bugün

konusmasında bir sürü mantık hatası bulunan kişi.
kişisel gelişim uzmanına dönüşmüş, bilişim gazetecisi(idi).
Bir kişisel gelişimciye evrildiği iddiaları komik geliyor. Bilişim ile ilgili yaptığı çalışmaların yanı sıra toplumu iyi analiz edebilen başarılı bir araştırmacıdır gözümde. Yerinde, nokta atışı, biraz da yaraya tuz basan tespitleri var. Tavsiyeci değil çözüm odaklı konuşur. Çoğumuz bahsettiği şeylerin az çok farkında olan bireyleriz aslında ancak önemli olan birilerinin bunu bizlere sürekli olarak hatırlatması gerekliliği. Bizim ülkemizde de bu açığı serdar abi kapatıyor. Onu dinlerken hayatımı sorgulamaktan, kaygılanmaktan kendimi alamıyorum.
Gençlerin ülkedeki vasıfları ile ilgili çok hoş bir araştırması var. Kesinlikle izlenilmeli. Adam o kadar haklı ki o kadar haklı ki yazık yani ağlanacak halde olmamız.
sabah saatlerinde gözaltına alındığı haberi yakınları tarafından doğrulanmış geçmiş olsun.

http://www.sozcu.com.tr/2...a-alindi-iddiasi-2072301/
görsel
Olm ülkede aklı başında kim varsa hepsini içeri alıyorlar lan yuppi amk..

100 gün önce;
(#37247097)

içten içe üzüldüm ne diyeyim..
Sabah saatlerinde twitterden gözaltına alınıyorum diye tweet atıp silen, ardından haber alınamayan serdar kuzuloğlu. Fetö’den gözaltında olduğu söyleniyor.
fetö soruşturmasından gözaltına alınmış. bakalım altından ne çıkacak.
twitter paylaşımlarını severek takip ettiğim kişilik.
Yazıları oldukça güzel tespitleri on numara olan kişi. Böyle bir şeye bulaşmamıştır diye düşünüyorum. Evet.
iyi bir yazar ve iyi bir konuşmacı. yazdıklarından ve konuştuklarından zeka fışkıran bir deha. celal şengör ve ilber ortaylı'nın katıldığı tartışma programlarına kendinisinin de dahil edilmesi gerek.
https://www.youtube.com/watch?v=jWewWQdz6Ek
https://www.youtube.com/watch?v=D5HKhHKIRb8
görsel
bu gece gündem özel programında inanılmaz şeyler söyleyen yazar. inanılmaz diyorum çünkü bu gece imam hatipler hakkında çarpıcı tespitler koydu. OECD verilerini söyledi ve başarıyı kısas olarak yorumlarda bulundu. genel bir izleyici kitlesini ise benim nezdimde ikiye ayırmıştır.

ilk olarak; imam hatiplerin bilim, sanat, teknoloji gibi alanlarla ilgilenmemesi ve bu yüzden bu okulların bu kadar açılması mantıksız, gerek arz etmiyor görüşü. bu görüş her ne kadar doğru gibi gözükse de program moderatörünün olaya bakış açısıda bi o kadar iyiydi. deniz bayramoğlu denen sunucu ise 'peki diğer lise türlerinde bilim,sanat ve teknoloji çok mu ilerde yada başarı oranlarının kısası bu mudur yani ösym ye mi bakmalıyız?' demesi bi an stüdyoda 'evet ya aslında doğru değil bu görüş' dedirtti.

ikinci olarak; imam hatiplerin bilim, sanat, teknoloji üretememesi okulun, öğrencilerin veya velilerin suçu mu sorusu. aslında genel olarak okullara böyle şeyler yüklemek günümüzde o kadar yersiz ve alakasız ki. bunu savunan biri olarak serdar kuzuloğlunun anti-tez olarak bunu savunmasıda tutarsızlık göstergesi oldu bence. bugün internetin her kanalını avantaja çevirebilen bir imam hatip öğreciside bulabilirsiniz yada bunu biz yaratabiliriz ordaki eğitimle alakalı ama biz kolaya kaçıp 'imam hatipler kapatılsın' mottosuna girersek buradan çıkmak çok güç olur. bunun yerine o okullarda bilimi, teknoloji gibi geleceğin mottolarını koymak bizim geleceğimiz açısından daha önemlidir. eski zamanlardaki medrese eğitimi bunlara örnektir aslında, ibni sina, ibni haldun, ömer hayyam gibi din alimlerinin bilime ve o zamanki teknolojinin baş aktörleri olduğunu görebiliriz.
dün akşam cnn de çok doğru şeyler söylemiş. imam hatip meselesini hükümet oy devşirmek için siyasete alet etti. iş bilmezligin, kötü yönetimin, yolsuzluğun, ekonomik çöküşün, eğitimde gerilemenin ve daha nice başarısızlığın üstünü imam hatiple, Gazze ile, Filistin ile kapatmaya çalışıyorlar. imam hatipler üniversite sınavında açık olarak başarısızlar. peki ne olacak bu kadar adam? her siteye, her apartmana, her devlet dairesine hatta her haneye bir imam mi atanacak? beş vakit namaz kılan biri olarak imam hatip siyasetini yanlış buluyorum. gerçekten dini eğitim almak isteyen nitelikli azınlığa yönelik olmalı bu okullar. herkes dinini öğrenebilmeli, gerekirse okullarda kuran, hadis, fıkıh dersleri belli bir oranda verilebilir. ama dünya kodlamaya, robotige, matematige yönelirken biz çocuklara sadece dini eğitim verirsek dinimizi ayaklar altına alırlar ve sesimizi çıkaracak gücümüz olmaz. Allah bunun da hesabını soracaktır. Serdar Kuzuloğlu'nun söylediklerine bu bağlamda katılıyorum. sonuna kadar doğru konuşmuş. ne aileler ne de hükümet imam hatip açarak ya da çocuklarıni bu okullara göndererek günahlarından kurtulamaz.
https://www.youtube.com/watch?v=LWkpShOdVfY

Dün harika bir konuşma yapmış.Türkiye'de eğitimin gerçeklerini açık açık anlatmış.
Bir daha cnn türk'e çıkartırlar mı pek sanmıyorum açıkçası.
Adam gibi adamlardan birisi...

O kadar iyi ve doğru gözlemleri var ki, siyasete atılsa kesinlikle destekleyeceğim kişidir...
Zeka özürlü olduğundan emin olduğum medya maymunu.

Adil kullanım kotasının kalkmasını savunan bir şarlatan.

internet altyapısı ortadayken tr'de adil kullanım kotasının kaldırılması cinayettir.
yapmış olduğu işlerden çok yapmaya çalıştıkları - beyanları dikkatimi çeken, her gün bu listesindeki işlerin yanına bir veya birkaç tik koyduğunu düşündüğüm internet gurusu, çalışkan. youtube'da denk geldiğim televizyon programlarındaki sohbetleriyle fazlasıyla uygulanabilir tavsiyeler verdiğini (en azından benim için) çok geç fark etmiş olmama yanıyorum.
https://youtu.be/abMRvSOM_nI

Corona virüs 'ünün sistemi nasıl etkilediği ve etkilebileceği hakkında güzel bir video serisi yapmış kendisi.
Karatinanın en güzel yanı ev pizzasında uzlaşmanın yanında serdar kuzuloğlunun zihnimin kıvrımları podcast serisi.

Ben biliyorum çomarsınız hayatta izlemez, dinlemezsiniz de içimdeki umut kurşun geçirmez yelek giymiş işte.

Tıkırdatın;
https://www.youtube.com/user/mserdark
mutluluk peşinde... bu saatte dinliyoruz kendisini. saygılar *

https://youtu.be/Z1UVAqDNzuY
Ferrariye binmeyle alakalı bi hikayesi vardı. Geçenlerde gerçek oldu.
kırmızı çorap giyen adam
görsel
Cnn'de Türkiye'nin ekonomisine bağlı istatiki verileri sunduktan sonra şöyle bir şey demişti: "benim tuzum kuru. Ben bu anlattığım grafiklerin hiçbirinde değilim. Bu anlattıklarımdan dert yanması gereken insanlar adına ben ve benim gibi hepimiz konuşuyoruz ama en az bunları dert edinen de bu insanlar. Bu insanların hiçbir derdi yok bununla ilgili." diyerek yurdum insanınım pasifliğini ve kavrayışsızlığını özetlemesi kusursuzdu.

ilk başlarda kasıntı ve insanlara tepeden bakan biri olduğunu düşünsem de aslında tanıyıp gözlemledikçe egosunun bile içinin doluluğu görülebilir. Ama lütfen ricam tedxvari konferanslara çıkıp kişisel gelişimciliğe soyunup popüler kültür haline gelmesin. *