bugün

Binbir emekle yazılan, yazarların aylarını hatta yıllarını alan kitapların ucuza satılması verilen bir hediye. Utanmadan alın. Okumaya niyet yoksa bir lira Bile pahalı gelir.
Kabalci Kitabevi'nde 50 kurusa bir ara 60,70,80li yillarin kitaplari alinabiliyordu.
Sanki "Pahalı satayım da korsan alsınlar" diye yırtınan yayınevlerinin hazin sonunu hazırlamasıdır. Abi bilerek mi yapıyorsunuz bir kitaba 30 tl verecek kadar enayi miyiz lan biz? Hayır onun maliyeti 5 tl zaten tamam yayınevi kazansın, yazar kazansın da bu böyle gittikçe en kârlısı köprü üstündeki ismail Abi olacak.
Bir paket sigara, ya da Starbucks ' da saatlerce oturup goy goy yapmanın pahalı gelmemesi, ama 20 lira verilecek bir kitabın pahalı gelmesi bi taraflarına batmış bahaneci yazar söylemi. işte bunlar hep bahane.
piyasadaki d&r etkisi. kimse kusura bakmasin 3 kurusluk ogrenci harcligimi da gidip kitaplara yatiramam inerim olgunlara bulurum uygun biseyler. ha kul hakki mi evet emek hirsizligi mi evet tek savunmam dedigim gibi ogrenciyim ve keske param olsa da gidip orjinal alsam.

not: yok kardesim sigaraya haftada 100 lira bayilmayi bilmiyorum cunku sigara kullanmiyorum.
kitapta bile %18 kdv olan bir ülkede yaşıyoruz.
1 tlye Shakespeare in Macbeth ini aldım orjinal.
denk getirince gayette ucuza bulabilirsiniz.
bahanedir. aslında bu bahane olmasın diye e-book reader alacağım. 200 lira bir şey, dünyalar kadarda kitap sığıyor içine. açar açar okurum. ha bu da korsan gibi bir şey oluyor ama napak ölek mi :(
Osmanlı imparatorluğu Tarihi (Zinkeisen) 7 ciltlik ansiklopedi en düşük 250 tl.

şimdi cilt cilt satılsa yine anlayacağım ama tüm seti doğrudan almak çok da mantıklı ve ekonomik değil sonuçta.
insanı kitap alıp okumaktan soğutur. şimdi millet zaten zengin bir millet değil. genelde karın tokluğuna çalışan insanlar var.. adam bir bakıyor kitabın etiketine 25 lira. eeh yürü olum işine bak diyor. çoluğuyla çocuğuyla ilgileniyor adam. onlara para yetiştircek ne yapsın?
ne yazık ki doğrudur.

kitaplığında korsan kitaba yer vermek istemeyen ve sürekli okuyan öğrenciler için son derece pahalılık içeriyor.
özellikle bazı yayınevleri sanki bunu bilerek yapıyor. adamların 20 liranın altında kitapları yok. hele reşat nuri, halide edip, halid ziya, oğuz atay gibi yazarların kitaplarına bakınca çok rahat anlayacaksınız.

biraz insaf, başka bir şey değil. nasıl alıyım ben onları.
Okuyan insanın bile almakta zorlanacağı fiyattadır. Okuyan da okuyamayınca sonra vay efendim okuma oranı türkiyede niye düşük? E kitap alamıyoruz!!
1saatlik filme arkadaşını alıp götür ama kitap alma aslan.
Okumayan kisilerin bahanesidir.
Ama buna rağmen okuyanlara helal olsun.
Çünkü gercekten değer.
kitap okumak istemeyen kişilerin bahanesidir. aslında o kadar da pahalı değildir kitaplar fakat araştırmayan, okumayan insan için öyledir.
aslında parası olmayan insan gidip kütüphanede de okuyabilir tabi ama okumak istemeyen insan okumaz.

kitap okumak için yapılan masraf her zaman değer.
Bilgiden ticaret yapan beyinlerin "boynuz kulağı geçti" torunlarının var oluşundan kaynaklanan iğrenç gerçekliktir.
Arz talep meselesidir güzel insanlar arz talep. .
kütüphanede var tabi ki ama insan okuduğu, beğendiği kitabın kitaplığında olmasını istiyor. Ucuza kitap almak için internet siteleri en iyisi. Fiyatlar yarı yarıya nerdeyse.
korsan kitap oluşumunu sağlayan en önemli etmendir.
genelde çok tutulan kitapların fiyatlarıdır.
insanı kütüphaneye iten durumdur.

(bkz: öğrenciyiz abi)
Yemeyip içmeyip para biriktirmeyi gerektiren durumdur. Kütüphaneler iyiki var dedirttirmiştir.
Her seferinde alayım diyorum sonra pahalı diye vazgeçiyorum. Aynı paraya aç bile değilken kendime güzel bir yemek ısmarlıyorum, hiç pahalı gelmiyor.

ulan itiraf oldu bu.
özellikle kaliteli yayınlar pahalıdır. ötüken, büyük doğu, timaş gibi yayınlar size; "alırsan böyle almazsan kendin bilirsin" der gibi bakar. mecburen alırsın tabi.
görsel