bugün

Yazarların izledikleri ve etkilendikleri sahnelerdir.

"Nefes" filminde asker rolündeki kardeşimizin annesi ile konuştuğu sahnedir.

- Alo oğlum.. ben senin giydiğin son tişörtünü yıkamaya kıyamadım oğlum. Arada çıkarıp, çıkarıp kokluyorum..

görsel
görsel
1- kahramaağn..
2- saaadıııağk..
the mist ( öldüren sis ) filminin son sahnesi olabilir.

--spoiler--

umudun kalmadığı anda son çare olarak kafaya sıkmaya karar veriliyor. baba sırayla aile fertlerine sıkıyor en son kendine sıkacak. önce babaanneyi öldürüyor, sonra çocuğunu ve karısını öldürüyor. sonunda namluyu çenesine dayıyor ve tetiğe basıyor. gel gör ki mermi bittiğinden dolayı ölemiyor. zaten kaybedecek bir şeyi kalmadığından arabadan inip yaratıklara öldürtmek istiyor kendini. tam o esnada tanklar, askerler akın akın kasabaya geliyor.

--spoiler--

diyecek bir söz yok. sinema salonunda gözyaşlarına boğulmuştu seyirciler. müziği de güzel.

edit: şimdi baktım da tam olarak böyle değilmiş ama buna benzer trajik bir sahneydi işte.
görsel
görsel

işte burasıdır.

intraseller filmi.

Bir babanın kızı kendisinden büyüktür hatta babanın torunları da kendisinden büyütür...
cinderella man filminde, kış vakti elektriği kesilen evde çocuklar soğuktan ölecek derecesine geldiğinden evi terk eder, yiyecek yemek bile bulamayan aile reisi, eski boksör, gurur murur dinlemez eski arkdaşlarından para istemeye gider ve olaylar böyle gelişir, 2.34 dakikada russel'ın gözlerinin doluşu inanılmazdır, o bakışlar efsanedir.

http://www.youtube.com/watch?v=lNXTKVxOmfk

tabi çok acıklı film sahneleri var, ama bu sahne beni çok etkilemişti.

edit : türk yapımı en dramatik film (bkz: canım kardeşim)
görsel

bak gene bi fena oldum ha.