bugün

msm'nin çıkardığı oyunda ekip şöyledir:

Yazan: HALDUN TANER
Yönetmen: APO KAYA

Müzik: Seçil AKIN
Dekor Uygulama: Hakan AYDIN
Efekt: Sibel TAKA
Işık: izzet BAŞLAK

OYUNCULAR

Mehmet Baran ERDOĞAN
Cengiz OKUYUCU
Diren POLATOĞULLARI
Derya KARADAŞ
Can BANA
Ebru TEKGÜNDÜZ
Pınar GORDIE
Taner KARAHANCI
Burcu HANAĞASIOĞLU
Deniz AKCA
Musa Can KILIÇ
Meral SAKLIYAN
Burcu KIRATLI
Zuhal GÜRSES
Burçin KUTLU
Tuba SAĞLAM
Sertan TUĞFAN
Gökhan ALKAN
Burcu AKYÜREK
Ali Yiğit SAN
Merih ÖZEL
Yiğit YARAR
ipek SiNDELIŞIK
Zeynep DÜZCAN
Toplumsal olayları ve konuları mizahi yönden, ama düşündürerek işleyen, iki karakterin birbirleriyle olan ilişkilerini ve çatışmalarını gösterirken, aynı zamanda Osmanlı'dan 1960'lı yıllara kadar uzanan tarihsel bir süreci de irdelemeyen bir haldun taner oyunu.
(bkz: edu reyiz)
çok sağlam bir faşizm eleştirisidir.
(bkz: kese kağıdı)
ev araba verseler travestiyle yatılır mı sorunsalı karşısında neden olmasın demenin değişik bir versiyonudur.
Gorev adamlarinin misyonudur..
Bugün Ümraniye Sahnesi'nde izlediğim, Can Ertuğrul (Efruz)ve Uğur Dilbaz'ın (Vicdani) harikalar yarattığı oyun. Verilen mesajların hala günümüze hitap etmesi dolasıyla Haldun Taner'i de unutmamak gerek tabii. Ama hem müzikleriyle * hem de oyunculuklarıyla bana ve herkese muhteşem bir iki buçuk saat yaşattılar. Gidiniz görünüz efendim. *
Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım adlı müzikal oyunda, 31 Mart Olayı ile başlayan ve 1960 yılının ortalarına kadar devam eden süreçte, ülkemizin siyasal ve toplumsal durumu tüm gerçekliğiyle yansıtılıyor. Beraber büyüyen Vicdani ile Efruz’un ilerleyen hayatları ve ilişkileri üzerinden, içindeki vatan sevgisini, ülkesinin çıkarlarını kendi hayatından bile üstün tutan Vicdani Yurdakuler’in her zaman yenilmeye mahkûm, düzene ayak uyduramayan ve haksızlıklarla dolu hayatı gözler önüne seriliyor. Haldun Taner’in yazdığı Can Doğan’ın yönettiği oyunun müzikleri Selim Atakan’a ait. 12-16 Şubat 2014 tarihleri arasında Üsküdar Musahipzade Celâl Sahnesi’nde oynanacak oyunda; Can Alibeyoğlu, Şeyda Arslan, Özgür Atkın, irem Arslan Aydın, Mert Aykul, Barış Çağatay Çakıroğlu, Uğur Dilbaz, irem Erkaya, Can Ertuğrul, Elyesa Çağlar Evkaya, Yasemin Gezgin, Eftal Gülbudak, Ümran inceoğlu, Yılmaz Meydaneri, Neslihan Öztürk, Ersin Umulu, Derya Yıldırım, Zeynep Göktay Dilbaz, Pınar Demiral, Yeşim Mazıcıoğlu, Neşe Ceren Aktay, Emre Karaoğlu rol alıyor.
birbirinden yetenekli oyuncuların yer aldığı, yaşanan döneme ait olaylarını mizahi bir üslupla anlattığı haldun taner eseri. şehir tiyatrolarında gösterimi devam eden oyun, gerek içinde bulundurduğu eleştiri yönünden gerekse oyunculuk açısından kesinlikle görülmeli. yönetmenliğini can doğan'ın yaptığı oyun 2 perde 2 saat 40 dakika boyunca sıkılmadan izlettiriyor kendini. müzikal oluşu da apayrı bir güzellik. oyun boyunca 31 Mart olayı ile başlayıp 1960 yılının ortalarına kadar devam eden sürede ,beraber büyüyen vicdani ve efruz'un paralel olarak ilerleyen yaşantıları ele alınıyor. bir yanda vatanına milletine bağlılığını her seferinde dile getiren ve her daim vicdanının sesini dinleyen vicdani diğer yanda ise kendi menfaati uğruna her şeyi yapabilecek biri olan efruz. böylesine iki karakter yan yana gelince neler olur varın siz düşünün artık.
bu akşam 20.00de Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesinde oynanacak haldun taner eseri. konusu zaten üstteki entrylerde var okuyun gari.
Haldun taner ekolünü keskin bir şekilde yansıtan muhteşem eser. Defalarca izledim. Çoğunluğun düşüncesinin aksine efruz karakterini vicdani'den daha çok sevdim. Güncelliğini hiçbir zaman kaybetmeyecek bir metne sahip. Uzun bir oyun ama bittiğinde bir bu kadar daha sürse sıkılmadan izlemeye devam edebileceğiniz bir eser.
ankara devlet tiyatrosu tarafından küçük tiyatroda iki sezondur oynanan ve seyircinin fazlasıyla benimsediği oyun. rejisör ayrı, oyuncular ayrı yetenekli. gidiniz ankaralılar, bilet bulabilirseniz... *
2010 yılında, yani yaklaşık 6 yıl önce istanbul sarıyer semtinde 100-150 kişilik bir sahnede oynadığım oyundur.
(bkz: işinde usta olmak)
haldun tanerin unutulmaz eseri.. bir klasik
hikaye varsıl bir babanın uyanık oğlu efruz ile yoksul babanın vicdan sesine kulak veren vicdani'sinin birbirine paralel *giden yaşamlarına mizahi eleştirel bir bakışla spot tutması...