bugün

peygamberimizin öyle demesi bir tevazu ifadesidir, ve hazreti kelimesi sadece saygı ifadesidir..
saygi insanlari kendine ustun gorerek olmaz. dinler insanlara hizmet icin gonderilmistir. peygamberler insanlara hizmete gonderilmistir. bunun icin adlariyla hitap etmek en iyisidir.
yanlış ve gayet saçma olup pek bi temele dayandıramadığım önermedir.
sen ateist olbilirsin veya hristiyanda olabilirsin veya müslümanken bu şekilde hitap edebilirsin ama bunu burda ifşa edip bide "en iyisi budur dersen" bu yanlış olur.
hazreti ne demek? önce bunu araştırmak gerekir.
tahmini konuşmak gerekirse ;
hazretleri takısından gelmekte ,
yavuz sultan selim hazretleri mesela.
bu takı genellikle padişahlara imparatorlara takılmış tarih boyunca, sanırım saygı ile ilgili bir kavram saygısı olan bu takıyı kullanabilir.
bu tıpkı osman'a '' osman abi '' veya '' osman bey '' demek gibi.
sen '' osman bey '' dersin yada '' osman abi '' saygının karşında ki kişi ile direk ilgisi var.

şimdi siz izmir 6. sanayide ki tamirci osman'a '' osman bey '' derseniz adam sizi nonoş sanır sittir len der, ancak '' osman abi '' derseniz adam karşısında kendisine saygı duyan biri olduğunu düşünür.

herhangibi bir bankanın müdürü osman'a '' osman abi '' derseniz adam sizin için laubali herifin teki der '' osman bey '' derseniz şahıs karşısındaki kişinin kendi seviyesinde olduğunu düşünür.

herkes kendi bulunduğu ortam, sosyal yaşam veyahut ticari duruma göre hitaba sahiptir bu iş makama göre değişir. o yüzden de en uygun olan şey sayın peygamber'in sahip olduğu makama göre anılmasıdır.kendisi hazreti muhammed'tir.
hazret demek cogunlukla eskiden kolelerin soyledigi birseydir.

ben bu kadar dinleri peygamberleri abartmayi karsiyim sahsen.

insanlar olmasa ne peygamber olurdu ne tanrilar.

biz olmasak kime artistiklik yapacakti antik yunan tanrilari hristiyan tanrisi ?

kendi yaratigimizin kolesi olmusuz arkadaslar.. dinler peygamberler hepsi bize hizmet icin gelmistir. biz olmasak dinlerde gecen tanrilar kimseden ustun olamazdi kimse yokken?

bence hazreti takisi cok abartidir. cunku koleler sahiplerine karsida bunu kulanirlardi.
hazreti sözcüğü saygıdğer anlamının yanı sıra islam'a hizmet etmiş kişilere verilen bir ünvandır. insanları başka insanlardan ayırt etmek için verilmez.

Örnek;

hz.Muhammed
hz.ömer
hz.ali
hz.mevlana gibi.
acayip tahrik edici bir başlık. tahriklerdeyim.
Eğer sonunda SallAllahü aleyhi vesellem demiyorsak günah olabilitesi olan durum.
doğrudan 'muhammed' bile demek günah değilken hz.muhammed denmesi nasıl olur da günah olabiliyor merak konusu. ona inamayanların ona yakıştırılan bir sıfata bile tahammül edememesini komik buluyorum doğrusu. isteyen der, istemeyen demez. tıpkı hz. muhammed'in izah ettiği gibi; 'senin dinin sana, benim dinim bana.'*
(bkz: sana ne diyeceğimi ben çok iyi biliyorum)
sonuna da "salat ve selam o'nun üzerine olsun" dendi mi de, daha güzel olur.

mahşerde herkes, "nefsim. nefsim. nefsim.." derken; sadece bir kişi, "ümmetim" diyecek. bunu da unutmamak lazım.
günahı allah ve O'nun emriyle resulü belirler. iyi niyetle de olsa olmayan şeylere günah anlamı yüklemek hadisesi yıkılmalıdır. sevap olanın her aksi günah değil. muhammed diyen günah işlememiş, sadece saygısızca davranmış olur. peşine salavatı eklerse sevap kazanır. ameller niyetlere göredir. başlıkta bahsedilen zaten saçmalık ama çağrışımla aklıma gelenleri de ifade etmiş oldum.
önemli olan hazret demek ya da dememek değil o ismi anarken salavat getirmektir.
hazret ifadesi "sayın, saygı değer" anlamına gelir.
bundan mütevellit, saygı duyanlar, saygı duyduklarına bu tür sıfatlarla hitap ederler.
Meselenin özü budur.
peygamber efendimizi bi garson görevli vb. bir şey sanan kafası karışık herşeye atarlı ergen başlığı.
sallama bilgidir.

--spoiler--
hazret:(isim) yüce kabul edilen kimselerin adlarının başına saygı, övme, yüceltme amacıyla getirilen unvan.
--spoiler--

tdk ya göre hazret kelimesinin anlamından yola çıkarsak, muhammed de denilebilir. ama saygıyı elden bırakmamak gerekir. zira ismini ağzına aldığın askerlik arkadaşın değil.
zamanında mustafa kemal atatürk'e mektup yazarken isminin sonuna gazi mustafa kemal hazretleri diye ek kelime kullanılırdı. hazret kelimesi sayın manasında bir hitap şeklidir. kısacası bu hitap şekli sadece peygamberlere has bir hitap şekli değildir.
Günah saçma bir terimdir ayrıca hAzreti saygı ve yüceltme ifadesidir.
Hem yıllar önce yaşamış bir arapa saygı duymak hele ki yüceltmek saçmadır.
Muhiddin diyorum ben, gunaha da girmiyorum.
var sözlükte ateist olmuş ergenleri harici "yaa o da bir kul işte muhammed derim" diyen ipsiz sapsız tipler . sözüm ona herkes yanlış biliyor yüzlerce yıllık saygı ve hürmet için edilen lafı saymayarak. allah affetsin. günah değil belki ama peygamberine saygı göstermeyen birinin de dini sorgulanır hani.
ben hep muhammed dediğim için beni ilgilendirmeyen durum.
Kardo şu uçan beygiri vercen mi, bi tur biniym dedim geçen gün, saygı göstermek zorundasın inanmasan da!!!!!111 dedi bana. Çok grumpy oldu muho son zamanlarda ben diyim.
yettim;

Birincisi; bu sözcük, “ ح ز رH z r” harflerinden gelmiş olabilir. Buna göre anlamı, “malın; her nesnenin iyisi” demektir. Bu Araplarda nesneler için kullanılır.

ikincisi; “ ح ض رH D (Dad), R” harflerinden gelmiş olabilir. Bu sözcüğün anlamı, “Hazır olmak, mevcut bulunmak, göz önünde olmak” demektir.

Müslümanlar arasına pagan kültürü yerleşince bu ifade, yarı tanrılaştırılmış kişiler için de kullanılır olmuştur. Tarikat ve tasavvuf kültüründe belirli kişiler, “seyr-i sülüku ikmal edip vasılı illallah” olurlar. Bu mertebeye ermiş kişiler zaman ve mekan kaydından sıyrılırlar. Bunlar bir anda sayısız mekanda bulunurlar ve görülürler. Örneğin tarlasında ziraat ederken Mekke’de hacda yaparlar, köy odasında otururken cephede savaşta da bulunurlar. Bunların değişik yörelerde binlerce örneği bulunabilir. (!)

işte, “zaman ve mekan kaydından kurtulan her yerde bulunabilen, görülebilen bu kimselere de “HAZRET” denir. (!)

Hz.Muhammed değil Allahın Resulu ya da Resulullah denir.