bugün

dersleri takip edilmediğinde uzaydan gelmiş izlenimli konuları barındıran,saatlerdir çalışmaya başlayamadığım,iktisat öğrencilerinin belası olan ders.

ayrıca (bkz: ders calısmak yerıne entry girmek)
yazar kişisinin en çok aşındırdığı düğmelerden birisi. pek bir güzel...
ler, lar eki gereken başlıklar:
1. en çok ukte veren yazar(lar)
2. dün en çok entry giren yazar(lar)
3. geçen hafta en çok entry giren yazar(lar)
4. en çok entry girilen başlık(lar)
oku oku kıçımı yırtarcasına çalıştığım ve fakat milyonlarca altbaşlığa ayrılmasından dolayı bir türlü tam anlamıyla toparlayarak anlayamadığım ders. *
mühendisliklerde istatistik 1 ve istatistik 2 olmak üzere 2 dönemde verilen derstir. * bunun akabinde ise başka belalı ders olan kalite kontrolü gelir.
istatistikte bol miktarda dağılımdan söz edilir. varyans analizi(anova), örnekleme dağılımları, güven aralıkları, hipotez testleri, çoklu karşılaştırmalar, ki kare dağılımları, regresyon ve korelasyon analizleri, çok faktörlü varyasyon analizleri belli başlı konularıdır.
bu hafta ilk ve son defa dersine girerek hayatımda sadece bir defa yapmam gereken şeyler arasına girmiştir. üstelik bu dersi bir azeri bir hocadan dinlemek ayrı bir güzelliktir. firikans firikans sesleri kulak tırmalamaktadır. bölümünü okuyanlara Allah kolaylık versindir.
tip ya da muhendislik fark etmez, bilimsel bilginin dayandigi temellerin topluma uyarlamasindan sorumlu bilim dalidir.
zevkle okudugum,adam gibi dinlendiginde anlasilmiyacak bir tarafi olmayan derstir.
Çalışması ve anlaşılması çok güç olan, insanın sinirlerini oynatabileceği bir ders. Yaşamayan bilemez.
vasifsiz isci kardeşimi zorla bir kere girmeye ikna ettiğim ders.* * sadece dersten ibaret olduğunu düşündürmektedir. bütün hocalarımın ileride çok lazım olacağını sölemesine rağmen hala ne işe yaradığnı çözebilmiş değilimdir.
üniversite hayatının en belalı, en sıkıntılı, en büyük ayak bağı olan dersi. neymiş efendim, tahmin teorisiymiş, hipotez testiymiş, ki kare testiymiş. bırakın allah aşkına!
bugün yusuf ulcay hocanın tekstil mühendislerine feci kitlediği dersin adı.
hayatımın tamamını istila eden bölüm.
çok zor bir matematik tabanlı bir ders.çok acaip formulleri olan, frekansları kafaları yoran, modlarla medyanlarla uğraştığınız bir ders.ekstra bilgi:sınavlarda hesap makinası kullanmak serbest olduğu halde bir işlemin 15 dakikadan fazla sürebildiği bir ders.
ismi "iktisat" ve "işletme"yi andırsada, kendisi bunlarla alakasız, zor bir lisans programıdır. süresi bitirebilirsen 4 yıldır.
istatistik: verilerin yoplanması, düzenlenmesi, özetlenmesi, sunulması ve analize ilişkin bilimsel yöntemlerle ve çeşitli analizlere dayanarak, mantıklı karar alma ve geçerli sonuçlar çıkarmasıyla ilgilidir.
kesin hangi kelimeden türetildiği bilinmemekle birlikte grekçe de "gözlemek" anlamına gelen "statızeni" veya latince de "durum, vaziyet" anlamındaki statüs kelimesinden türetildiğine inanılmaktadır.
kelime ilk olarak almanya' da 1748' de Gottfriend Achenwail kullanılmıştır ancak kavram çok eskilere dayanmaktadır.
bazı bilim adamalarına göre ise istatistiğin tanımı " yığınların özelliklerini ölçerek elde edilen sayısal bilglerle uğraşan metod" dur.
bu dersi en iyi veren hocalardan biride gazi üniversitesinden prof. alptekin esin' dir.istatistik konusunda öğrenebileceğiniz herşeyi size soluk almadan öğretir.
istatistlik diye de telaffuz edenleri bolca mevcuttur.
Verilerin toplanmasını, değerlendirilmesini, yorumlanmasını ve sunulmasını konu alan matematiksel bilim dalıdır.
kılı kırk yaran işlemlerinin yanında, ne yazık ki hataya yer vermeyen bir sistem.
ancak insan üzerinde dikkati geliştirdiği tecrübeyle sabittir.
google cevherlerinin de eklendigi buton.
iş verene ne istiyorsa onu sunabilmemize yarayan sistem.

anketler yapılır, ekonomik veriler alınır spss veya benzeri bir program ile bu veriler patronumuz (örneğin açlık sınırını çok düşük göstermemizi istesin) isteği doğrultusunda zilyon tane manipüle edilen hesaplama metodu ile sonuca gidilir ve 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 205 ytl olarak hesaplanaiblir. tuik hangi verileri aldı hangi verileri almadı veya hangi kıstaslara göre verinin içinden seçim yaptı bilemiyoruz lakin bildiğimiz bir şey var o da günlük 6,90ytl ile bir ailenin karnını doyurması imkansızdır.

(bkz: tuik'in 4 kişilik bir ailenin açlık sınırını 205 ytl olarak hesaplaması)
alex ferguson'un bir sözü vardı istatistik hakkında. " istatistik mini etek gibidir, çok şey gösterir ama asıl görülmesi gerekeni göstermez " .
sınavlarda formül kağıdı dağıtılmadığında alttan kalmaya mahkum olabilecek derstir.
gerçekten sevdiğim fakat zor olduğunu kabul ettiğim ve hem istatistik 1'dn hem de istatistik 2'den aldığım yıl verdiğim, insanı zorlayan ve uykusuz kalmasına sebep olan bir ders, bazı çevrelerde ise ömür törpüsüdür.
işletme bölümü dersi.