bugün

istanbul göztepe'de bulunan büyük, eski ve köklü bir devlet üniversitesi.
2. üniversitede okumak istediğim üniversite. bol bol döner yerim artık.
Tabi Akdeniz bölgesinde büyüdüğüm için nerden bilebilirim ki.
Meral Akşener ile aynı dalda Yüksek lisans yaptığım üniversite . Bizden ünlüsü yok .
Kemal sunal, kıraç, kadir inanır, şevval sam, Burak özçivit, Bengü, şebnem paker gibi ünlülerin mezun olduğu üniversite.
Ayrıca birçok siyasetçi de buradan mezun olmuştur.
merkez kampüsü göztepe'dedir.
ege üniversitesi'nin istanbul versiyonu.
caanım üniversitem. yobaz mobazdır ama eskiden iyidi.
puanım itü'ye de yetmesine rağmen göztepe kampüsü evime yakın diye tercih ettiğim üniversite.

hoş yine de okula hiç gitmedim ama olsun.

öyle bir vizyon bizimkisi.

üniversite kendini geliştirmen açısından sadece bir araçtır gençler, 12 senelik mühendislik şirketim var, imkansızlıktan üniversite okuyamamış ancak aşırı zeki, işinde muhteşem adam da gördüm, odtü bitirip de meslekten hiç anlamayan adam da...

bu kadar etiketçi olmayın, kendinizi geliştirmeye bakın.
istanbul üniversitesi'nde aradığı bölümü bulamayanların gittiği, hatta bazı öğrencilerin sırf en iyisi bu üniversitede olan bölümler için bilerek tercih ettiği, gidemeyenlerin de oturduğu yerden bok attığı güzide eğitim kurumu. birileri ösym'den darbe yiyip buralara sıçmış yine.
burada yüksek lisans için daha evvel mesleki bilgi değerlendirme sınavına girmiş olan yazarların mesaj kutumu rahatsız etmesini rica ediyorum efendim.

edit: be facianın feryadı ne oldu da eksiledin şimdi ha ananın... tövbe tövbe...
https://galeri.uludagsozl...C3%BCniversitesi-2071691/

bu nedir şimdi ? *
istanbul’da olmasa beş para etmeyecek bir üniversite. Sırf istanbul’da diye yüksek puanla öğrenci alıyor. Nerden mi biliyorum? Çünkü oradan mezunum.
iktisat bölümü okuyacaklar için kek okuldur.
devam zorunluluğu yoktur, keyfe kederdir.

göztepe kampüsü eh diğer kampüsleri yaramazdır.
göztepe yemekhanesi güzel, kafeleri hoştur.

marmaraya yürüme 10 12 dkdir, kütüphanesi yenilenmiş ve güzeldir.
dersleri çok zor olan okul.
Çok terbiyesiz hocaları var gerçekten. Aşağılık kompleksli bir alay terbiyesiz.

Özellikle prof ve doçentler. Zaten genlerinde var ukalalık.
Göztepe kütüphanesi ülkemizin güzellik ortalamasını yükseltiyor. Hatta öyle ki; insan: 'keşke bende yakışıklı ve zengin ' olsaydım diye iç geçiriyor. Aah ah efendim...
2 yıllık gideceklere tavsiyem, bir kaç yıl düşünün :D
diş hekimliği bölümü için tavsiye almak istediğimdir.
tarafından düzenlenen erasmus sınavlarının sonuncusuna (18/19 ingilizce) girmiş olan öğrencilerinden birinin mesaj atmasını dilediğim istanbul'daki bir devlet üniversitesi.
kendi üniversitesinden mezun olmayanı almayan mezununu bile terleten bünyesinde çantacı olarak betimlediğimiz öğrencileri kullanan hocaları olan ilim yuvası.
iktisat fakültesi ve bölümü için ilk iki sene ortalama sonraki iki sene ortalamanın biraz üstü zorluğu vardır.
hocaların büyük çoğunluğu kaliteli olsa da arada çürükler çıkıyor, sabretmek gerek.
eğitim fakültesi beş para etmez diyenlere kanmayınız. bizzat beş sene okudum, halimden memnunum. hocalar kalitelidir ki birçok hocasını sık sık televizyonda konu anlatırken görebilirsiniz. osmanlı türkçesi eğitimi detaylı ve iyidir, alan derslerinin %90'ı fen-edebiyat fakültesi'yle ortak işlenir. dolayısıyla fen-edebiyat fakülteleri'nde verilen bilimsel çalışma odaklı bilgilerden mahrum kalmazsınız. eğitim bilimleri derslerine giren hocalar alan hocalarına nazaran epey gençtir. dolayısıyla çağdaş eğitim yöntem ve tekniklerini benimsemiş oldukları için sizleri de çağdaş eğitime ayak uyduracak öğretmenler olarak yetiştirirler. marmara üniversitesi'nin tek problemi bana göre kampüslerinde öğrencilerin vakit geçirebilmesi ve kendini geliştirebilmesi için yeterince sosyal faaliyete yer verilmemesidir. en basitinden mezun olduğum sene okulda bahar şenliği bile yapılmamıştı. göztepe kampüsü uzaktan bakınca toki binalarından oluşan taş yığını bir siteyi andırır, basıktır, estetikten uzaktır ancak kadıköy'e çok yakındır. kampüste sadece derslere girip cafelerinde biraz vakit geçirdikten sonra yürüyerek bile kadıköy'e rahatça inebilir oradan avrupa yakası'na geçip istanbul'un tadını çıkarabilirsiniz. 2013-2014'te ösym'nin çok düşük puanla öğrenci almasından dolayı şu anki son sınıfların öğrenci düzeyi biraz düşüktür. o yüzden son sınıfların öğrencilerine bakıp "allah'ım ben nereye geldim." demeyin. hocaların bilgisinden yararlanmaya çalışın. son senemde türkiye'nin başka bir güzel üniversitesinden öğrenci değişim programıyla fakültemize gelen ve kendi okullarında en iyi ortalamaya sahip olan öğrenciler eğitimi yarıda bırakıp kendi okullarına geri dönmüştü. gerekçeleri ise "hocaların anlattıklarını anlayamıyoruz. bizi zorluyor, ortalamamız düştü." olmuştu. yani okulun kalitesinden şüpheniz olmasın.
muhasebe bölümüyle başlayıp büyüyen üniversite. Benimde bitirmesem bile ilk üniversitemdir. Garip bir üniversitedir. Mesela geçen yüksek lisanlarını kontrol ediyordum. Eğitim türkçe ama dil puanı olarak 60 puan istiyor. senin benzerlerin türkçe eğitimde hiçbir şekilde dil puanı istemezken sen niye istiyorsun? Hep bir biz farklıyız modu. Kaç sene önce de öyleydi hala öyle.
siyasileşmesine ve eğitim yöntemleri bakımından geride kalmasına rağmen sosyal bilimlerde iyi akademisyenlere sahip olan üniversite.