bugün

50 tl'ye sınırsızını alabileceğiniz yararlı kart.
saçma bir uygulamaya maruz kalmış karttır.
2002 yılından 2011 yılına kadar müze ve ören yerlerinden elde edilen gelir her yıl artarak toplamda %218 artmış göstermiştir.
2011 yılında 253,892,756 tl bilet geliri elde edilmiş ancak
2012 yılında 207.359.040 tl ye düşmüş....

şimdi müze kartların neden tek geçişlik hale getirildiği anlaşılmaktadır... *
Bugun ogrenci kimligimle indirimli olarak aldigim ve sayesinde 1 yil boyunca her muzeye ucretsiz girebilecegimi ogrendigim yesil bir kart. Sanirim ogrenci olmasam mavi kart vereceklerdi her neyse topkapinin harem bolumunde gecmiyormus nedense o uzucu oldu ama ankaraya dondugumde muze askiyla dolasmayi dusunuyorum kisitli yerleri.
maksimum kart sahiplerinin aynı zamanda müze kart sahibi olması .

http://www.maximum.com.tr/ozellikler/muzekart.asp
Gecen yil da edindiğim ve yalnizca 1 kere kullanabilmenin nasip oldugu yararli kart.
internetten alakalı sitelere ulaşabilmek tam bir muamma. doğru düzgün bilgiler bulabilmek daha zor.
Şahsıma 2 sene önce istanbul'da kaktırılan kazık. devlet politikasına bak anasını satayım nerden sokalım millete. istanbul 'da 2 3 yer gezebiliyorsunuz sadece. e amk zekisi onların giriş bedeli o kadar zaten. diğer yerlere geçiş yok. neden? müze değil saray orası yarak devletten iyi mi bileceksin. lan göt kilise orası. gişede de sikeceğiz kusura bakmayın.
şanlı galatasarayımızın kupalarını görmek isteyenlerin kullanabileceği kart.
dünyalar güzeli müge bozun oynadığı maximumun yeni kartının reklamında bahsediliyor. o kart sayesinde müze karta gerek yokmuş müzelere bedava girebiliyormuşşsun.
Hakkında bilgi sahibi olamadığım kart. Ankarada alsam istanbulda geçerli mi ve öğrenci olduğumu belgelemek için üniversite kartı yeterli olur mu? Yardımsever yazarlar mesaj kutusunu Şenlendirirse çok makbule geçer.
2 sene önce topkapı sarayını gezmek için gittiğimde kendisinin tek girişlik biletten daha ucuz olduğunu öğrenip aldığım kart. sonrasında ise denk geldiğim bütün müzeleri gezdim. anlayacağınız olaylar olaylar bir karttır.
aslında hesapladığınız zaman çok ucuzdur ve her yerde geçer. istanbul'daki müzeler için almıştım ama trabzon sümela manastarında bile tüm kapıları ardına kadar açan karttır *
yıllık sınırlama olayı müzelerin döner sermayelerinin yeterince dönmemesi ile ilgili olabilir ve bir bakıma haklı bir sebep de sayılabilir fakat vatandaş açısından düşünüldüğünde şöyle sorunlar teşkil etmekte:

- şimdi efendim eğer ki büyük şehirde yaşıyorsanız ve başka şehirlerden misafirleriniz geliyorsa müze gezdirmek güzel bir alternatif olabiliyor. yıl içinde birden fazla misafiriniz geldiğini düşünün. bu sınırlamayla hikayedeki ev sahibi karakter birinci ziyaretten sonra her defasında bilet parası ödemek zorunda.
- ikincisi biraz spesifik bir örnek olacak fakat grafik ve tasarım bölümündeki arkadaşlar yıl içinde sık sık arkeoloji müzelerine giderek oradaki incik boncukları obje olarak kullanmakta ve resmetmektedirler. onlar için de sorun teşkil etmekte.

bu gibi sorunlar dışında sınırlama mantıklı ve haklı bulunabilir ancak yıl içinde her müzeye iki ya da üç giriş hakkı tanınsa bir yerlerinden eksilmezdi sanıyorum.

yine de büyük bir nimettir bu kart. geçen yaz yaptığım müze ziyaretlerinin her birinde gişeden bilet almış olsaydım eğer toplamda yüz otuz lira ödemiş olacaktım. bu kartı cüzdanıma yirmi liraya koyduğum için her bir turnikeden göğsümü gere gere paşalar gibi geçtim. tabi yalnızca kültür ve turizm bakanlığına bağlı müzelerde geçerli. müze müze gezerken bilet almamaya o kadar alışmışım ki istanbul'da yerebatan sarnıcı ve dolmabahçe sarayında geçmediğini görünce para verip bilet almaya yüksündüm doğrusu. düşünüp hayata geçiren kişi - kurumlara teşekkürü borç biliriz.
istanbul'da, dolmabahçe sarayında geçmiyor, yerebatan sarnıcında geçmiyor, (biz de ne yaptık, hemen arka tarafta hafız mustafa'da süper tatlı ziyafeti çektik) ayaasofya'da, topkapı sarayında geçiyor. turla geziye çıkanlara avantaj.
istanbul arkeoloji'de kullanılabilen kart.
Bir yıl kullanım süresi olan öğrencilerin çok ucuz fiyata elde edilebilecekleri bir nimet.
istanbul'da Topkapı'nın harem bölümü, binbirdirek sarnıcı, yerebatan ve Dolmabahçe'nin haricinde birçok yerde geçer.
Geçmeyenlerde ise 5/6₺ gibi bir rakama bilet alırsınız.
Indirimli ogrenci muze kartimla ankara anadolu medeniyetler muzesine ucretsiz girip giremeyecegimi merak ettigim uygulamadir.
devlete ait tüm müzelere girebileceğiniz, öğrenci için yıllık 20 tl olan kart.
Gereksiz kart. iki tane taş görecem diye 50 tl vermek enayilik geliyor. Evet.
Bu sene ilk defa aldim.
Topkapı sarayindan başladık.
sümela için acil olarak olay mahalinde çıkartmıştım. sonra bir halta yaramadı zaten süresi bir yıllıkmış.

edit: ben 8 ₺ verdiydim lan. ne 50 sinden bahsediyonuz. öyle olsa çıkarır mıyım
Atlas dergisi 1 aylık müze kart hediye etmişti bizde coğrafi bir gezi planlıyorduk 7 gün süren bir karadeniz turuydu üniversite 1. Sınıftık ve o atlas dergisinin 1 aylık müze kartı o gezide çok işimize yaramıştı. Buda bi anımdır.
müzekart candır. ancak tüm müzelerde geçerli olmaması insanı üzmektedir. ancak bazı müzelerde insanlar beklerken seni geçirmesi nasıl mutlu etmektedir anlatamam.
öğrenci veya öğretmen müze kartı yarı fiyatlıdır unutulmamalıdır. ayrıca son gittiğimde arkadaşım iş bankası kartıyla müzeye girememişti (anlaşma yenilenmemişti) şuan durum nedir bilemiyorum.
35 ila 375 lira arası fiyatlara sahip kart. insanı müzecilikten soğutan kültür bakanlığının vatandaşı sikme projesine dönmüş durumda. buna dünyanın parasını bayılıp, aynı bakanlığın her müzesine girilememesi başka bir saçmalık. almayın, aldırmayın. burunları sürtsün.