bugün

çok klasik olacak ama taaa renksiz,küçücük bir dergi olduğu günlerden salak geri sayım zamanına kadar eksiksiz alıp takip ettiğim süper geyik dergiydi.mac gitti gameshow bitti önermesine ilk zamanlar katılmasamda dergi kapanınca ve mac öncesi sayılarla sonrakileri karşılaştırınca bu önermenin doğruluğunu kabul etmiştim(kendisi her ne kadar macbeth de yavşak schuminin yılmaz taraftarlığını yapsada ben onu ve side kick i intel inside severdim).macbeth in yerine açılan overdose ve yazanı zebani (ki bu overdose un sadece son sayıdaki hali çok komik, eğlencelidir ve zebaninin de sadece son sayıdaki yazısı (atari salonu maceralarını anlattığı yazısı) bişeye benzer) beş para etmez şeylerdi (bence).
daha sonra tekrar açılan gameshow hakkında bir şey yazmaya bile deymez çünkü sadece eski efsanenin isminden yararlanmaya çalışan kötü bir taklitten başka birşey değildi.(üstelik o salak dergiyi almıyoruz diye eski okuyuculara kapitalizmin köleleri ,pop gençliği gibi laflar etmeleride apayrı bir saçmalıktır ama bu bile benim bir entry de bu kadar parantez açmama mazeret değildir.)
edit;geri sayımdan sonraki gameshow u aynı adamlar çıkarmış olabilir ama yazı stilinden esprilere kadar herşey boş bir taklitti.(gene bence)
oyun dergiciliği ile mizahı çok iyi harmanlamış sonsayısında adı gameover olan dergi.
efsane,tutku,espri,oyun kelimeleriyle anlatılabilecek muhteşem dergidir.
Hergün geldimi diye sormaktan gazete bayiini işinden soğutmama neden olan dergi ötesi varlıktır.
Geri sayımda kapanmaması için her ay iki üç tane alınıp eşe dosta dağıtılan dergidir.
Kaliteli derginin tarifidir. mac'tir,zebani'dir,overdose'dur vs.vs.dir.Çok özlenmektedir.
Mavra adlı kelimeyi türkçeye kazandıran, geyik oyun dergisi. Fotokopi sayılarla işe başlayıp, efsane oldular.
(bkz: engin abla)
(bkz: murder)
(bkz: mert topçu)
(bkz: mac)
mac döneminde o zamanlar bilgisayar sahibi olmanın yakınından bile geçmeyen; bilgisayarı aldıktan sonra da menejerlikten başka hiçbir şey oynamayan bendenizi bile kendine müptela kılmıştır. henüz a-5 ken fakat renkli baskıya geçtikten sonra bir tanıdığımın kendilerinden devamlı övgüyle bahsetmesi üzerine "ver abi bi de ben bakayım neymiş bu" demek suretiyle bu dergiyle tanışılmış; sonra sahibi kamer bilgisayarın komşum olması münasebetiyle fotokopi olarak çıkanlar haricinde bütün eski sayılara erişmiş; afiyetle tüketmişimdir. mac den sonra bitti denemese de ciddi lezzet kaybına uğramıştır, çünkü mac sadece kendi köşesinde yazan bir adam değil dergiye tadını veren o resimaltı yazıları olsun ne bileyim haberler olsun bunları kendine has üslubuyla döktüren kişidir. mac'ın ayrılması niçin gerçekleşmiştir bu kendi iç sorunlarıdır ama benim gibi bu dergiyi oyun dergisi değil bir mizah dergisi olarak alanlar için büyük bir eğlence kaynağı ortadam kalkmıştır o dönemde. bu gameshow'daki diğer kişilere haksızlık sayılmasın; sadece mac, bana göre üst düzey bir mizah anlayışına ve yazı yazma becerisine sahip, üst düzey bir kişiydi bana göre. öyle ki kendisinin hangi ekşi yazarı olduğunu bilsem özel olarak oturur onu takip ederim mesela. ben hala not enough serkan'ın gözlüğünü çaldırmayı nasıl başardığını merak eden bir kişiyim dersem bu dergiye olan gönül bağlılıyım da biraz olsun anlaşılır sanırım. bugün ise gameshow, hayatımın 3-5 nostalji unsurundan biri olarak gönlümdeki yerini muhafaza etmektedir.
herşeyiyle samimiyet abidesi, 90'ların anısı, güzel dergiydi.. ergenliğimizin kahkahası olmuştu seneler önce.. kapandı, tekrar açıldı, cd vermeye başladı, "amatör ruhu kaybettiniz" suçlamaları ile dalgasını geçti. ama hep orjinal kaldı gameshow..

eğlenceli havasının yanında aslında çok kafalı insanları da bulunduruyordu. mac, muder, burçak.. engin.. yeri geldiğinde düşünmenizi sağlayacak yer yer çok ince karamsarlık ve optimizmi birarada içeren yazılar da yazdılar bu dergide..

yollanan hikayeler yayımlandı, beyin fırtınaları yapıldı. metal müzik, bilim kurgu, edebiyat bile gameshow'dan takip edildi yeri gelince..

kendinizi yalnız hissettiğinizde samimiyetiyle yanınızda bile oldu gameshow. bilgisayar dergisinden çok daha fazlasıydı, aslında çok sağlam bir fanzin havası taşıdığı da söylenebilirdi.

hani bir derginin yanında verilen cd'nin üstüne minicik ve yuvarlak biçimde "tüm hakları saklıdır, para ile satılmaz, tüm virüs testlerinden geçmiştir" şeklinde uyarılar yazılır ya, gameshow cdsinde "gameshow dergisinin okuyucularına kıyağıdır, tüm virüs testlerinden olmasa bile bir tanesinden geçmiştir, hem de son versiyonu eheh" yazardı.

bizdendi, güzeldi, bitti.

http://www.kamernet.com/forum/
http://kamernet.com/eskiforum/
sayı 3, mayıs 1995

http://rapidshare.com/fil..._May__305_s_1995.rar.html

sayı 4, haziran 1995

http://rapidshare.com/fil..._04_Haziran_1995.rar.html
bundan yıllar önce pc nedir bilmezken ve bir playstation manyağı olduğum halde takip ettiğim aylık oyun dergisi.
not: gerçekten böyle efsane bir dergiye bu kadar az entry girilmesini şaşırtıcı buluyorum. şu anın 24 25 yaş üstü çoğu kullanıcısının bildiği en azından bir kaç sayısını okuduğu bu dergi bazen okuyucularına zorla kola aldırıp dergiye davet eder bazen de oyun açıklaması altında oyunun adından başka alakalı birşey yazmadan geyik yapardı. zaten bu yüzden sevilirdi çünkü o da biz gençler gibi kafasına göre takılırdı. bir ruhu vardı. ruh haline göre çıkardı her ay. boşuna uzattım süper dergiysi kısacası.
özlenen, unutulmayan dergidir.

efsane bir dergiydi. hala çok özleniyor, öyle ki etrafta bahsedildiğini duyunca ister istemez konuşan ile sarılma ihtiyacı hissediyorsunuz. kasım 1999 sayısını hala açar okur gülerim. o ay 2 ayrı kapak vardı biri rogue spear isimli bir oyundu bendeki age of empires ın tam sayfa resmi olan bir kapaktı. o yüzden daha bir özenle korurum. yine bu derginin içinde boşluk ile diyalog isimli bir yazı çıkmıştı disket ile gönderilen okuyucu yorumlarını yarıştırdıkları bir organizasyonda ödül kazanan, ki hakikaten çok etkilemiştir beni de bu hikaye.
adamın tekinin sahibinden.com'da eski sayılarını tanesi 100lira 'ya sattığı efsane mavra dergisi..
*
(bkz: kamer bilgisayar)