bugün

avrupa yakasının sponsoru.. bir zamanların iki ayrı firmasıyken şimdi ortak oldular.. güzel telefonlar yapıyolar ama..
yaptığı sade tasarımlı telefonlarla, nokia'nın tasarım sanat içindir felsefesiyle yaptığı saçma sapan tasarımlı telefonlardan vazgeçip daha sade telefonlar yapmasına sebep olmuş telefon şirketidir.
-sony, ericsson
-cher, bi koşu manavdan al be canım
nokia'dan daha iyi modelleri olmasına rağmen bu markanın adı altında ezilen ayrıca daha hesaplı ürünleri olan bir cep telefonu markasıdır.
"sony ereksiyon" şeklinde dalga geçtiğim telefon imalatçısı...
işte yine sony dedirten,kaliteli ve parasını hakeden telefonlarıyla göz dolduran firma,başarılarının devamını sabırsızlıkla bekliyoruz
(bkz: sony ericsson k750i)
(bkz: sony ericsson w810i)
(bkz: ericsson a1018)
japonya-işveç ortaklıgında bir cep telefonu devi. sony'nin bu ortaklığa sonradan katılmasıyla cep telefonlarına daha güçlü tasarımlarını eklemesi ile her geçen gün daha iyi olma yolunda ilerlemektedir.
diğer markalara göre daha fazla özelliği daha ucuz fiyata ve gerek pil, gerekse de tuştakımı bakımından oldukça kaliteli ürünler sunan süper telefon markası. (bkz: sony ericsson w850i) *
yeni modellerine sony kameralarının özelliği olan cyber-shotta eklenmiştir.nokia ile rekabet halindedir.
k700i modeli kadar iğrenç bir modelini görmediğim telefon markası. joystiği kadar problem çıkartan bir şey yok.
asla ama asla nokia gibi dayanıklı hızlı telefon uretemeyecekmiş gibi gelen firma. yakında bu walkman phone karsında ipod phone ile apple var. bilmiyorum yani. tasarıma abanması sart gibi.
müzik ile özdeşleşmiş telefon markası. nokia nın alışık olduğu düzenden kurtardı bizleri.
w serisi ile k serisini git gide farklılaştıran, çok kaliteli ürünler sunan marka. özellikle yeni piyasaya sunulacak w serilerinde otofokus özelliğinin kaldırılması, daha çok walkman telefon özelliği taşımasına neden olcaktır. k serisi ise kameralı telefonların en kalitesini sunan yeni dizaynlarla karşımıza çıkmaktadır.
hayranı oldugum baska marka kullanamamama (!) sebep olan muthiş ozelliklere sahip ozellikle w serisi we içlerinde en buyuk ama en cok ozelliğe sahip olan iswec japonya ortak imalatı cep telefonu markası.
telefonlarının çoğunda rss okuyucusu bulunması sebebi ile beni benden almış ve nadına yeni modelleri noka'Dan daha hızlı olmuş süper marka. ayrıca şu tüm telefoncular içerisinde en iyi web sitesine sahip. lakin her telefonu sanki standdaymış gibi inceleyebiliyoruz.
son ürettiği yazılımlarında kulaklık sesini azaltarak beni delirten telefon markası, artık sayelerinde sokakta biri ile konuşurken karşı tarafın ne dediğini neredeyse hiç anlamamaktayım, kullanış itibarı ile çok sevdiğim telefonları olmasına rağmen artık bir dahaki telefon alışımda şüpheyle bakacağım marka oldu kendisi.
özellikle görüntü ve ses kalitesi ile diğer telefon markalarından kendisini ön planda tutar.ancak dayanıklılığı ise tam bir fiyaskodur.
geçenlerde hakkında "türkiye pazarında istediği başarıyı yakalayamadığı içi türkiye ofisini kapatma kararı aldı" şeklinde bir haber okumuştum. haber yalanmış.

sony ericsson'un yaptığı açıklama

Bu günlerde, internette Sony Ericsson’un, Türkiye operasyonlarına son verdiği ve cep telefonu işinden çekildiği yolunda dolaşan e-posta (ve konvansiyonel medyada çıkan haberler) nedeniyle kamuoyunda oluşabilecek herhangi bir yanlış anlamayı önleyebilmek üzere aşağıdaki açıklamayı bilginize sunuyoruz.

Sony Ericsson firması Ekim 2001 tarihinde, Sony ve Ericsson birleşmesiyle yarı yarıya bir ortaklık olarak kuruldu ve aynı yıl Türkiye’de de faaliyet göstermeye başladı. 2001’den önce de, Ericsson kendi cep telefonlarını Türkiye’de satıyordu.

Sony Ericsson küresel olarak, şirket kaynak ve operasyonlarının gözden geçirileceği kararını duyurmuştu. Bu kararın bir parçası olarak, Türkiye operasyonlarının yeniden yapılandırılmasına karar verildi. Türkiye’de karlı büyümeyi yeniden sağlayabilmek için alınan bu karar, 1 Ekim 2008 tarihinde yürürlüğe girecek.

Sony Ericsson Türkiye Ülke Müdürü Roger Bolander konuyla ilgili olarak şunları söylüyor: “Biz istanbul ofisimizden şu anda üç pazarı yönetiyoruz: Türkiye, israil ve Azerbaycan. Bu üçlü pazar grubu birbirinden çok farklı büyüklük ve gelişimdeki ülkeleri içinde barındırıyor. Türkiye, bizim için büyük bir pazar ve bu pazarda gelişim bizim için büyük önem taşıyor. Birbirinden çok farklı olan Türkiye, israil ve Azerbaycan pazarlarını ayırarak hareket etmenin başarılı gelişmeleri beraberinde getireceğine inanıyoruz.”

Sony Ericsson, “Satış ve Pazarlama”yı ön planda tutan müşteri odaklı bir organizasyon olarak yeniden yapılandırılacak. Bu organizasyon yapısı ile Türkiye’de Sony Ericsson ürünlerinin yüksek satışlara ulaşması hedefleniyor. Bu stratejinin bir parçası da, istanbul merkezli Sony Euraisa ile olası tüm sinerjileri yaratmak ve kullanmak olacak. Hem Sony hem de Sony Ericsson bu konuyu, birbirlerini desteklemenin doğal bir adımı olarak görüyor. Ayrıca, Sony ve Sony Ericsson’un ortak müşterilerinin çoğu da halihazırda aynı perakende zincirlerinden alışveriş yapıyor.

Bolander, “israil, 3G teknolojisi ile çok farklı servisler sunan, tüm operatörleriyle dinamik bir pazar. Sony Ericsson bu pazarda son derece başarılı bir büyüme yaşıyor. Sony Ericsson, son dönemde israil’de bir internet sitesinde yapılan ankette gençler arasında da en popüler cep telefonu markası seçildi. israil’de Sony Ericsson’un kendi kaynakları ile başarılı yerel ortağı Beres’i destekleyeceği yeni bir yapı kurulacak. Azerbaycan ise, Türkiye ve israil’den farklı ve CIS ülkelerindeki diğer pazarlara çok daha yakın bir portre çiziyor. Bu nedenle Azerbaycan’ın CIS ülkeleri arasına alınmasına karar verdik.” diye ekliyor.

1 Ekim 2008 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek yeniden yapılanma kapsamında, Türkiye Birimi; aralarında Yunanistan, Balkanlar, Kıbrıs ve israil’in de bulunduğu Merkez Ofis’e rapor verecek.

Roger Bolander, yeniden yapılandırmayla birlikte Orta Avrupa Ülkeleri’nin başına geçecek. Ocak 2008’den bu yana şirketin Satış Direktörü olan Soner Cesur ise bu değişimle birlikte Bolander’ın yerine Türkiye Ülke Müdürü görevini devralacak.

Bütün bu aksiyonların sonucu olarak, Sony Ericsson Türkiye ofisinde 15 pozisyonun kapatılması gerekti. Bu, Sony Ericsson için son derece üzücü olsa da Türkiye’deki büyümenin sağlanması ve bir sonraki seviyeye yükseltilebilmesi için gerekli bir durumdur.
Bütün çalışanlar, 1 Ekim 2008 tarihinde yürürlüğe girecek yeni organizasyon yapısı ile ilgili olarak 25 Ağustos Pazartesi günü bilgilendirildiler.

Bolander; “Türkiye operasyonel yönetimi, pazar ihtiyaçlarına güçlü bir yerel bakışı garanti etmek ve müşterileriyle yakın bağlantıyı sürdürmek için Türkiye’de kalacak. Sony Ericsson olarak, Türkiye’nin son derece önemli ve büyüyen bir pazar olduğuna inanıyoruz. Türkiye pazarındaki iş hacmini büyütmek için her tür çabayı da göstereceğiz.” diyor.

Konuyla ilgili durumumuzu açıklığa kavuşturduğumuzu umuyor, kamuoyunun doğru olarak bilgilendirilmesine yönelik desteğiniz için teşekkür ediyoruz.
w800i modelini yakla$ik dort senedir kullandigim ta$ gibi telefon.
şarj şarz ya da şarx her neyse ben şarj dicem, şarj uçları çok komik olan telefonlar.
piyasadaki en kaliteli ve servisi en iyi olan telefon modelidir. taş gibidir. ota boka bozulmaz. walkman modellerinin ses kalitesi, cybershot modellerinin de kamera kalitesi çok iyidir. alınası ve yıllarca kullanılasıdır.
walkman serisinden w700i kullanan biri olarak cok memnunum. fotoğraf makinası 2 megapiksel ama sanki 5 megapiksel gibi çekiyor. sesi de cok güzel. sadece biraz kaba. ama inanın aldığınıza değiyor.