bugün

Bir tengri değildir.
var olup olmadığı insanlara kalmıştır vardır ama bunu bazıları kabul eder bazıları etmez. inançla alakalı.
"çok tanrılı dinler", "bereket tanrısı" gibi kavramları belirtmek için kullanılan kelime. Yoksa "çok allahlı dinler" ve "bereket allahı" demek garip kaçardı

(bkz: Holy şirk)
evreni yaratan tatlış şey.
insanın korkularına verdiği isim.
alavere dalevere,

argümanlar gelivere..

argüman = argument = tartışma

ateistler gelip,

" bırak tartışmayı,

bana ispat göster, ispat ! " dese haklılar yani..
Ontolojinin konusu phusis olarak açığa çıkan varlıktır. Yani ışığa-gelmiş olarak kendisini gösterendir, buradan varlığı salt empirik algı düzeyine indirgediğimiz sonucu çıkmamalı ama yine de varlık insanın kökensel verilerine değmelidir ki o var olsun. Dolaylı ya da doğrudan (aslında her açıdan doğrudan oluyor) görünme olarak varlık, bizim ona konum alışımızı gerektirir.

"Sen ne diyorsun, ne anlatıyorsun aq" derseniz, -evet, biraz dolandırdım- diyorum ki bu ontolojik olduğunu söylenen argümanlar, ontolojik değil basbayağı metafizik kurgulamalardır. Onto-teo-lojiktir.

Nihayetinde "ontolojik 'argüman'" diye bir ifade, epistemolojik temelden yükselir ve Epistemolojik temelden yükselen her varlık görüşü kolaylıkla ussallaştırılabilir. Bu yüzden bunlar kanıt olmaktan çıkıp metafizik bir kurgunun epistemolojik gerekçelendirmesi olarak felsefenin bir illüzyonudur.

Not: feminist değilim.
dev ellerinde leş kokulu pis bir portakalı döndürüp duran dev bir herif.
bestseller 4 kitabın yazarı tanımı en iyi tanımıdır.
insanoğlunun binlerce yıl varlığını kanıtlamaya çalıştığı şey. var mıdır yok mudur bilinmez. düşülen yanlış ise insanoğlunun tanrının yokluğunu değil varlığını binlerce yıldır kanıtlamaya çalıştığının unutulmasıdır. bu büyük bir savaş bzie göre ama belki de tanrının bu savaştan haberi bile yoktur.
sevgili yaradanımız.

bizler onun çocuklarıyız.
Başınıza gelen her kötü hadisenin müsebbibi neden o? Kendi yapmış olduğunuz kötülükleri yaşadıgınızı düşünmüyor musunuz?
Öyleyse bu bir yaratıcının adaleti ile var olduğunu göstermez mi?

isyan edip ateist tavırlarla havalı görüneceginize bir töbe istiğfar falan edin.
Sonra vay efendim her şey niye böyle yolunda gitmiyor.
(bkz: allah bey)
insanların acizliğini örtmek için kullandığı mit. Insanlar öldükten sonra yok olacaklarini bilmekten korkar. Bunun yerine geç de olsa cennete gitme düşüncesi daha cazip gelir. Kendilerini rahatlatmak icin hep tanrı figürüne ihtiyac duydular.
(bkz: sanrı)
yüce yaratıcıdır, kural koyucudur. koyduğu kanunlara sonradan kendisi bile müdahele etmez.
insanların aslında ne kadar geri zekalı olduğunu anlatan hayali varlık. mesela insanlar tanrıyı neden yarattı? aslında bir şeylere cevap bulmak için yarattı. her şeyi tek bir yere bağlayıp tek bir güçte birleştirmek için bunu yarattı. tabi bunun tek tanrıya evrilme süresi ayrı bir durum ama genel yaratım mantığı bir şeyleri açıklama üzerinedir. yani tanrı aslında bir inançtan çok açıklamadır.

fakat insanların geri zekalı olması şurada: insanlar bilinmezliği hiç bilemeyeceği bir şeyle açıklamaya kalktı ve çuvalladı, işte bu yüzden inanç denen safsata ortaya çıktı. inanıyorum, inanıyorum, inanıyorum.

ayrıca bir tanrı varsa onu en iyi anlatan şey bir takım peygamber olduğunu iddia edip gaipten duyduğu sesler değil bizzat doğanın kendisidir. tanrı yarattıysa doğa zaten tanrıyı anlamak için yeterlidir. gidip mağarada melek görenlerin arkasına saklanıp her şeyi çözdüm mantığına saplanmamak lazım.

ayrıca tanrı hiçbir zaman bir açıklama değildir. o yüzden boş bir inançtır.
evrendir. yaratıcı olan evrenin ta kendisidir. (bkz: panteizm)
Vardı lakin öldü. Ben öldürdüm.
Kişinin vicdanıdır.
Uzun uzun sonra açıklayacağım bunu şimdilik kendime not tadında kalsın.
zalımın kızı.
Orhun yazıtlarının okumasına imkan veren kelime.

(bkz: tengri)
*zar atmaz.
çok uzun bir sakalı var.
sanki biraz egoist:

(#35521351)