bugün

bağırıp çağırıp, bilmediğin konularda bile ahkam keseceksin.. bu, bağırarak üste çıkmanın adı bazı çevrelerce ayar oluyor.
karsidaki konusamadan lafi kestirip atmaktir.
(bkz: fehmi koru tarzi ayar yemek)
hakedenin ağzına sözlü tokat çarpmaktır.
kasımpaşalıyım eli maşalıyım
çok şugarım amma biraz belalıyım.
benim ülkem, benim milletim, benim halkım, benim seçmenin, benim partim, benim insanım, benim yuttaşlarım, benim vatandaşım, benim köylüm, benim çiftçim, benim memurum, benim işsizim, benim ,benim, benim , benim... diye başlayacak tamlamalar erdoğan tarzı ayar vermek kapsamındadır.
şerefsizle başlayan ve şerefsizle biten cümleler kurmaktır.
konuşmaktan ziyade sandıkta verilen ayarlardır.
eline yazılı olarak verilmiş kağıttan ya da aynı kağıttan ezberleyerek verilen ayardır.
(bkz: 9 ay yaa bi sabret dinle)
caps açık yapılan konuşmalardır. kardeş küçük harf kullansana denir.
gözlem için herhangi bir kahveye girip oradaki adamların muhabbetlerini dinlemek yeterli olacaktır. rte'nin üslubunun tamamı oradan çıkmadır zira.
Yalan yanlış cümlelerle %60 yobaz olan ülkemizi kandırmak.
ayarın kralını sandıkta vermiştir.
(bkz: one munite)
israil' e one minute dedikten sonra eski iran bakanını amerikanın emriyle israile vermek ve hala mavi marmara için cahil avutmaktır.
ananı,avradını,bacını,soyunu sopunuda al git! (bkz: swh)
henüz bilinmeyen bir tarzdır.

şimdi başbakanı göz önünde bulundurursak kendisinin eğitimsiz bir kişi olduğunu görebiliriz. hem aileden, hem de okuldan eğitim almamış. bozuk ağzı, üslubu bunu gösteriyor, okul eğitimi almaması da onun bazı konulara ne kadar sığ bakabileceğini gösteriyor.

e lise mezunu ve üniversite mezunu arasında bir fark olmalı değil mi?

başbakan ayar verir, ama ancak çanak anten bağladığı decoder'ına. başbakandan ayar yiyen henüz olmamıştır, ama azar yiyen çok olmuştur. 1 minute dediği zaman da "hooohhaa ayara bak hacıı" diyen mallar oldu, ama başbakan hala kumda oynuyor kimse kendini kandırmasın, apaçilikle ayar vermek farklı şeyler.
pıstırır.

görsel
başbakan bir ayar verse buradan sütçü ninenin diyarına kadar gaf olur.
yapma eyleme denilesidir.