bugün

meclis komisyonunda 1 yıl geriye çekilmesi tartışılan konudur.
hiç bir bilimsel rapora, temele dayanmayan, uzmanları danışmaktan çok eğitimden, çocuk gelişiminden, pedagolojiden zerre anlamayan insanlar tarafından gelecek nesillerin hayatını tamamen değiştirecek kararların masa başında alınmasıdır.
neye hizmet yapıldığını anlamak güçtür. kızları erken evlendirerek eve kapatmak olabilir mi acaba?!
kabağın bile iki ayda yetiştiği düşünülürse iki günlük çalışmayla nasıl bir eğitim reformu yapılır?
bnce anne karnından çıkmadan yazdırsınlar okula. erken bitirirler okulu.
karakterin oluşum yaşı düşünüldüğünde mantık çerçevesinde ilerleyen bir olaydır.
yeni yasaya göre 66 aylık (5,5 yaş) olarak düzenlenmiştir. şimdiye kadar 7 yaş çok geç olarak nitelendiriliyordu ve hakikatten de öyleydi ama bakalım bu yeni düzenleme ne gibi sonuçlar getirecek... umarım faydalı olur ülkem adına.
4+4+4 eğitim sistemi ile birlikte okula başlama yaşı 30 eylül tarihi baz alınarak 48-66 ay arası olmuştur.

yeni düzenlemeye göre okul öncesi öğretmenleri 4 - 5,5 yaşı aralığındaki çocukları eğitecek. mevcut okullarda hazırlık* sınıflarının büyük kısmında uyku odaları ve tuvalet bulunmuyor, genellikle ortak wc ler kullanılıyor. daha tam olarak tuvalet alışkanlığı kazanamamışken daha da önemlisi okullarımız ihtiyaçları karşılayamıyorken bu neyin kafası?

bu dönemdeki çocuklar için 6 ay bile gelişimde önemliyken 4 ve 5 yaşındaki çocuklar yaşlarına göre ayrı sınıflara alınmazlarsa, okul öncesi öğretmenlerini geçtim çocuklara yazık olur. nasıl orta 3 ve lise 1 öğrencisini aynı sınıfta okutamazsanız bu yaşlardaki çocukları da aynı sınıfa sokmamalısınız. durmak yok, yola devam...

(bkz: bir nesil heba oluyor)
yakın zamanda doğar doğmaz olacak yaştır.

görsel
Küçük yaştaki evlatların okula başlaması üzücü bir durum yazık ya okulu hiç sevmiyorum şahsen eğitim süreci çok uzun ömrümüz okulda geçiyor 8 yıl ilkokul için çok fazla hep aynı şeyler falan filan...
Artık 60-66 ay arasıdır yani 5-5,5 yaş.