bugün

şule yüksel şenler'in dini ağırlıklı bir romanı. filmi de çekilmiş, türkan şoray oynamıştı. huzur dolu, bıcı bıcı bir sokağın başından geçenleri anlatır desem de inanmayın, merak ediyorsanız alın okuyun.
islami çevrelerin öve öve bitiremediği bir kitaptır. türk sinamsı olarak çekilebilmesi kitap kurgusu ve kalitesi hakkında bilgi verebilir. liseye geçtiyseniz okumaya değmeyecek seviyede bir kitaptır.
hayal şehrinin sonbahar dört yolundan sola dönünce acıçıkmaz yokuşundan elli metre tırmanıp da sola dönerek yürüdüğünüzde, melankoli sokağının bir altında bulunmaktadır.

eski ahşap evler ile çevrelenmiştir bu sokak. araba kornaları ya da çocukların düştüklerinde dizlerini parçalayacak olan taş betonlar yoktur.

sokağı çevreleyen ağaçlara kedi düşleri asılmıştır, fısıltısı geçmez.
kitaptan alıntıdır:

"hilal, arkadaşlarından her birinin örtünüp namaza başlayışı karşısında ayrı bir sevinç ve sürur duyuyor, okuldan çıkıp evin kapısından girer girmez feyza'nın boynuna atılarak:
-anneciğim.. anneciğim... bu gün bir arkadaşım daha başını örttü... eğer böyle giderse, sınıfımızda belki bir tek açık başlı kız talebe kalmayacak."

kitapta bahsi geçen hilal, ilkokula giden bir kız talebedir ve iki yaşından beri türban takmaktadır. sınıfındaki arkadaşlarını da böyle böyle etkiler. bir nevi çocuk misyoner.
okurken huzur bulduğum bir kitap.Hayatın iki yüzünüde gösteriyor.
okundukca okunası bir romandır. hani sürükleyici mi ne diyorlar onlardan.
ilklerdendir.
mutaassıp bayanların best seller'ı diyebileceğimiz bir kitap.
okumakta olduğum bir romandır zira sürükleyici falan değil.
bazı annelerin gençlik yıllarında okuyup çocuklarına isim seçmeleri için ilham kaynağı olan oldukça kalın ve sürükleyici şule
yüksel şenler romanıdır.
Dizi çekimlerine başlanan kitap. Bilal'i Kutsi, Feyza'yı Selin Demiratar oynuyor. Kitabı okudum tamam güzel ama dizi olursa değişeceğini düşünmekteyim ve belki tutmayacağını..
http://www.youtube.com/watch?v=KnJSczSvI_g
evet bir roman ki düşünün 50li,60lı yılların türkiye'sinin orta sınıf bile olamayan muhafazakar aile yapısını ve dinine bağlı bir gencin hikayesini anlatır. o zaman bu kitap belli bir kesime hitap eden bir yapıya sahipti (di'li geçmiş zaman kullanıyorum birazdan açıklayacağım). hatta sınırlarını zorlayan bu kesim romandan ve yansıttığı görüşten yola çıkarak daha fazla kitlelere ulaşmak adına 'birleşen yollar' ismiyle türkan şoray'ın da başrolunde olduğu bir film çekmişlerdi .(bkz: http://www.sinemalar.com/film/2770/birlesen-yollar)

gelelim günümüze; bu zamana kadar çok fazla duyulmayan sadece muhafazakar kesmin gençleri arasında okunası,hayallerindeki aşkı ifade eden bu roman günümüzde bu kesmin gerek siyasi gerekse ekonomik alanda belli bir statüye ve güce ulaşmaları sonucu şakşakçılarının da çoğalması sonucu günümüzün en samimi ve zararsız görünen ama yine de en belli başlı ideoloji empoze etme aracı olan tv dizisi olarak karşımıza çıkacak. başrollerinde genç kızların sevgilisi namıdiyer (bkz: kutsi)
Atv'de dizisi başlayacakmış. Baktım türbanlı bir kadın falan.
bu dizi ile beraber ilk defa merkez medyanın bir kanalında başörtülü bir bayan rol alacak.
atv tarafından içine edilmesini hiç istemediğim harikulade roman. Şimdiden "aşk öyküsü" diye başlıklar çıkmış gazetelerde. Eğer olduğu gibi yansıtılsa bile çok merak ediyorum kaç kişi asıl konuyu idrak edebilecek. Arkadaş ben "yeav bu bilal'de feyza'ya ne ara gayacah acabağ" tarzı şeyler duymak istemiyorum yahu!
hatırladığım kadarıyla ilk kez ortaokulda okuduğum ve çok beğendiğim kitap. bir arkadaşın elinde görmüştüm, o merakla bir ders saatinde bitirdiğimi hatırlarım. kitapta bir kısım aklımdan hiç çıkmaz, öğretmen kıza "baban köy enstitüsü mezunu, uygar bir insan, nasıl olur da sen başörtülüsün, ailen muhafazakar" tarzı bir şey söylemişti. çocuk aklımla o zamanlar bazı şeylerin doğru yolda olmadığını anlamıştım. şimdi unuttuğum bu romanı ne yazık ki dizisinin yapılacağını öğrenerek hatırladım. umarım reyting kaygısı ile, bir döneme damgasını vurmuş ve o zamanlara bir başkaldırı niteliği taşıyan eser, aşk romanına dönüşmez.
gençken bir solukta okuduğum, edebi değer taşımasa da manevi değer taşıyan bir şule yüksel şenler romanı.atv de dizi olarak gösterime girecekmiş.umarım dizi müziği de senaryosu da güzel olur. birileri yıllardır görmezden gelinen ve türkiye deki kadınların yüzde altmışını oluşturan kapalı kadına da değinmeyi aklına getirebilmiş.yıllardır dışlıyoruz dışlıyoruz bir kere de dizide oynatalım demişler herhalde.
muhafazakar tiyatrodan sonra muhafazakar dizi.
bir doktorlar vakası daha yaşatır mı acaba diye sorduran yeni dizidir. başroldeki muhafazakar kızımızı da arka sıradakiler'in gamze'si canlandırmakta.
yazarının kitabının dizisinin yapıldığından habersiz olduğu eser.
gene bir uyarlama dizisi daha dedirten dizidir.
kutsi seçimi tartışılır.
uzun ömürlü olmayacağı kanaatinde olduğum dizidir.
umarım edit yapmaya gerek kalmayacak dizidir.
lisedeyken okuduğum kitap. bana hiçbir şey kattığını sanmıyorum.

büdüt: dizini çekiyolarmış ya laa. beyninizi sikim ben sizin emi.
dizi uyarlaması ile ilgili herkesin kutsi seçimini eleştirdiği dizi. gençler tehlikenin farkında mısınız, dizinin asıl bayan rolü selin demiratar. mimik yoksunu, kendini oyuncu sanan kişi. o değil de, size sormak isterim: siz hic selin demiratar'ın ağlama sahnesini izlediniz mi?
psikolojik harekat olarak kullanılan dizi, mini etek giyip saçı açık olanlar kötü insan olarak gösterilicek, türbanlı olanlar iyi hayatta kazanan tipler olarak gösterilicektir büyük ihtimal.*