bugün

islamda başta sanat, felsefe olmak üzere dolaylı olarak şirke hizmet eden bütün akımlar haramdır. çünkü sanat daalrı özelliklede resim ve heykel allah ın yarattılarının kopyasını yapmaya çalışmaktır ki bu bir nevi şirktir. zaten islamda bunlar kati suretle yasaklanmıştır. bundan geriye kalan şiir ve manzumeler ancak ve ancak hakkı zikretitği sürece mübah karşılanabilir. üstad necip fazıl ın deyimiyle sanat ancak alalhı aramaktan ibarettir. yani bir adam şiirinde allah ı anıyorsa sanat yapıyordur aksi türlü şirke düşer. helede müzik icraa ederek sanat yapmak külliyen haramdır. çünkü islamda çalgılı bütün herşey yasaklanmıştır. hele birde sazlı sözlü dini müzik icra etmeye çalışanlar var ki akıllara zarar. adam eline almış gevur icadı gitarı kemanı dini müzik yapmanın derdine düşmüş. farkında değilki küfür denizinde yüzdüğünün. özetle islamda sanat haramdır.
sanat haram olsaydı allah dünyayı bu kadar estetik yaratmazdı diyerek çürütülecek önerme.
(bkz: heykel yok kadın sesi yok resim yok ne var lan it)
kendini allah sanan bir kişiden çıkma dandik iddia.
çölün bedevisinin, kervan soyguncusu arabın dinidir en nihayetinde. insanlık mağarasında yaşadığı dönemden beri resim yapıyor, sanatla bir şekilde ilgileniyor. çölün devesi kumu ve devesinin bokundan başka bir şeye sahip olmamış olan bedevisinin bu tip şeylere neden gıcık olduğunu çözmek lazım aslında. belki çok çirkindi muhammed ve resminin yapılmasına karşı çıkmıştı o egosu ile bilemiyoruz tabi.
sanat allahı aramaktır. gerisi beyhudedir.

islam mimarisi, hat yapıtları, minyatür gibi islam medeniyeti eserlerine sanat demek deli saçmalığıdır.

sığ olmaktan öteye gidememektir.

tıpkı düşünme eylemini sadece filoz olmaya ve felsefe minvaline çektiğimiz gibi.
hadislerden birkaç örnek vermek gerekirse

Sizden birinizin içinin kusmuk ve kanla dolu olması şiirle dolu olmasından daha hayırlıdır.
M. Mesabih 4/4809

Köpek ve resim bulunan eve melekler giremez.
Tırmizi 4. Cilt No: 2955

Kim resim yaparsa, Allah onu Kıyamet günü yaptığı resim sebebiyle, resmindekilere ruh üfleyinceye kadar azab eder. Hiçbir zaman resimdekilere ruh üfleyemez
Buhari, Tabir 45, Nesai Zinet 114

Musiki dinleyen bir kişiye cennette ruhanileri dinleme izni verilmez.
Kurtubi 14/53

Allah şarkıyı, onun alış verişini, parasını, öğretmeyi ve dinlemeyi haram kılmıştır.
Muhammed Gazali/Nebevi Sünnet sayfa 111

Resim yapanlara kıyamet günü muhakkak azap olunur. Bu kimselere, yaptığınız resimleri diriltin denir.
Süneni ibni Mace h: 2151

Şu resim yapanlar yok mu? işte kıyamet günü bunlara haydi yaptığınız resimlere can veriniz diye azap edilir.
Sahihi Buhari 12/112

Kıyamet günü en şiddetli azaba uğrayacak olan ressamlardır.
ibn Hacer El Heytemi, islam'da Helal ve Haramlar 2/92 Buhari, Tesavir 89

Şu suretleri yapanlar kıyamet gününde azap görürler ve kendilerine yaptığınız suretlere can verin denilir (Müslim 6:368).

Cebrail, Muhammed'in yanına girmek için izin istedi. O da girin buyurdu. Cebrail 'nasıl gireyim, evinde birtakım at ve insan şekillerinin üzerinde bulunduğu bir perde asılıdır. Ya bu resimlerin başlarını koparmalısınız yahut bu perdeyi indirip yere sermelisiniz' dedi (Buhari tecrid 6:416).

Aişe naklediyor: "Muhammed bir seferden geldi. Benim şekilli perdemi yırttı, yüzünün rengi değişti ve: Ey Aişe, kıyamet gününde insanlar içinde en şiddetli azaplısı Allah'ın yaratmasına benzetmeye çalışan kimselerdir, buyurdu. Biz o perdeyi kestik, ondan bir iki tane yastık yaptık" (Müslim 6:364-5; Buhari, Mezalim:132).
mimar sinan ın yaptıgı camilerde bir sanat eseridir.
islama göre her şey haram... korkuyorum bir gün dini de haram ilan edecek bu islamcılar.
bir söküğü dikemeyen beceriksiz ateistlerin söylediği söz.
kur'anda ayetleri hem arapça hem de türkçe meal halinde okuduğunuzda sıkça betimlere rastlanmaktadır. betimleme edebiyatın en etkili sanat yöntemlerinden biridir. dolayısıyla kuranda bile bu kadar güzel ve etkileyici betimlemeler varken bu iddialar pek inanılası gelmiyor.
insanların allah'ı çok farklı şekilde andığını görebiliyoruz. mevlevilikgibi ilahiler gibi örnekleri açıktır.hz muhammed zamanında def çalınırdı ve rivayetlere göre kendiside def dinlemeyi severdi.
put olayı islamiyetin ilk zamanlarında bir süreliğine yasaklanmıştır; çünkü insanların putlara tapması engellenmek istenmekteydi. bir süre sonra bu olayda insanlar bilinçlenmeye başladıkça olağan bir duruma dönüştü. allah'ı anmak; kişinin kendisine ve çevresine zarar vermediği sürece her türlü güzeldir.
bu durumda islam'a tasavvuf müziğini ulayan mevlana'ya ne diyeceksiniz; cehennemlik mi? yapmayın, allah aşkına!

bedevi sığlığını yansıtan deli saçması bir düşüncedir bu. akıl dışılığı sebebiyle de anadolu insanı hiç bir dönem itibar etmemiştir. Tıpkı, aynı bedevi kafaların, mezartaşı dikmenin günah olduğunu dayatmalarına rağmen dinlemedikleri gibi. zamanın en ünlü ressamlarına, boy boy portrelerini yaptıran halife padişahlar gibi.
kıyamet günü, bütün ressamların cehenneme gideceğine dair hz.muhammed'in bir hadisi bulunmaktadır Buhari'de mi ne geçiyordu, yorumu size kalmış,
Allah'ı taklit hep günah kabul edilmiş, üç boyutlu resimler dinsizlik olarak nitelendirilmiş, bu yüzden resimde değil nakış ve minyatürde gelişme görülmüştür ,
yok dünya çoğ estetikmiş, yok kur'an çoğ sanatsalmış diyerek çürütülemez.

Ayrıca, sizin o islam kültürü diye gösterdiğiniz, ilahiler, tasavvufi unsurlar, islamiyet sonrası türk edebiyatına ait kimi ürünler, zındıklık olarak kabul edilmiş, 'islamın özüne aykırı, Peygamber'in zamanında ibadet diye, musiki çalıp göbek atmak mı vardı, bunların dinle alakası yok' diyerek karşı çıkılmıştır.

Haksızlarmış diyebilir misiniz?
Sanmam.
bu durumun en yakın örneği malatyada sanata müdahaleydi. hızla din devleti uygulamalarına sürüklendiğimiz bu günlerde malatya belediyesinin sanata olan tutumu ve cehaleti böyle bir utanç tablosu yaşatmıştır bize.

http://webtv.hurriyet.com...stlere-zabita-engeli.aspx

turist sorar :

- do you now why not ?

zabıta kendi de bilmiyordur nedenini cevaplar:

- allah muhafaza...
(bkz: yobaz alert)
(bkz: yobaz detected)

adını islam koydukları ancak islam ile uzak yakın ilişkisi olmayan tuhaf bir dinin kabul ettiği haram.
akıl fikir demekten başka elden bişey gelmiyor.
dinci zırvasından öteye gitmeyen önermedir.
(bkz: filozof)
(bkz: hz mevlana)
sanat için soyunulup mes giyiliyorsa haram değildir.
(bkz: @2)
Geleneksel türk islam sanatları' nın hepsini hangi akla hizmet reddettiği anlaşılamayan tespittir. Minyatür, hat, ebru, tezhip gibi nice sanat dalları islamın kabulünden sonra ortaya çıkmış sanatlardır. Sadece islamda figür yasağından belli bir süreç için söz edilebilir. Erken islam döneminde saray yapılarında figür var idi, selçuklu çinilerinde figür var idi. Osmanlı döneminde insan betimlemesinden kaçınılan süreç de batılılaşma döneminde sona ermiştir.
neye göre ve kime göre sanat sorusu sorulup, sanat tanımına göre ota boka haram, mekruh gibi tanımlar yaparak kız memesi hayali ile 31 çeken zihniyetin, güzel olan herşeye karşı olduğunun diğer ispatıdır.

güzel ve hoş olan, insanın ruhunu okşayan yaşam sevinci veren şeyleri ya örtmüşler ya da yasaklamışlardır. kılıfını uydururken de dozunu kaçırmışlardır. nasıl mı?

öteki dünyada hepsini göreceksiniz. neyi göreceğiz, göğüsleri yeni tomurcuklanmış kızları mı? yok abi almayayım. ben cehenem tarafında kalayım.
koca bir yalan olan önerme.

zira islam dini sanat ve sanatçıya fevkalade önem verir.

en önem verdiği sanat dalı din istismarıdır...
karıştırılmış durumdur.

sanat komünizmde yasak ve yanlıştır. lenin sanatçıları köpek gibi caddelerde süründürmüştür. sanat için geçirilecek zamanı boş beleş bulmuştur. sanatçılara ise : '' işçilerin performansını artıracak kıyafetler üzerine çalışma yapın '' diyerek sanata olan düşmanlığını ve işçi sınıfına olan piskopat yaklaşımını göstermiştir. işçilere ve sanatçılara hayvan muamelesinde bulunmuştur.
rab kendisi en büyük sanatçıyken, sanatı yasaklamış öyle mi?...öyle bir şey olabilir mi?...gerçeği arayan adamın, araması kısıtlanabilir mi?...aslen hurafe üretmek haramdır....geceyi, önce kızılca bir renge boyayan, sonra da yavaş yavaş karartan bir zat-ı sanatçı nın dünyasında yaşarken, tutup da "sanat haramdır" diyenler, onun boyasının gerçeğini anlayamamış, dinde " huruf" yaratanlardır. sanattan hiç anlamayan rabbın o sanatının değerini bilebilir mi?...rabbin estetik anlayışını kavrayabilir mi?...

dinde hurafeden sakınalım.
böyle düşüne düşüne duraklama devrine girdi atalarımız. ama sonra ne oldu? lale devrinde bir güzel sanatımızı geliştirdik. sanatsız ülke kalkınamaz efendim.
kendi döneminde zirve olan ve şuan da hala aşılamamış islam mimarisinin, hala aşılamamış "ıtri" nin "dede efendinin", ve hala edebiyat şaheseri "muallaka-i seba'nın" ve şiirlerin ve alanında otorite olan kadıulkudat(islam hukukçularının başı) fıkıh (islam hukuku/ helaller&haramlar daha yalın haliyle) alimi ibn rüşd'ün ünlü bir filozof olması ve felsefe/mantık bilmeyenin fıkıh bilimine de itibar etmem demesinin, akıl dinden öncedir diyen kelamcıların çürüttüğü önerme...