bugün

Çözüm süreci hala devam etmekte olan hastalara bir umut ışığının doğduğunun göstergesi çalışmalardır . Bilim adamları tarafından kanser hastalığının bir çok çeşidinin tedavisi aranmakta .

(bkz: bağırsak kanseri)
(bkz: akciğer kanseri)
(bkz: karaciğer kanseri) .
bulunsa bile kapitalizmin gölgesinde sürekli gizli tutulacak hadisedir kanımca.
insanı yıpratan tedavidir. Kemoterapi ve radyoterapi çeşitlerinden ikisidir. Kemoterapide ilaç ile , radyoterapide ışınlar ile şifa aranır. Çok zordur. Rabbim şafi isminden şifalar versin bu hastalara , dayanma gücü versin.
bir süreçtir. bu süreçte insanlar yılabiliyor umutsuzluğa kapılabiliyor haliyle. mühim olan uygulanan tedaviye ayak uydurmak sabırlı olmaktır. gerisi ise allah'a kalmıştır. ayrıca imkanlar fazlası ile gelişti, hastalık çok uç noktalarda bir seyir göstermiyorsa şayet; bir şekilde insanlara kaliteli bir yaşam sunacak imkanları sağlayabiliyorlar. tabi akciğer karsinomu olduğu halde sigara içmeye devam eden biri için geçerli değil bu söylediğim.
allah tüm hastalarımıza şifa ve en çok da sabır versin, sabır hayati derecede önemli çünkü.
Az önce facebookta bir yazıya denk geldim.şöyle diyor;
Aslında kanserin birçok tedavisi var ama yıllık 160 milyar dolar getirisi olan bir hastalığı neden tedavi etsinler ki?
Tabi ki doğru değildir ama yanlış da diyemeyiz. Insanoğlundan herşey beklenir.
Komplo teorisi ama büyük ilaç firmalarının bunu yapmayacağının garantisi yok.
tedavisi olsaydı sanırım babam yaşıyor olurdu 10 aydır.
tedavisinde güzel gelişmeler yaşanan hastalık. hem de türkiye'den birileri çabaladı ve başardı.

''izmir Fen Lisesi 11'inci sınıf öğrencileri Doruk Tatlıdil ve Faruk Erin, kemoterapi ilaçlarına enjekte ettikleri maddeyle bu ilaçların hastada yarattığı yan etkilere son verdi. Üretilen maddeyle birlikte artık kemoterapi ilaçları sadece kanserli hücrelere nüfus ederek, sağlıklı hücrelere zarar vermeyecek. Böylece kemoterapi tedavisi sonrasında yaşanan bağışıklık sistemi çöküşü ve saç dökülmesi gibi olaylar yaşanmayacak. Tatlıdil ve Erin'in 'Manyetik Hedefleme için Kitosan Kaplı Manyetik Boncuklama' projesi TUBiTAK'ın Ege Bölge yarışmasında biyoloji dalında birinci oldu. Tatlıdil ve Erin, şimdi projelerini geliştirip 1 Mayıs'ta TÜBiTAK Ulusal Bilim Ödülleri'nin sahibi olmak istiyor.''

umarım desteklenirsiniz çocuklar.
tamamen umut aşısından ibarettir. kanser tedavisinin tek yöntemi hastalığı ötelemektir yani ileri tarihe atarsınız ilaçla, radyasyonla, ameliyatla vs. ama sonuç olarak kaçamazsınız.
1. ve 2. evrede sorun yok. ancak tedavi yöntemleri arttıkça kanser de aynı oranda güçlenir. 3. ve 4. evrede ise tükenme ve ölümler gerçekleşir. 4. evreye geçmiş bir kanser hastası için zaten yapacak bir şey yoktur. doktorlar bütün tedavi yöntemlerini bırakır ölümü bekler. yani teknlolojinin gelişmişliğiyle övünürken, tedavi edilemeyen hastalıklar üzerinde başarısızlığı görmemek bir utanç kaynağı olması gerekirken, insanları böyle saçma haberlerle umut taciri haline getiriyorlar.
erken tanı oldukça önemlidir.
bu birçoğa hangi kanserler girmektedir kardeşim. bir de tedavi olmaktan kastın nedir. palyatif mi küratif mi. mesela bir akciğer kanseri tamamen tedavi ediliyor mu.
birçok denemeyecek kadar az kanserde hatırı sayılır yol kat edilebilmiştir.

kanser tedavisinde çok güzel gelişmeler vardır. en modern radyoterapi cihazları. son 20 yılda meşhur olan hedefe yönelik ajanlar falan. bu da bir şey. ama hala metastatik kanserlerde net bir başarı sağlamak imkansıza yakın şu an için.