bugün

kullandığımız telefonlar sayesinde bizleri dinleyen, ozel bilgilerimizi ticari kuruluşlara satan şerefsiz piçlerin oluşturduğu sözde arama motoru, özde dunyanin en kapsamlı, gelişmiş istihbarat örgütü.

dur amk "koplocu geldi haanıım" olayı değil, atlama hemen.

sagdan soldan netten beriden falan duymuştum daha evvel, konuşulanlar içinden, ticari ürünler için kodlanmış kelimeleri (tişört, deterjan, ayakkabı, sürahi vb. her şey) tespit edip, google reklamlarında karşına çıkartıyor falan geyigini. özellikle whatsapp üzerinden olan yazışmalarda bunun gerçek olduğunu tespit etmiştim. ama dinleme hadisesi, olabilir mi böyle bir şey dedirtmişti.
deneme yaptım;
pazar akşamı sessiz sakin bir köşede, o an aklıma gelen, ve simdilik ihtiyacım olmayan, googleda daha önce aratmadigim, whatsappda yazmadığım bir ürünle test edeyim dedim. telefona usulca yaklaşarak, normal tonda, diş, diş ipi, diş fırçası, toothbrush, teeth falan dedim deli gibi.
netice;
dün öğleden sonra itibariyle, diş sağlığı ürünleri reklamlarına mâruz kalmaya başladım!

gerçekmiş amk!

hanımın telefondan deterjan ve türevlerini üfürdüm dün gece, bakalım nolacak!?
döviz hesaplama özelliğini kaldırarak üzmüştür.
edit:
sorun opera mini'de aşırı mod ayarından kaynaklı imiş.
aşırı mod'u kapatınca döviz hesaplanabiliyor.
arama motoru.
bana ilginç bir measj attı.

görsel
cumhuriyetin kuruluş tarihini 1924 zanneden arama motoru.
görsel
Algoritma güncellemeleri ile ilgilenen yiğitler bana hele bir ulaşın.
En çok kullanılan arama motoru.
seo çalışmalarında gelir kaynağı olan arama motorudur. her güncellemesinde seo çalışmalarını engellemeye çalışır. google'ı google yapan ise gerçek özgün içerik üreten bloggerlr ve seoculardır.
Her derde devadır.
bugün doğum gününü kutladığımız arama motoru. 19. yaş günü kutlu olsundur. yaptığı sürpriz ile çok şaşırtmış ve eğlendirmiştir.

yılan oyunu;

görsel
görsel
görsel
görsel
Günümüzde ki en değerli bilgi dijital ortamda toplanan data’lar olarak karşımıza çıkıyor. Gündelik yaşantımızda oldukça sık kullandığımız Google’ın hakkımızda topladığı neyle ilgilendiğimiz, nerelerde olduğumuz, hangi siteleri ziyaret ettiğimiz gibi bilgilerin silinmesini Birkaç kolay düzenleme ile sağlayabilirsiniz.

Alışkanlık olarak kayıt esnasında şartları okumuyor ve ileri diyerek kullanım şartlarını kabul ediyoruz. Google isteyen kullanıcıların ‘Etkinliğim’ fonksiyonunda hakkınızda toplanan verileri silme imkanı sunuyor.

Google, aramalarınızı sonucunda topladığı veriyi hesabınızla eşleşecek şekilde saklıyor. Dolayısı ile ilgi duyduğunuz tüm konularda bu şekilde toplanıyor. Bütün bu veriler ‘Etkinliğim‘ kısmında saklanıyor. Dolayısı ile sizinde ulaşmanız gereken yer de burası oluyor.

Özellikle silmek için aradığınızı arama yaparak bulabilir ya da her şeyi birden veya belli bir tarih aralığındaki verileri seçebilirsiniz.

---Youtube’daki verilerinizi Silmek isterseniz:
Sol kısımda yer alan menüden “Geçmiş” seçeneğine tıklayın, daha sonra sağdaki menüden “izleme geçmişi” ve “arama geçmişi”ni seçerek temizleyin ya da silmek istediğiniz belirli bir aramayı da seçerek silme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

---Reklamverenin Bildiklerini Silmek için:
Sık sık ziyaret ettiğiniz alışveriş sitelerinde ilgilendiğiniz ürünleri yada benzerlerinin görmenizin nedeni Google’ın hakkınızdaki bildiği bilgileri reklam verenlerle de paylaşıyor. Dolayısı ile sık sık arama geçmişinizle uyuşan reklamları görmenizin asıl nedeni bu. Ancak bunu engellemek için, Google hesabınızda “Kişisel Bilgiler ve Gizlilik” bölümüne gidin. “Reklam Ayarları” seçeneğini bulun. Üzerine tıklayın ve “Reklam ayarlarını yönet” kısmına tıklayın. “Reklam Kişiselleştirme” seçeneğini devre dışı bırakmanız yeterli.

---Android cihaz sahibi iseniz, Google, “Zaman Çizelgesi” fonksiyonuyla telefon ya da bilgisayarınızla ziyaret ettiğiniz yerlerin listesini tutuyor. Bu bilgiyi de silmek için Google Haritalar’dan kaldırmak için sayfaya gidin. “Konum Geçmişini Duraklat”a tıklayabilirsiniz.
geleceğin tek sahibi olan şirket. belki birkaç tane köle de yanında götürebilir (bkz: apple) (bkz: microsoft)
görsel

https://www.cnnturk.com/t...ampaign=buffer&page=1
Bugün yanlışlıkla uplanabilecek başlıktır.
dün rusya tarihi hakkında bir dersimiz vardı. hocamız ruslar'ın erzuruma gelişi hakkında bir şeyler söyledi. bu sırada önünde dizüstü bir bilgisayar var, arada internetten görseller buluyordu bizim için. erzurum muhabbetinden 1,5-2 dakika sonra şap diye bir google reklamı çıktı, "erzurum'a uçmanın en ucuz yolunu öğrenmek ister misin?" deyû. sınıfta sanırım kimse fark etmedi ama ben biraz ürkmedim değil. kardeşim bu kadar belli etmeyin bari.

eyy google, bizi bizden iyi tanıyorsun artık.
Dünyanın en büyük arama motoru.
Pazar payı % 91.63 dür.
Diğeleri;
*bing % 2.71
*yahoo % 1.94
*baidu % 1.29
*yandex % 0.63
*shenma % 0.62
bu işi biliyor.

görsel
bir altavista kadar olmasa da popülerleşmeye başlayan arama motoru.
kendisine kayıt olduktan sonra url değiştirmenin bir yolu olmasını umuyorum.
yavaş yavaş altavista'nın yerini almaya başlamış, şu sıraların oldukça revaçta olan arama motoru.
Google dünya devi olmuştur artık internet tarayacıları arasında.Kimse geçemez.Mozilla'yı severim ama orası ayrı.
Bugünkü doğum günümü unutmayan, kutlayan firma, site.
türkiye nin en ücra köşesinde bile aradığınızı bulduran bir arama motoru.