bugün

Orhan Pamuk - Kara Kitap

Bu kitabı okumazsanız çok şey kaybedersiniz.
Sıcak kafa,
Einstein gibi düşünmek.
ben okuduklarım arasından
bir en iyi on listesi yapayım şu şekilde:

bütün insanlar yalancıdır-alberto manguel
yüzyıllık yalnızlık-marquez

ecinniler-dostoyevski

aşk ve öbür cinler-marquez

şato-kafka
sefiller-victor hugo

suç ve ceza-dostoyevski

cesur yeni dünya-aldous huxley

bulantı-jean paul sartre
aynalı tılsımlar dükkanı-melda kamhi kosif

beğenmezseniz kitabın faturasını gönderin öderim.
görsel
Şehvetiye Tarikatı - ismail Saymaz

Fiyatı 19 lira d&r da.

Bir tarikat şeyhinin, kadınlı-erkekli, çoluk-çocuklu müritlerini cennet vaadiyle kandırıp nasıl seks yaptığını sayfalarca anlatan bir kitap. Ve kandırılan insanlar arasında tahsilli insanlar olduğunu bile görünce şaşırıyorsunuz. Alın size Türkiyenin örümcek bağlamış karanlık köşesi.



görsel
görsel
görsel

Bir Stephen King olmasa bile Dean koontz da fena değil aslında.

Roman kahramanı susan ın sevgilisini bir mağarada 4 arkadaşı öldürülür. Olayı işleyen ve izleyen 4 suçluda birkaç yılda değişik şekillerde ölürler.

Aradan geçen 12 yıl sonra susan bir trafik kazası geçirir ve komadan çıktığı hastanedeki bütün personeller sevgilisinin katilleri çıkar. Akıl sağlığı sarsılan susan bu değişik olayların kaynağını bulmalıdır.

Sürükleyici bir roman herkese tavsiye ederim.
Şu ara hâlâ illuminati entrika çemberi okuyorum texe marrs yazarı.
Bi bakın dünyayı nasıl gondikliyorlar büyük abiler.
stephan zweig- amok koşucusu!
size de birakayim,


görsel
görsel
(bkz: stefan zweig) dünün dünyası
Can yayınları tarafından çevrilmiş Akıcı bir otobiyografi.yaşadığı dönemin avrupasını gayet güzel anlatmış.
Suan olasılıksız ı okuyorum güzel bir şeye benziyor onun dısında
Fahrenheit 451
Kızıl nehirler ( şiddetle tavsiye edilir 1 günde bitirdim)
Hayvan çiftliği
Bin muhteşem güneş
1984
Cesur Yeni Dünya.
susan wise bauer dünya tarihi 4 cilt.
say yayınları.
Nokay Eçege.
Bir Türk polisiyesi; ancak polisiyeden çok gerilim ve macera. Yazarın romanın kahramanı ile bir alıp veremediği olduğu konusu kafama takıldı bu kitapta. Akıl alır şeyler değildi çünkü. Her neyse, akıcı, tasvirler oldukça iyi, yer yer soyut ve psikolojik ögeler barındırıyor. Türk tarihi ve mitolojisinin temel alındığı biraz absürd biraz sürrealist, biraz uhrevî ve biraz da postmodern bir roman. Bazen ateşlenen silahın sesini işitir gibi oluyorsunuz bazense kuantum fiziği dersinde gibisiniz. Ara ara yapılan bilim serpintileri ve bağlantılar oldukça iyi olmuş. Korku unsuru da kullanılan bir diğer öge diyebiliriz. Ayrıca yazar oldukça acımasız; game of thrones gibi, karakterlere tam alışmışken gözünüzün önünde telef oluyor. iyi okumalar. Kısaca ben beğendim. Başarılı.
iktidar - Bertrand Russell
Prens (Hükümdar) - Niccolò Machiavelli
Roman olarak ta:
Bitmeyen Kavga - John Steinbeck
bir apaçi malası serisi.
Ahmet ümit - Sultanı öldürmek.

--spoiler--

Romanın kahramanları tarihçi Müştak bey ile onun kurbanı olduğunu düşündüğümüz eski sevgilisi, tarihçi Nüzhet hanım ve her ikisinin hocası olan yine tarihçi Tahir Hakkı bey ise de, eserin asıl kahramanı Fatih Mehmet'tir. Roman henüz üçüncü sayfada sorulan temel bir soru etrafında dönüp duruyor: Tarih tarihçilerin yazdıkları mıdır, yoksa gerçekte yaşananlar mıdır? Bu açıdan bakıldığında romanın sonunda benim ulaştığım sonuç, kuşkusuz, tarih tarihçilere bırakılmayacak kadar ciddi bir iştir! Çünkü özellikle kendi tarihi ile- ki romanda Ümit bunu "baba ile hesaplaşma" olarak sunar bize- hesaplaşamayan bizim gibi toplumlarda tarihçilerin önemli bir kesimi bizzat bu hesaplaşamamanın müsebbibi oluyorlar. Nitekim romanda hocaların hocası Tahir Hakkı Bey resmi tarihin biraz dışına çıkan iki öğrencisine- Nüzhet ve Müştak'a- "başarıya aç, suçluluk duygusuyla kıvranan bu ezik milletin elinden bunu da (şanlı tarihini-C.Ö) almaya kalkmayın" diyor. (S.50) Hatta daha da ileriye gidip Chicago Üniversitesinde öğretim üyesi olan ve tarih ile hesaplaşma konusunda Müştak Serhazin'den daha cesur davranan Nüzhet'i "kız Chicago'ya gittikten sonra oryantalist mi oldu nedir?" (S.3) diyerek itham edebiliyor. Ancak hiçbir zaman hocasının eteğinin dibinden ayrılamayan, bir anlamda otorite ile hesaplaşamayan, Müştak Serhazin'de benzer fikirlerin taşıyıcısı oluyor: "Çağın modası bu değil mi? Farklı olmak... Aynı kaynaklara, aynı vesikalara bakarak, bambaşka bir tarih anlatısı yazmak. Yani boş iş. Hiç te değil. Postmodern çağ... Postkolonyal dönem..." (S. 78) Tahir Hakkı Bey ile öğrencisi Müştak Serhazin aynı çizgideler. Farklı olmayı boş iş, oryantalist olmak, postkolonyalist olmakla itham ediyorlar...

--spoiler--
Adam Philips- kaçırdıklarımız.
Bazı Yollar Yalnız yürünür.
-Özgür Bacaksız
ikinci dünya savaşını ve tarihe ilgin varsa öncelikle erwin rommel kitabını öneririm.
putin hakkında güzel bir kitap var - gorbaçov'dan putin'e rusyanın sırları ve rus iktidarının kalbinde putin imparatorluğunu sorgulama.
Serabral korteksim yansın derseniz yine muhteşem önerilerim var,

Bulantı, yeraltından notlar kitapları oldukça çılgındir.
Dalkavuklar Gecesi
Bozkurtlar'ın Ölümü
Bozkurtlar Diriliyor
Deli Kurt
Leyla'nın Evi
Prens-Machiavelliden
El Kızı
Evliye Çelebi Seyahatnamesinden Seçmeler
Kavgam
Komunist Manifesto
Mrs. Dalloway
El Kızı
Silmarillion
Yavuz
Çıkarların gölgesinde haçlı seferleri
Moğolların gizli tarihçesi
Bozkurtlar serisi
Hayvan çiftliği
1984.
Birkaç tane olacak tabii ilk sıra dostoyevski suç ve ceza sonrasında Sabahattin Ali kürk mantolu Madonna sonra oğuz Atayın tehlikeli oyunlar sonra Yusuf Atılganın aylak adam romanı bir tane de filozof kitabı olsun varlık ve zaman Heidegger.
Eduardo Galeano - Latin Amerika'nın kesik damarları.
araba sevdası. tam bir edebiyatta ironi ve mizah nasıl yapılır örneğidir.