, kollejde okuduğum sıralar gördüğüm ingilizce. o da ilkokul. lisede düz lisedeydim. tabi düz lisedeki ingilizce eğitimi vasat. yemin ediyorum 11. sınıfta ingilizce hocası, sene boyunca toplam 10 kere anca gelmiştir. onda da 6 sı sınav zaten.
neyse anlayacağınız, ingilizcem kötü.

kara kara düşünüyorum. eğer çalışırsam, geçebilir miyim bu sınavdan. amerika'da okuyamıyorum eğer geçemezsem. hayatımı belirleyen sınavı ygs - lys diye düşünürken, toefl dönüm noktam oldu. araştırmalarıma göre hiç ingilizcesi kötü olan bilgi vermemiş bu konuda. acaba benim gibi ingilizcesi vasat seviyede olan birisi bu sınavı geçebilir mi? veya en az ne kadar çalışması gerekir? (pi 3 alınacak. aman pardon pardon zeka kapasitesi orta ve üstü alınacak) *