bugün

çocuk gelişimde olumsuz bir terimdir.
tam hızını alıp gelişirken birden bir veya bir kaç konuda gerilemeye gitmesidir.
kişisel gelişimdeki adı geçmiş yaşam şifalandırmadır.

(bkz: regresyon terapisi)
iki veya daha fazla değişken arasındaki ilişkiyi belirleme yöntemi.
Y= a+bx en genel tanımlı regresyon modelidir. Ekonometri'nin bütün işi bu ve bunun türevleriyledir.
istatistikte bir analiz çeşididir. burada bağımsız değişken yada bağımsız değişkenlerden en az biri sayısal değişken olmalıdır. eğer bağımsız değişkenimiz kategorik ise ozaman deney tasarımı kullanılır veri örnekleme varsayımlarına uyuyorsa anova uygulanır. böylece veriyi en iyi temsil eden model kurulur.
bir ekonometri terimi.
deniz gerilemesi.
araştırma yöntemleri derslerinin analiz bölümü konularından biri.
psikolojide; dışarıdan her an gelebileceğine inanılan kabul edilemeyecek bazı davranışlara karşı oluşturulan içsel, koruyucu dürtüler. istatistik ve ekonometride; değişkenler arasındaki ilişkiyi tahmin etmek için analiz yapmaya yarayan bir teknik.
tanım: 2 senedir karşıma çıkan ve benim bir sik anlamadığım analiz. bu yüzden tanımlanamaz, yaşanır derim ben.
ekonometride adamın g.tünden kan alan analiz. *
geriye dönüş gerileme... bireyin geride bıraktığı evre ve dönemlere özgü olup, ilkel ve çocuksal olarak nitelenebilecek davranış, düşünce ve dışavurum biçimlerinin iç ve dış zorlamalar, birtakım çatışmalar, ruh üzerine binen aşırı yüklenmeler sonucu kendilerini yeniden açığa vurmaları, bireyin bunlara geri dönmesi.
istatistiksel bir metod; ki iktisatta da kullanılır.
Diğer bir olayın belirli bir büyüklüğüne karşılık bulan bir olayın yaklaşık büyüklüğünü bulma amacını güden işlem.*
geçmiş yaşam.
herkesin anlıyacağı kaba bir tabirle anlatıcak olursak; arasında fonksiyonel ilişki bulunan iki veya daha çok değişkene sahip bir olayla ilgili verilerden yola çıkarak dik koordinat sisteminde elde ettiğimiz noktalara en yakın ve uygun şekilde oluşturulacak doğruyu yaratma işlemidir.bu noktaların doğruya uzaklıkları ortlamadan sapmaları ifade eder ve bu uzaklıkların karesi ise varyansını verir.
gözlenen bir olayım değerlendrilirken hangi olayların etkisi altında olduğunun araştırılması mantığıdır.basit regresyon modeli=Y=a+bc+ei (burada i alt indis şeklindedir).Çoklu regresyon=Y=a+bX1+cX2+...+ei (burada da rakamlar ve i alt indis şeklindedir) Y=bağımlı değişken,X_ler bağımsız değişken,a_b_c katsayılar,ei hata terimidir.
psikoloji bölümünde istatistik dersinde verilen konu.
yordamaktan içiniz çıkar.
Bir hastalık belirtisinin gerilemesi, şiddetinin azalması.
kelime anlami olarak; "geri cekilme, gerileme".
savunma mekanizmalarindan biridir.
kisinin daha once takilmis oldugu bir gelisim donemine, -karsilastigi cesitli guclukler, icsel yada cevresel bir takim gerilimler dolayisiyla- geri donmesi, o alt doneme ait, daha ilkel davranislar gostermesi durumudur.
istatistikte de kullanılan bir terim.
ekonomide bağımlı ve bağımsız değişkenler arasında bir bağıntı(denklem ) kurmaktır...