bugün

bu sıcakta (eğer patron değil de standart bir eksperse) tapu, belediye, yer görme olaylarını halletmek için -hele ki bir de altında araba yoksa- resmen amelelik yapan kişi.
not: ben dahil.
bir al-satçı değil.
kurumsal firmalarda harita mühendisleri bu iş ile ilgilenir.
firmanın ileride yapacağı yatırımlar için gerekli fizibilite çalışmasının temelini oluşturur.
gayrimenkul değerleme sektöründe kurumsallaşma çok kolay olmadığından,uzmanlar genellikle arada kalır.isim itibariyle çok artistik görünen bu meslek dalı,saç sakal birbirine karışmış,yırtık kot ve t-shirt ile kolaylıkla yapılabilir.çalışma saatleri oldukça esnektir.en güzel yanı ofiste oturmak zorunda olmamanız ve eğer hızlı davranıp işinizi erken bitirebilirseniz,eve gidip öğlen kuşağındaki kadın programlarını izleyebilmenizdir. *
şimdi bu gayrimenkul işinin sadece değerleme kısmında ise işi gerçekten zor. yönetmelikler bu işler için 4 yıllık fakülte mezuniyeti istiyor. güzel. diyorsun böyle okul okumuş, işini eline almış, genç bir bilim insanı. işe bi başlıyorsun, rezalet.

ulan adam o kadar okul okumuş, kafası dolu, eli iş tutuyor. ama değerleme yapabilmek için tüm bu niteliklerinin yanında tapu ve belediyede istediği bilgileri almak için ordaki -genelikle emeklilik yaşında- "amcalar"ın triplerini çekmek zorunda. vay efendim şimdi mi gelinirmiş, vay efendim çok geliniyormuş. ulan hayvanat, o bir iş kolu. sen de o bilgileri vermek zorundasın. senin değil o bilgiler. it. neyse, yine çok sinirlendim.

bu mesleğin biraz daha profesyonelleşmesi lazım. koca koca adamları birilerinin suratını çekmek zorunda bırakanlar utansın.

edit: 7 ay dayandım.
işini bilen adamdır o.
mülk alırken de satarken de mutlaka danışılması gereken kişi.

tavsiye arayanlar için 40'tan fazla pazarlama planı ve yöntemi kullanan serdar sevinç'i öneririm.

http://serdarsevinc.com.tr/
aldığı her kuruşu hak eden meslek erbabıdır.