bugün

özellikle elektrik-elektronik,elektronik ve haberleşme mühendisliği, makine mühendisliği,bilgisayar mühendisliği gibi bölümlerse işiniz iştir, tıp a benzemez bu mühendislikler oku, ezber yap ile geçilmez dersler, soyut düşünme gerektirir, kafa gerektirir.**
edit: tıp öğrencilerinin çok kasıntı olmasından sonra benimde fikrim değişti artık, liseli falan diyenlere de he koçum he diyorum yeter ulan bir tıpçılar mı var türkiye de! bu kadar niye kasıntısınız arkadaş?
bir inşaatçı olarak söylüyorum bilgisayar mühendisliği inanılmaz zordur. elektrik ve makine inşaatla kıyaslanmasın bile.
her 2 bölümü de okuyan bir insan dışındakilerin ne söylerse söylesin boş olacağı karşılaştırmadır.
tıpçıların bir anlamda mal olduğunu iddia eden iddiadır.

hayır onlar sizden fazla para kazanacak, hatta paranın amına koyacaklar diye bu kadar da eziklik belli edilmez ki.
tıp ile muhendisligın neresını bagdastırmak gerekır pek anlam veremedım biri insan tamır eder biri makina uyusan tek yanı budur .
makine mühendisliği evet gerçekten zordur ama imkansız değildir eğer sayısal ve mantıklı düşünebilirseniz ki bunu düşünmekte çok zor değildir, kendini ister istemez bu konuda geliştirebiliyorsun. kısacası imkansız değildir derslerin zorluğu hocalar göre de değişebilir ama okul uzatmadan bitirmek istiyorsanız ya düzenli ve sistematik olarak çalışıcaksın ya da sosyal ortamlardan biraz soyutlucaksın kendini ki sosyal ortamlardan soyutlamak hiçte hoş değil onun için üniversitede 1-2 sene uzatılabilir hem kafan rahat olsun hem sosyalliğin açısından tabi aynı zamanda aileye yük olmamak için çalışmanızda da fayda var hem sosyallik hemde para için. üniversite böyle birşey işte.

edit:ince işler bunlar
bilgisayar mühendisliği için katılınabilir bu duruma. program yazmaktan insan beyninin sulandığı bölümdür. aksini iddia etmek zordur çünkü 1 saat internette gezinmek bile insanı yorarken,orda 10 saat boyunca program yazmaya çalışmak kişiyi insanlıktan çıkartır.
tip tabikide kolaydir. sadece okumasi zor oldugu icin zor oldugu soylenir. oysa muhendislik tipa gore daha rahat okunmasina ragmen uygulama isleri zordur.
Tıp ta ezber önemlidir ama mühendislikte hem ezber hem de pratik lazımdır.
mühendisliğin makinası okuduk, çok kolaydır diyemem ama çok iyi bir çalışma düzenine sahip olmayan bendeniz de bitirdi. sanki tıp daha zor olsa gerek en azından tus vs işleri..
görsel

edit: + oy vermeyin anladık. bari utanmadan eksilemeyin değil mi ama? tıpçılar ve mühendislik? gülmedim.
tıp okumaya puanı yetmemiş bir mühendis adayının avuntusu.
6 yılda lisans, yüksek lisans ve doktorayı bitirilen bölümle, bu sürecin minimum 12 sene sürdüğü mühendisliğin karşılaştırmasıdır.
He tıp çok zor he.
doğrudur. tıpçı diye tabir ettiğimiz arkadaşların olayı düz mantıktır. bi bok yapmaz yalnızca ezber yaparlar. her haltı ezberler girersen sınavın iyi geçer. ama muhendislik öyle değildir kafa ister. tabi her bölüm değil.
bütün muhendislik dallarının bilgilerini ezbere bilsen dahi hoca bir devre sorar bok gibi kalırsın.
şimdi bir kimya mühendisi 6 sene okuyor bence hemen hemen kafa kafaya.
(bkz: hadlanordan)
gitar çalmanın basketbol oynamaktan daha zor ya da kolay olması gibi bir kıyaslama ile asla anlaşılır olmayacak bir durumdur. tıp kazanmanın zor olması her gün düzenli olarak çalışabilme olgusunun çok iyi olduğu bünyelere olan büyük ihtiyaçtır.
tıp okuması zor mudur evet zordur lakin iş sadece ezberden geçmektedir.bir yaklaşım uygulamanıza gerek yoktur.2*2 her zaman 4 tür lakin mühendislik uygulamalarında bu kesinlikle böyle değildir.çok fazla parametre çok fazla hesap vardır kompleks yapılarda uygulamanız gereken analiz yöntemleri vardır.kısacası tıpta çok iyi çalıştım deyip kalmak çok zorken mühendislikte bu gayet olası hatta sık rastlanan bir durumdur...
tıp okumak zordur, kolay olacağını hiç sanmıyorum sonuçta insanın sağlığı, hayatı söz konusu boru değil ama gel gelelim mühendislikte de öyle dersler var ki haftalar öncesinden çalışmaya başlarsınız tonla formül yöntem öğrenirsiniz hoca farklı bir tarz sorar farkında olmazsınız brimleri falan değiştirir ahanda sıçtınız o kadar çalışma çöp... mühendislikte de köprü, bina, makine yapıyorsunuz o da boru değil.
tıp'ın hala konuşmama oyunu olduğunu zanneden mühendislik öğrencisi.
Gün geçtikçe doktor görevi yapan yazilimlarin ve robotlarin ortaya çikmasiyla kendini kanitlayan durumdur.yakin gelecekte bütün hastalik tehşislerini makinalar yapacaği için doktorlara gerek kalmiyacaktir.tip zor olabilir amma bir muhendisin eğitimi bir tipçiyi cebinden cikaricak kadar daha zordur. (bkz: açılın ben mühendisim)