bugün

herhangi bir telefon operatörüne bağlı olan, kişiye özel telefon hattı.
(bkz: sim kart reddedildi)
genelde 32 kb lık 120 telefon numarası, 10 adet de mesaj alan ancak telefon hafızalarının, hafıza kartlarının devreye girmesiyle pek de önemsenmediği kaybolduğunda üzülünecek şey
telefonlarımın birinde calısıp diğerinde calısmayan ilginc icat.
(subscriber identity module card)
abone kimlik modulu diye turkceye cevirebiliriz .
gsm operatorlerinin numara datasını ve rehber, sms hafızasını sakladıkları cep telefonunun içine takılan chiptir.
Turkiye'de sim kart olarak bilinir.
turkcell olanları şarjı daha az yiyor.
boyutu giderek küçülen, kendine ait mb lı gb lı hafızası bulunan kartlardır.
sağlıklı bir şekilde görüşme yapmak, veri kaybını önlemek ve kilitlenme gibi problemlerin yaşanmaması için 6 ila 8 ayda bir değiştirilmesi gereken operatör gereci. tabi biz yıllardır aynı sim kartı kullanıyoruz o ayrı sim kart kesile kesile bir hal oldu.
asıl adı, Evrensel entegre devre kartıdır.


mobil cihazlarda, 2g gsm, 3g umts, 4g lte, 5g şebekelerinde kullanılır.

sim kartı uluslararası abone kimliğimizle ilgili özel anahtarı saklamak için tasarlanmış mini bir işlemci içeren mikro denetleyiciye benzetebiliriz.

sim, benzersiz bir seri numarası, entegre devre kartı kimliği, uluslararası mobil abone kimliği numarası, güvenli kimlik doğrulama ve şifreleme bilgileri, yerel ağla alakalı geçici bilgiler, kullanıcının erişebildiği hizmetlerin bir listesini de içermekte.

ayrıca sim kart, daha çok pvc plastik üzerinde sarı porta yerleştirilen çipe verilen bir isim.

ve bu çip inanın, işaret parmağımızın ucu boyutunda yer kaplayan pnp silikon transitörün üç bacağından birinden daha küçüktür!
görsel

yukarıda altı pinli sim kart örneği paylaştım.

1. Vcc: SIM’in besleme voltaj pinidir. 5V DC gücünü destekler. SIM kartı çalıştırmak için bu Vcc pininin 5V DC ile beslenmesi gerekir, bu durumda yalnızca SIM kartın içine gömülü olan entegre devre çalışacaktır.

2. RESET: SIM kartın sinyalini ve iletişimini sıfırlamak için kullanılan pindir. Bu pinin kullanılmasıyla SiM varsayılan modda tüm mevcut sinyalleri sıfırlar. RESET pini istendiğinde mobil cihazlar veya SiM kart tarafından aktif hale getirilir.

3. Saat: SiM'e işlemcisi için bir saat sinyali sağlar. Saat, mobil cihazdan veya donanımdan üretilir veya devralınır.

4. GND: Ortak referans voltajıdır. sim, Entegre Devreli küçük bir elektronik donanım olduğundan ortak referans noktasına da sahip ve bu nedenle bu pin ground olarak adlandırılmış.

5. Vpp: Daha önceki versiyonlarında bu pin, SiM kartın hafızasına veri yazmak veya silmek için gereken ekstra voltajı taşımak için kullanılıyordu ancak artık bu iş Vcc tarafından yapıldığından pek kullanışlı değil.

6. Giriş/Çıkış: Cep telefonlarından SiM karttaki verilerin okunması ve yazılması için kullanılır. Veri aktarım pini görevi gören yarım çift yönlü iletişim pinidir.
Tam ajan olacak adammışsın harcanıyon burda yurt dışına git ünlü olursun.